Çiçek alırken ve gönderirken nelere dikkat etmeli? Çiçek seçerken nelere dikkat edilir

Çiçek göndermek istiyorsunuz ama nasıl bir çiçek göndermek istediğiniz karar veremiyorsunuz. O halde en çok siparişi verilen çiçekleri satın alırken ve gönderirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çiçek almak ile ilgili bütün detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. İşte özel günlerde en çok tercih edilen çiçek hakkında tüm merak edilenler:

Günümüzün en değerli parçası haline gelmiş çiçekler, verilen kişiye hissettiklerinizi aktarabilmenin en kolay yoludur. Çiçekler masumiyeti, aşkı, sevgiyi ve söylemek isteyip de söylemediklerinizi ifade eder. Doğum günü, sevgililer günü bütün özel günlerde en çok tercih edilen çiçek hoş görünümü ve kokusu ile insanları mutlu eder. Bu yüzden en çok çiçek alınır ve gönderilir. Ama çiçek seçimi her ne kadar kolay görünse de çiçek satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Birçok farklı renkte ve türde çiçek bulunduğu için yapıları birbirinden farklı çiçekleri bir araya getirmek yanlış seçim olabilir. Her zaman aynı özellikte olan çiçekleri birleştirmek gerekiyor. Ayrıca çiçek seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta çiçekler arasındaki renk uyumunun sağlanmasıdır. Çiçek alırken kime göndereceğiniz çiçek seçimini ne türde yapacağınızı belirleyen en önemli noktadır. Gelin hep birlikte çiçek seçimi hakkında merak edilenleri inceleyelim.

Çiçek sepeti nasıl hazırlanır? Çiçek seçiminde nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERÇiçek sepeti nasıl hazırlanır? Çiçek seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Çiçek satın alırken nelere dikkat edilmeli

Çiçek satın alırken nelere dikkat edilmeli

ÇİÇEK SATIN ALIRKEN VE GÖNDERİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

⇒ Çiçek alırken en dikkat çeken nokta alacağınız çiçek gül ise renklerine dikkat etmeniz güllerin anlamları olduğundan çok önemlidir. 

⇒ Çiçek satın alacağınız kişinin sizin için önemine göre, nasıl bir mesaj vereceğinize bağlı olarak seçmeniz gerekir. Mesela kırmızı gül seni seviyorum anlamına gelir, beyaz gül ise evlilik demektir. Sarı gül ise nefret anlamı taşımaktadır. 

çiçek nasıl seçilir

çiçek nasıl seçilir

⇒ Bir diğer püf noktası ise çiçek seçerken alacağınız çiçeklerin kaç tane olduğudur. Çünkü çiçeklerin kaç tane olduğu bir yandan anlamını da belirtiyor. Bu yüzden çiçek seçimini ona göre yapmak gerekiyor. 

⇒ Çiçek alacağınız kişinin ne tür çiçeklerden hoşlandığını bilmeniz çiçek seçiminde size kolaylık sağlayacaktır. 

çiçek satın alırken nelere dikkat edilmeli

çiçek satın alırken nelere dikkat edilmeli

⇒ Ayrıca çiçek alırken ve gönderirken dikkat edilmesi gereken detaylardan biri de seçilecek çiçeğin tomurcuklu olması gerektiğidir. Tomurcuk olan çiçek seçerseniz açmış ve uzun süre bekletilen çiçekten çok daha güzel ve kalıcı halde kalır.

⇒ Çiçek seçerken mutlaka çiçeklerin solgun olmamasına ve boynu bükük olmamasına dikkat edin. Eğer böyle çiçekler seçip gönderirseniz karşı tarafta kötü bir izlenim yapmış olursunuz.

Çiçeklerin anlamları

Çiçeklerin anlamları

⇒ Çiçek alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de çiçeğin böcekli olup olmadığıdır. Bunun için çiçeğin alt kısımda kalan yapraklarına bakabilirsiniz. Eğer çiçeğin üzerinde küçük böcekler bulunuyorsa uzak durun ve seçmeyin. 

⇒ Çiçek buketleri bir kova içerisinde ise o zaman kovanın içindeki suyun nasıl göründüğüne de bakmanız gerekir. Eğer su taze değilse o zaman o çiçeği almayı tercih etmeyin.

⇒ Eğer bir arada çiçekler seçecekseniz leylak gül ve yaseminden oluşan bir buket hazırlayabilirsiniz. 

⇒ Orkide, anemon ve papatya çiçeklerini bir arada kullanarak çok güzel bir uyum yakalayabilirsiniz. 

çiçek siparişi nasıl verilir

çiçek siparişi nasıl verilir

⇒ Fesleğen çiçeği, horoz ibiği ve laleyi bir bukette toplayabilirsiniz. Karşı tarafın hangi çiçek türlerinden hoşlandığını bilmek işinizi bu anlamda kolaylaştıracaktır.

⇒ Menekşe, begonvil ve sardunyadan oluşan bir demet hazırlayarak sevdiklerinize sürpriz hazırlayabilirsiniz. 

Anneler Günü'nde gidilecek yerler nerelerdir? Anneler Gününe özel gezi rotaları

İLİŞKİLİ HABER

Anneler Günü'nde gidilecek yerler nerelerdir? Anneler Gününe özel gezi rotaları
 Anneler Günü'nde ne hediye alınır? Anneler Günü'ne özel teknolojik hediye önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Anneler Günü'nde ne hediye alınır? Anneler Günü'ne özel teknolojik hediye önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0