Maden suyu nedir? Maden suyu ile soda arasındaki farklar nelerdir?

Birçok kişi tarafından karıştırılan soda ve maden suyu aslında iki farklı içecek türüdür. Yemeklerin yanında kahvenin yanında, mide şişkinliği gibi problemlerde içilen maden suyu soda ile karıştırılıyor. Peki son dönemlerin en çok merak edilen sorularından bir olan maden suyu ve soda arasındaki farklar nelerdir? En kolay soda ve maden suyu nasıl ayırt edilir. İşte detaylar:

Doğal bir mineral vitamin deposu olan maden suyunun insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilen su olarak adlandırılmaktadır. Maden suyu çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulara denir. Maden suyu ihtiva ettiği alkali oluşturucu minerallerle vücudun çeşitli elektrolitlerinin konsantrasyonunu düzenliyor. Maden suyu özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat yoğunluğunu dengeliyor. İçinde bulunan mineraller, organizmanın biyokimyasal reaksiyonlarına aktif olarak katılarak düzenlemektedir. İşte maden suyu ve soda hakkında merak edilenler:

Tereyağı odada mı buzdolabında mı saklanmalı? Tereyağ nasıl saklanırİLİŞKİLİ HABERTereyağı odada mı buzdolabında mı saklanmalı? Tereyağ nasıl saklanır

MADEN SUYU NEDİR?

Maden suyu içerisinde çözülmüş mineral sıvıları bulunduran elementlerden oluşan bir içecektir.

maden suyu nedir

maden suyu nedir

SODA SUYU NEDİR?

Soda ise içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbonhidrat eklendiğinde elde edilir. Maden suyunun minerali çok zengin iken soda mineral içermemektedir.

soda nedir

soda nedir

MADEN  SUYU VE SODA ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

- Mineralli su olan maden suyu, yerkabuğunun farklı derinliklerinde doğal olarak oluşan, geçmiş olduğu farklı jeolojik katmanlardan bünyesine aldığı minerallerle zenginleşen yer altı sularıdır. 

Soda ise içilebilir nitelikte olan herhangi bir suya karbondioksit ilave edilmesi ile elde edilen yapay bir içecektir. 

maden suyu ve soda arasındaki farklar

maden suyu ve soda arasındaki farklar

Soda ile maden suyunun en önemli farkı; maden suyunun içeriğinde bulunan birçok mineralle vücudun ihtiyaç duyduğu mineraller karşılanabilmektedir.

Maden suyu bu özelliği ile besleyici bir içecektir. Sodanın ise böyle bir fonksiyonelliği bulunmamaktadır.

Peynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusuİLİŞKİLİ HABERPeynir nasıl saklanır? Peynir buzdolabına nasıl koyulmalı? Peynir kokusu

- Maden suyu diye satılan soda içerdiği azla bikarbonat neden ile yemek sırasında ve hemen sonrası içildiğinde mide ast dengesini bozarak sindirimi geciktirebilir.

- Uzmanların yaptığı açıklamalara göre maden suyu ve sodanın her ne kadar mideyi rahatlama özelliği varsa sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0