Mutfaktaki yanmış yağ kokusu nasıl çıkar?  Yanmış yemek kokusunu gideren 7 hızlı çözüm

Mutfakta çok sık yaşanan problemlerden biri istemeden ocakta ya da fırında unutulan ve yanan yemeklerdir. Yanan yemekler zaman geçince evde çok ağır ve kötü kokuların oluşmasına neden olur. Peki mutfaktaki yanmış yağ kokusu nasıl çıkar, yanmış yemek kokusunu gideren en etkili yöntemler nelerdir. Detaylar haberimizde:

Mutfakta kahvaltı, atıştırmalıklar ve akşam yemekleri için verdiğiniz emeklerin karşılığında ortaya güzel ve lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz. Mutfakta en çok yemek yapmak için geçirilen zamanda koşturmaca içerisinde geçen zamanda dalgınlıkla pişirdiğiniz yemek yanar. Özellikle çalışan kadınlar hızlıca mutfağa girip birçok işle uğraşırken yemeğin dibini tutturabilir. Dibi tutan yemekler bütün evin her tarafını sarar ve günlerce kokusu çıkmaz. Mutfağa sinen ağır kokuyu çıkarmak için uygulamanız gereken birkaç detay bulunuyor. Yanık yemek kokusu nasıl giderilir diye endişe içinde olanların içini rahatlatan, aynı zamanda evi de mis gibi kokutan çözüm önerilerini sizler için derledik. 

Kullanılmış yağ nereye dökülür?  Kullanılmış yemeklik yağlar lavaboya dökülür müİLİŞKİLİ HABERKullanılmış yağ nereye dökülür? Kullanılmış yemeklik yağlar lavaboya dökülür mü

mutfaktaki yanık kokusu nasıl çıkar

mutfaktaki yanık kokusu nasıl çıkar

YANMIŞ YAĞ KOKUSU NASIL ÇIKAR? 

Yanan yemeği hemen ortadan kaldırın

Yanan yemek tamamen soğuyunca onu hemen çöpe atın. Evinizin dış bölümüne koyun, sakın çöp kutusuna atmayın. Eğer atarsanız koku hala havada kalacaktır.

Limonlu su kaynatın

Bir kap suyu kaynatın ve kaynayan suyun içerisine limon dilimlerini ekleyin. Evin havasını temizlemek için 10-30 dakika arası bekletin. Alternatif olarak, suya limon dilimleri yerine birkaç tane karanfil ekleyebilirsiniz.

kızartma kokusu evden nasıl geçer

kızartma kokusu evden nasıl geçer

Soğanlı su

Soğan dilimlerini bir kâse suya koyun ve soğanlı suyu mutfağının ortasına yerleştirin. Evin tamamı kötü kokuyorsa soğanlı su kâselerini evin farklı yerlerine koyabilirsiniz. Kokuları emmesi için kâseleri bütün gece yerlerinde bırakın.

Ekmeği sirkeye batırın

Kokuyu emmesi için ekmek ve sirke kullanabilirsiniz. Bir tencereyi suyla doldurun ve içine iki su bardağı sirke ekleyin. Sirkeyi 15 dakika yavaş yavaş kaynatın. Biraz ekmek alıp sirkeli suya batırın. Sirkeli ekmeği bir tabağa koyun ve kokuları emmesini bekleyin.

Taze fırın kokusu oluşturun

Son olarak taze bir fırın kokusu oluşturabilirsiniz. Fırını önceden 90°C'de ısıtın. Pişirme kâğıdının üstüne alüminyum folyo koyun. Pişirme kâğıdının üstüne tarçın, şeker serpin ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Fırını kapatın ve pişirme kâğıdını fırında 2-4 saat bekletin. Bu, evin, biraz önce lezzetli bir şey pişirmişsiniz gibi kokmasını sağlayacaktır.

Şampuanlı parfüm oluşturun

Yemek yandığında oluşan koku eşyalara da sinecektir. Eğer açık mutfak bir eve sahipseniz koltuklarınızı da yanık kokusundan uzaklaştırmanız gerekecek.
Kokusunu beğendiğiniz bir şampuanı, sprey şişe içine alın ve üzerine bir miktar su ilave edin.

Yumuşatıcıyla eşyaları silin

Odada oluşan yanmış yemek kokusunu tezgahtan ve masadan da uzaklaştırmanız gerekir. Bu aşamada çamaşır yumuşatıcısı size yardım edecek. Bir kase içine 1 ölçü yumuşatıcı deterjan dökün ve 1 ölçü de su ekleyin. İkisi sıvıyı karıştırarak yeni bir karışım elde edin. Hazırladığınız karışımı bir bez yardımıyla alın ve koltuk, tezgah ya da masa gibi eşyalarını silebilirsiniz. 

En kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

En kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0