Fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar? Fırındaki balık kokusunu gidermenin 7 farklı yolu

Faydaları saymakla bitmeyen balığı haftada en az iki defa tüketilmesi tavsiye edilir. Mutfakta balık pişirmek kadınların en çok sorun yaşadığı anlardan biridir. Balığın ağır kokusu evin her yerine siner. Özellikle fırında pişirdiğinde fırının içinde haftalarca kokusu kalır. Peki fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar, nasıl temizlenir? Fırından balık kokusu temizleme yöntemleri nelerdir? İşte cevaplar:

Kış mevsiminde bereketinin artmasıyla birlikte daha çok sofralarda yerini almaya başladı. Hem çok lezzetli hem de kalp dostu olan balığın birçok farklı türü bulunuyor. Büyük küçük herkesin tüketmesi gereken balık vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından çok zengin bir gıdadır. Ülkemizde bolca bulunan ve özellikle bu aylarda çok çıkan balık haftada en az 2 kere tüketilmesi gerekir. Satın alındıktan sonra birçok farklı çeşidi yemeği yapılan balığın en sağlıklı pişirilme yöntemi fırına pişirmektir. Bundan dolayı en fazla kullanılan bu yöntemle birlikte fırına konulan balığın kokusu fırının her tarafına yayılıyor. Günlerce çıkmayan ve fırının içine sinen balığının kokusunu çıkarmak için uygulamanız gereken birkaç yöntem bulunuyor. Kadınların en çok muzdarip olduğu balık kokusunu çıkarmak için birkaç püf noktası bulunuyor. İşte detaylar:

Balık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBalık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktaları

Fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar

Fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar

PEKİ FIRINA SİNEN BALIĞIN KOKUSU NASIL ÇIKAR?

Balığı fırında pişirmeye karar verdiniz. O zaman balığı hazırlama esnasında fırın tepsisin içine mutlaka birkaç yaprak defne yaprağı koyun. Bu koyduğunu defne yaprakları balık kokusunu fırına sinmesine engel olacaktır. 

- Ya da balığın üstüne birkaç dilim limon koyabilirsiniz. Böylece balığın ağır kokusunu azaltabilirsiniz. Balığa limon koyarak da balık kokusunun bütün eve yayılmasını hafifletmiş olursunuz. 

Fırında pişirdiğiniz balığı hemen çıkartır çıkartmaz yağ sökücü sıkıp biraz bekleyin. Ardından temiz bir bezle her tarafı güzelce temizleyin.

Balık kokusunu gidermenin yöntemleri

Balık kokusunu gidermenin yöntemleri

Balık kokusunu bol deterjanlı bezle de çıkarabilirsiniz. Fırının her tarafını sünger yardımıyla silin ve temiz bir bezle durulamayı ihmal etmeyin. 

- Bir diğer ekili yöntemlerden biri fırını balığı pişirdikten sonra sirkeli suyla silmektir. Böylece fırına sinen balık kokusundan kolayca kurtulabilirsiniz.

Balık pişirdikten sonra fırın nasıl temizlenir

Balık pişirdikten sonra fırın nasıl temizlenir

- Ya da bir miktar karbonatı fırının içine serpiştirin. Daha sonra boş bir sprey şişesine sirke ve su koyun. Karbonatı serpiştirdiğiniz her alana bu spreyden sıkın. Yaklaşık 3 dakika kadar bekleyin ve temiz bir süngerle temizleyin.

en kolay fırın temizleme

en kolay fırın temizleme

- Bütün bu yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra isterseniz fırın tepsisinin içine biraz vanilya serpiştirebilir. Ardından fırını 20 dakika kadar çalıştırın. Böylece bütün mutfağınız ve eviniz mis gibi vanilya kokusuyla dolacaktır.

- Son olarak mutfakta kokulu mum yakmayı deneyebilirsiniz.

İşte bu kadar...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0