Devlet gözlük için ne kadar para ödüyor? 2023 SGK gözlük parası ne kadar Devlet destekli gözlük

Devletin vatandaşlara sunduğu seçeneklerden biri olan gözlükler için bir miktar para ödeniyor. Göz hastalığı olanlar için SGK'nın ödediği ücret birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, devlet gözlük için ne kadar ödüyor, 2023 SGK gözlük parası ne kadar, Devlet destekli gözlük nasıl alınır? İşte detaylar:

Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan bütün herkes hastaneye giderek devletin sunmuş olduğu gözlük desteğinden faydalanabilir. Devlet desteği ile size gözlük reçete yazıldığında hem gözlük camı hem de gözlük çerçevesini reçete ile alma hakkına sahip olursunuz. Göz doktoruna muayene olduktan sonra size reçete yazılarak gözlük camı katkı hakkı elde ederek en yakın herhangi bir SGK anlaşmalı Optisyene gittiğinizde gözlük camı fiyatı için devlet desteği ve katkısını kolaylıkla alabilirsiniz. Ayrıca ister sigortalı ister Bağkurlu ister özel sektör yada kamu sektörü çalışanı olun reçete ile gözlük alma hakkınız bulunuyor. Sizlere bu yazımızda; Devlet gözlük için ne kadar para veriyor, devlet gözlük camı için ne kadar ödüyor, devlet gözlük camını karşılıyor mu, devlet gözlük camını kaç yılda değişir bütün sorularının yanıtını vermeye çalışacağız.

2023 Süt parası ne kadar? Süt parası alma şartları nelerdir? Emzirme parası nasıl alınır?İLİŞKİLİ HABER2023 Süt parası ne kadar? Süt parası alma şartları nelerdir? Emzirme parası nasıl alınır?

DEVLET GÖZLÜK İÇİN NE KADAR PARA VERİYOR?

Devlet gözlük camı ve gözlük çerçevesi yardımı her yıl yeniden güncelleniyor. Cam bedellerinin çoğunda yüzde 150, çerçeve bedellerinde de yüzde 160 artış sağlandı.

devlet gözlük için ne kadar para ödüyor

devlet gözlük için ne kadar para ödüyor

 

Her bir göz sorunu yaşayan hasta 3 yılda bir gözlük alma hakkı bulunmaktadır.

devlet destekli gözlük nasıl alınır

devlet destekli gözlük nasıl alınır

DEVLET KATKILI GÖZLÜK NASIL ALINIR?

Devlet katkılı gözlük alabilmek için;

  • Sigortalı olmanız gereklidir.
     
  • Devlet yada özel hastaneden muayene olmanız gerekmektedir.
     
  • Göz rahatsızlığınız varsa mutlaka size gözlük reçete yazılmalıdır.
     
  • Doktorun size yazdığı reçete ile SGK anlaşmalı gözlükçülere gitmeniz gerekmektedir.
     
  • Gözlük camı ve çerçevesi için katkı payı alabilirsiniz.

Çeyiz ve Tazminat desteği?2023 çeyiz desteği ne kadar? Evleneceklere devletten 36 bin TL destekİLİŞKİLİ HABERÇeyiz ve Tazminat desteği?2023 çeyiz desteği ne kadar? Evleneceklere devletten 36 bin TL destek

DEVLET GÖZLÜĞÜ KAÇ YILDA BİR KARŞILIYOR?

  • Devlet tarafından karşılanan gözlük almak için öncelikle devlet hastanesi ya da özel hastanelerden gözlük doktor tarafından gözlük raporu yazılması gerekiyor.
  • Gözlük camı ve çerçevesi değiştirilme süresi 2 yıl olarak belirtilmiştir. Bu 2 yıl içerisinde keyfi olarak kesinlikle gözlük camı veya çerçeve değiştiremezsiniz.
  • Ancak 2 yıl süre dolmadan göz sağlığınızda ilerleme olduğu takdirde özellikle 0.5 diyoptrilik olması halinde 2 yıl sürenin dolmasını beklemeden istediğiniz zaman doktorunuzun rapor yazması halinde gözlük camı ve gözlük değişimi yapmanız mümkün.

gözlük parası ne kadar 2023

gözlük parası ne kadar 2023

GÖZLÜK REÇETESİ KAÇ GÜN GEÇERLİ?

Göz hastalıkları uzmanı tarafından yazılan göz reçetelerinin belirli süreleri bulunuyor. Bu reçeteler en fazla 10 iş günü içerisinde işleme alınabilir. Aksi halde gözlük reçeteleri geçersiz sayılacaktır.

Muhafazakar otellerde erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayın

İLİŞKİLİ HABER

Muhafazakar otellerde erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayın
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 21

Şirin 3 ay önce

Cami bahçelerinde gözlük satanlar var niye doktor yazıyor ki alamadıktan sonra gidip oradan alırız daha ucuz değil mi dalga geçiliyor millet ile lütfen bana kızmayın ben de bir emeli olarak yazdım.

Toplam 2 beğeni

Hayrettin 9 ay önce

Bu gün kızıma yazılan reçete ile gözlük almak istedim. Devlet, çerçeve ve cam ikisinin toplamı 150 tl karşılıyor. Şaka gibi, şok oldum. Daha sağlıklı olması için iyisinden almak istiyordum fakat bu imkansız.

İhsan 10 ay önce

2023 gözlük ödemesi ne kadar 2023 gözlük ödemesi ne kadar 2023 gözlük ödemesi ne kadar Ne kadar ya!!!!!

murat 11 ay önce

haberde fiyat göremedim.

Pınar 11 ay önce

Gerçekten gülünecek bir haldeyiz altı üstü bir gözlük olmuş 800-1000 TL benim bütçemin üstünde,reçete sürem dolmak üzere ve ben hala en uygununu arıyorum. 20 yaşındayım hayatımın en güzel yıllarını bu düşüncelerle geçirmeyi hak etmiyorum

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun