Kaliteli peynir nasıl anlaşılır? Peynirin kokusu! Peynirin bozulduğunu gösteren 3 belirti

Sabah kahvaltıların vazgeçilmezi olan peynir doğru muhafaza edilmezse bozulur. Bozulan peynir tüketmek tehlikeli bir hale gelebilir. Peyniri daha uzun ömürlü olması için peyniri nasıl saklayabiliriz? Kaliteli peynir nasıl anlaşılır, peynirin bozuk olduğunu gösteren bazı belirtiler neler? Haberimizin detaylarına göz atmayı unutmayın.

Peynir, binlerce yıldır sütten yapılan kahvaltı safralarını süsleyen protein kaynağıdır. Mutfağın önemli bir parçası olan peynir yöreden yöreye birçok farklı çeşitleriyle karşımıza çıkıyor. Faydaları saymakla bitmeyen peynir özellikle yaz aylarında sıcak havadan dolayı doğru şekilde saklanmazsa bozulur. Bozulan peynir küflenir. Eğer özelliği küflü peynir değilse onu tüketmek insanı zehirler. Bu yüzden zamanında tüketmek ya da fazla gelen peyniri doğru koşullarda saklamak gerekiyor. Sofraların olmazsa olmazı, vitamin ve mineral değeri yüksek peynirleri uzun süre muhafaza etmek pek kolay değildir. Su ve protein içeriği yüksek gıdaları seven küf, uygun ortamı bulduğu anda yayılmaya başlar. Bunu önlemek için, peyniri nasıl muhafaza etmemiz gerektiğini ve  bozulup bozulmadığını anlamanızı sağlayacak püf noktalarınız sizler için derledik.

  • Peyniri buzdolabında saklamak,
     
  • Peyniri salamura olarak saklamak,
     
  • Peyniri bir kapta saklamak,
     
  • Peyniri yağlı kağıda sarıp saklamak çok önemlidir.

peynir nasıl saklanmalı

peynir nasıl saklanmalı

PEYNİRİN BOZUK OLDUĞUNU GÖSTEREN BELİRTİLER NELER? 

- Küflenmiş veya küf geliştirdikten sonra tüketilen peynirler elbette başlı başına bir sınıftır ancak krem ​​peynir veya rendelenmiş peynir gibi peynirlerde gelişen küf tüketiminde dikkatli olmanızı öneririz. Bazı peynirler küflenmeden de bozulabiliyor.

- Yemeye karar vermeden önce görsel olarak inceleyin, koklayın. Peynirin rengi sarıya dönmüşse bozuk demektir.

- Peyniri alırken tadına bakmayı ihmal etmeyin. Minicik bir parçanın tadına bakın çünkü bu küf dediği peyniri yavaş yavaş ele geçirip peynire yayılacaktır. Tadı bozuksa bozulmaya yüz tutmuş demektir.

Gıda sektöründe çok fazla sahnesi ve kimyasallarla yapılmış kaşar peyniri bulunuyor. Bu yüzden sağlıklı ve lezzetli bir kaşar peyniri seçmek için bazı testlerden geçirebilirsiniz.

Kaşar peynirin sahte olup olmadığını anlamak için çakmak ile kaşar peyniri yakmayı deneyebilirsiniz. Eğer kaşar peynir yanıyorsa sahte, yanmıyorsa doğal olduğundan emin olabilirsiniz.

PEYNİR NASIL SAKLANIR?

- Uygun nemin korunması, peynirin raf ömrünü uzatmanın anahtarıdır. En iyi yöntem, peyniri yağlı kağıda sarmak ve hava geçirmez bir kaba koymaktır. 

Plastik veya streç film, nemin% 100'ünü tutar ancak peynirin yeterince nefes almasına izin vermez. 

İyi peynir nasıl anlaşılır? Peynir seçmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERİyi peynir nasıl anlaşılır? Peynir seçmenin püf noktaları

peynir nasıl muhafaza edilir

peynir nasıl muhafaza edilir

Peynir alırken unutulmaması gereken bir diğer husus ise miktarıdır. Her seferinde tüketeceğiniz kadar satın alın. Peynir parçalar halinde kesilir kesilmez oksijenle temas eder ve kurumaya başlar. Bu nedenle, her hafta sadece tüketebildiğiniz kadarını satın almak en iyisidir.

Beyaz peynir gibi salamura olarak satın alınan peynirler salamuralarında yani direk kavanozlarında saklanabilir.

- Peynir için uygun nem düzeyini korumanın en iyi yolu, buzdolabındaki meyve ve sebze çekmecesidir. Peyniri iyice sarın ve buzdolabında saklayın. Sakladığınız peyniri tüketmeden yaklaşık 10 dakika önce dolaptan çıkarın ve peyniri oda sıcaklığında yiyin.

artan peynir nasıl saklanır

artan peynir nasıl saklanır

- Yarı yumuşak veya sert peynirlerdeki küf peynire yayılmayacaktır. Çok fazla peynir aldıysanız da dilerseniz derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 

Üst solunum yolu hastalıklarına ortadan kaldıran mucize! Öksürük otunun faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Üst solunum yolu hastalıklarına ortadan kaldıran mucize! Öksürük otunun faydaları nelerdir?
Ortamdaki havayı adeta yeniliyor! Tuz lambasının faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Ortamdaki havayı adeta yeniliyor! Tuz lambasının faydaları nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Vatan 2 yıl önce

Eskiden toplu peynir alır 5 6 ay kışın tüketirdik hiçbirşeyde olmazdı demekki şimdiki peynir de sorun var bence

Toplam 1 beğeni