El kesiğine ne iyi gelir? El kesiğine iyi gelen 6 doğal malzeme

Mutfakta yemek yaparken zaman zaman bazı talihsiz kazalar yaşarız. Özellikle sebze doğrarken dikkatsizlik sonucu kesilen parmağı doğru müdahale etmek çok önemlidir. Peki el kesiklerine ne iyi gelir? El kesiğine iyi gelen doğal etkili malzemeler nelerdir? İşte birbirinden etkili ve doğal çözümler:

Vücudumuzda en çok kullandığımız bölgelerden biri de ellerimizdir. Dolayısıyla en çok kazalarda ellerimizde oluşuyor. Mutfakta yaşanan bazı kazalardan sonra el kesiğine hızlı ve doğru müdahale yapılması gerekiyor. Özellikle et doğrarken çok sıklıkla yaşanan küçük kazalar el kesiklerdir. El kesiği tedavisinde mümkün olduğunca dikkatli ve titiz davranmak gerekiyor. Aksi takdirde elde meydana gelen kesikler de yanlış müdahale sonucu, ciddi enfeksiyonlar meydana gelebilir. Bu yüzden el kesiklerinin mikrop kapmaması çok önemlidir. Peki, kesiklere ilk müdahale nasıl yapılır? El kesiklerine ne iyi gelir? İşte, el kesiğinde uygulanması gereken ilk müdahaleler ve kesiklere iyi gelen doğal mucizevi besinler:

  • El kesiğine zeytinyağı iyi gelir
     
  • Kesilen parmağa antienflamatuar özellği olan patates etkili
     
  • Bir diğer mucizevi etkisi olan doğal yöntemlerden biri de yoğurttur.

el kesiklerine ne iyi gelir

el kesiklerine ne iyi gelir

ZEYTİNYAĞI

Her derde deva olan zeytinyağı cilt hücrelerinin yenilenmesine de yardımcı olduğu için el kesiklerine kullanılması tavsiye edilir. Kesilen parmağınızın üzerine bir parça pamuk  yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. Yaralı parmağınızın üzerinde zeytinyağını biraz bekletin.

Saça kıyafete yapışan sakız nasıl çıkarılır? Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkarİLİŞKİLİ HABERSaça kıyafete yapışan sakız nasıl çıkarılır? Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkar

kesiklere nasıl müdahale edilir

kesiklere nasıl müdahale edilir

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesini kesikler kullanacaksanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta elma sirkesine alerjiniz olup olmadığıdır. Eğer alerjiniz yoksa elma sirkesini kesik olan bölgeye pamuk yardımıyla uygulayın. Elma sirkesi yaraların çabuk iyileşmesinde etkin rol oynar. Elma sirkesini kesik olan yere günde 2 defa uygulamak mümkün.

kesiklere doğal yöntemler

kesiklere doğal yöntemler

PATATES

Çiğ patateste elma sirkesi gibi yaraların iyileştirmesinde oldukça etkili bir malzemedir. Antienflamatuar özelliği bulunan patatesten bir dilim keserek kesik parmağınıza sürebilirsiniz. Patatesi sürdükten sonra yaranın üzerinde 30 dakika kadar bekletin ardından yaralı bölgeyi yıkayın.

Hangi sabun neye iyi geliyor? Doğal sabun çeşitleri ve faydaları İLİŞKİLİ HABERHangi sabun neye iyi geliyor? Doğal sabun çeşitleri ve faydaları

LİMON

Limon kesile yerin yarası kapanırken eski rengine kavuşmasını sağlar. Limonun suyunu sıkın ve yaralı bölgeye direk sürün. Canınız biraz yansa da 2 dakika sonra acısı geçecektir.

YOĞURT

Genelde yoğurt güneş yanıklarında iyi olduğu bilinse de normal kesiklerde de oldukça etkilidir. Yoğurdu kesiğin olduğu bölgeye üzerini kapatacak şekilde sürün ve yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. 30 dakika geçtikten sonra yaralı bölgeyi soğuk suyla yıkamanız önerilmektedir.

BAL-KARBONAT

2 çay kaşığı karbonat ve 2 çay kaşığı balı bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı kesilen parmağınızın üzerine sürün. Sürdükten sonra sıcak bir havlu ile yaranın üzerine kapatın. Havlunun sıcaklığı geçer geçmez çıkarın ve yara olan bölgeyi su ile yıkayın. 

Çeyiz sandığı içine koyulan nakış çeşitleri nelerdir? Çeyiz nakış ürünleri nelerdir

İLİŞKİLİ HABER

Çeyiz sandığı içine koyulan nakış çeşitleri nelerdir? Çeyiz nakış ürünleri nelerdir
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

gamzeee 2 yıl önce

merhaba ben gamze ellerimi KESTİRDİM

ali 3 yıl önce

en güzeli kesik oto dediğimiz ot var ezip sürüyorsun hem kanamayı durduruyor hem de enfeksiyonu önlüyor. bu otun adı sinir otudur.

ali ihsan ersöz 3 yıl önce

kantoran yağı da iyi gelir çabuk iyileştirir.