Pastacılıkta sıkma torbası nasıl kullanılır? Sıkma torbası nasıl doldurulur

Mutfaklarda en çok kullanılan eşyalar arasında yer alan sıkma torbası pasta, kek, kurabiye ve tabak süslemelerinde kadınların imdadına yetişiyor. Sıkma torbasını kullanırken yapılan bazı hatalar ortaya kötü sonuçlar doğurabiliyor. Peki sıkma torbasını kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir, sıkma torbası nasıl kullanılır? Cevaplar haberimizin içeriğinde:

Pastacılıkta krema sıkma torbası krem şanti, krema ve çeşitli sosları pasta, kek ya da kurabiyelerin üzerine süslemek için kullanılan çok kullanışlı bir üründür. Mutfak eşyaları arasında tatlı yapımında büyük kolaylık sağlayan ve en çok kullanılan sıkma torbaları ağzına takılan özel aparatlar sayesinde çok güzel süslemeler yapılıyor. Pastaları ve kurabiyeleri süslemek için, pratik ve hijyenik bir ürün olan sıkma torbası son dönemlerde ev hanımları tarafından hobi haline geldi. Sıkma torbası doğru kullanıldığı takdirde tatlı ve pastalarda efsaneler yapabilirsiniz. Birçok çeşidi bulunan sıkma torbalarını bütün marketlerde rahatça bulabilir satın alabilirsiniz. Hem kullanışlı hem de fiyatı çok uygun olan sıkma torbalar silikon krema pompası çeşidi de bulunuyor. Sıkma torbasını  kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Peki sıkma torbası nasıl kullanılır? Yanıtlar haberimizde:

Sıvı nitrojen nedir, nasıl elde edilir? Sıvı nitrojen nerelerde kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSıvı nitrojen nedir, nasıl elde edilir? Sıvı nitrojen nerelerde kullanılır?

Sıkma torbası nasıl kullanılır

Sıkma torbası nasıl kullanılır

 

SIKMA TORBASI NASIL KULLANILIR?

- Birçok farklı sıkma torbası çeşidi olsa da hepsi aynı şekilde kullanılmaktadır.

Sıkma torbasını kullanmaya başladığınız zaman ilk yapacağınız şey, eğer krema şekillendirici bir uç kullanacaksınız sıkma torbasını içine yerleştirmeyi unutmayın.

Daha sonra bir kaba ya da uzun bir bardağın üzerine ters bir şekilde geçirip, içine koyacağınız malzemeyi spatula yardımıyla direk içine boşaltın.

Ardından sıkarak koydunuz harcı uca getirin ve poşetin ağzını keserek kullanıma hazır hale getirin.

Çikolata nasıl rendelenir? Çikolatayı kolay rendeleme yollarıİLİŞKİLİ HABERÇikolata nasıl rendelenir? Çikolatayı kolay rendeleme yolları

sıkma torbası çeşitleri

sıkma torbası çeşitleri

Bir diğer farklı yöntem ise; Masterchef'te yarışmacılar tarafından sıklıkla uygulanan yöntemdir.

 Bir kap ya da bardaktan yardım almayarak sıvadığınız sıkma torbasını elinizin üzerine geçirin.

 Sıkma torbanızın içini doldurduktan sonra dolgunuzun tam bittiği yerden torbayı sıkı bir şekilde büzüp bir makas yardımıyla ucunu istediğiniz büyüklükte keserek harcı sıkma işlemini yapmanız olacaktır.

sıkma torbası nasıl doldurulur

sıkma torbası nasıl doldurulur

İşte bu kadar...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0