Kostik nedir ve nerelerde kullanılır? Kostik zararlı mı

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kelimelerden biri olan kostik birçok farklı üründe kullanılan bir maddedir. Kostiğin ne işe yaradığı ne olduğu birçok vatandaş tarafından merak edilmeye başlandı. Peki kostik nedir, ne işe yarar? Kostik ile ilgili tüm merak edilenleri yazımızın içinde bulabilirsiniz.

Dilimize İngilizce'den yerleşen kostik kelimesi "Caustic Soda" olarak biliniyor. Kostiğin kimyasal adı sodyum hidroksittir ve çok kuvvetli bir baz olan bileşik, NaOH olarak formüle edilir. Sodyum, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan bileşik doğal olarak bulunmaz. Kimyasal olarak elde edilir. Elde edilmesi oldukça kolay olan kostik, endüstriyel alanda hatta günlük hayatımızda birçok farklı yerde ve üründe kullanılmaktadır. Endüstriyel olarak en çok kullanılan bileşiklerin başında yer alır. Suyun dezenfekte edilmesinden tutunda alüminyum üretimine, sabundan tutunda evimizde kullandığımız lavabo açıcılara kadar birçok farklı alanda kullanılıyor. 

kostik nedir

kostik nedir

Kostik nedir?

Kostik evlerde ve birçok farklı alanda günlük olarak kullanılan etkili bir kimyasal bileşen olarak bilinir. Kostik kimyasalı temizlik maddesine karıştırmak suretiyle kullanılmaktadır.

Kardan adam nasıl yapılır? Kardan adam yaparken dikkat edilmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERKardan adam nasıl yapılır? Kardan adam yaparken dikkat edilmesi gerekenler

kostik ne işe yarar

kostik ne işe yarar

Kostik ne işe yarar?

 Kostik özellikle birçok değişik temizlik malzemesine katılmak suretiyle kullanılan yardımcı bir üründür. Böylece ilgili alanda yapılacak olan temizliğin, daha etkin ve güçlü biçimde gerçekleşmesine olanak tanır. Önemli ve güçlü bir çözücü olduğu için, kısa sürede birçok farklı kir ve lekenin etkin bir şekilde çıkmasına imkan verir.

Buzdolabının sebzelik gözü ne işe yarar, nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERBuzdolabının sebzelik gözü ne işe yarar, nasıl kullanılır?

kostik nerelerde kullanılır

kostik nerelerde kullanılır

 Kostik nerelerde kullanılır?

 Kostik özellikle sabun ve deterjanda yaygın olarak kullanılan bir kimyasal bileşendir. Aynı zamanda gider açıcılarının ana malzemesi olduğunu da söylemek mümkün. Özellikle su ile karıştırıldığında en fazla 5 dakika içerisinde çözünür. Daha sonra suyun sıcaklığını önemli oranda artırır ve uzun bir süre sıcak kalmasını sağlar. Böylece tepkimeye girmiş olduğu ana maddeyi yakarak ayrıştırır ve etkin bir temizlik sağlar.

Kostik zararları nelerdir?

Kostik çözeltisi özellikle oldukça yakıcıdır ve bu konuda zararlıdır. Aynı zamanda çevreye ciddi oranda bir zehirli buhar yayar. O yüzden kostik kullanmak isteyen kişilerin gözlük ve eldiven ile maske kullanması büyük bir öneme sahiptir.

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığının belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığının belirtileri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Remzi 2 yıl önce

Köstek madde için zeytin kullanilmasininzararindan bahsetmek bizi aydınlatması istiyoruz