Doğal taşlar nedir, doğal taşlar ilk ne zaman kullanıldı, özellikleri neler?

Günlük hayatta kadınların sıklıkla kullandığı takılar doğal taşlardan meydana gelmiştir. Doğal taşlar kendine özgü özellikleriyle birçok farklı özellikler barındırıyor. Şimdilerde aksesuar olarak kullanılan doğal taşlar birçok farklı renkte ve çeşit olarak karşımıza çıkıyor. Peki doğal taşlar nedir? Doğal taşların özellikleri ve faydaları nelerdir? Doğal taşlar hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Günümüzde özellikle kadınlar tarafından taşların kullanımının artmış olduğunu söyleyebiliriz. Doğal taşlar piyasada daha çok aksesuar şeklinde satılıyor. Mücevherat yapımında kullanılan doğal taşlar aynı zamanda enerjisel olarak da insanlara iyi geldiği biliniyor. Değerli ve doğal taşların faydalarının bilinmesi sayesinde taş kullanımın daha fazla olduğunu gösteriyor. Değerli ve doğal taşlar, fiziksel ve ruhsal problemlerin minimum seviyeye indirilmesi için de kullanılıyor. Doğal taşlar, yeryüzünde uzun zaman önce oluşmuştur ve bilimsel olarak da insanın sağlığına olumlu faydalar sağladığı kanıtlanmıştır. Bu dönemde piyasa da özellikle sahte takılara karşı dikkatli olunmasını belirten uzmanlar aynı zamanda takıları doğru muhafaza edilmesi gerektiğini de söylüyor. Yasemin.com ekibi olarak doğal taşlarla ilgili tüm merak edilenleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

DOĞAL TAŞLARIN ÖNEMİ NEDİR?

DOĞAL TAŞLAR NASIL OLUŞTU?

Kadınların vazgeçilmezi olan doğal oluşumu büyük çoğunlukla yeryüzü çekirdeğinin sürekli hareket halinde olmasından dolayı dış yüzeye ulaşamaya çalışan magmanın soğuyup çeşitli minerallerle birleşerek kristalleri ve değerli taşları meydana getirmesi sonucu oluşuyor. 

Oluşumları milyonlarca yılda ancak tamamlanabilen taşlar sürekli olarak kendi içlerinde manyetik enerji depolar. İnsanları olumlu yönde etkileyen kuvvetin sebebi taşları oluşturan mineraller ve elektromanyetik güçten kaynaklanmaktadır.

doğal taşların önemi nedir

doğal taşların önemi nedir

RENKLİ TAŞLAR NASIL SINIFLANDIRILIYOR

Renkli taşlar 3 ana kategoride sınıflandırılıyor. Bunlar;

Doğal olanlar, Bütün oluşumunu yer altında tamamlamış olanlar

Senteik olanlar

Doğalın aynısı laboratuvar ortamında üretilmiş olanlar 

Bir de taklit olan takılar bulunuyor.

Doğal taşların ilk ne zaman kullanıldı

Doğal taşların ilk ne zaman kullanıldı

TAKILARIN İLK KULLANIMINI NE ZAMAN YAPILDI?

Doğal taşlar takı olarak yüzyıllar önce dini ritüel amacıyla kullanılmıştır. Milattan önce Anadolu'da birkaç örneğe rastlanmıştır. 

Doğal taşlar nasıl muhafaza edilmeli

Doğal taşlar nasıl muhafaza edilmeli

DOĞAL TAŞLAR NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Doğal taşları muhafaza ederken taşın özelliklerini biliyor olmanız çok önemlidir. Özelliğine göre dikkat edilecek şeyler değişse de özellikle parfüm gibi kimyasalları taşlara değdirmemek gerekiyor. 

Doğal taşların özellikleri

Doğal taşların özellikleri

En iyi kaş maskaraları ve fiyatları 2021! Kaş maskarası nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

En iyi kaş maskaraları ve fiyatları 2021! Kaş maskarası nasıl kullanılır?
Banyolarınız için en şık banyo seti modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Banyolarınız için en şık banyo seti modelleri
Tesettürde sweatshirt nasıl kombinlenir? 2021 tesettür sweatshirt modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Tesettürde sweatshirt nasıl kombinlenir? 2021 tesettür sweatshirt modelleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0