Begonvil çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Begonvil çiçeği özellikleri nelerdir

Ege ve Akdeniz bölgelerimizde yazın bakmaya doyamadığımız tüm evlerin bahçelerini süsleyen bitkilerden bir Begonvil çiçeğidir. Bulunduğu ortama renk katan ve hava temizleme özelliğiyle bilinen begonvil çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Begonvil çiçeği özellikleri nedir? İşte Begonvil çiçeğinin hikayesi...

Begonvil çiçeği bazı yörelerde Gelin duvağı olarak adlandırılırken başka yörelerde ise Bodrum çiçeği olarak da bilinir. Begonvil çiçeği Akdeniz'de yetişen bir bitkidir. Bu bitki kış mevsiminde yaprakları döker. Begonvil çiçeğine bakımı doğru bir şekilde yapıldığı takdirde 10-15 metreye kadar uzayabilme özelliğine sahiptir. Begonvil çiçeğinin birçok farklı rengi ve türü bulunmaktadır. Turuncu, açık pembe, sarı renkleri olsa da evlerin önünde en çok bulunan ve meşhur olan rengi pembe olanıdır. Sarmaşık bir çiçek türü olan begonvil bakımı ve sulaması hakkında dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. İşte cevaplar:

Benjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemleri...İLİŞKİLİ HABERBenjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemleri...

BEGONVİL ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ

  • Begonvil çiçeği, sıcağı ve güneşi oldukça seven bir bitkidir.
     
  • Sonbahar aylarında yapraklarını açmaya başlar.
     
  • Güneş gören pencere kenarları begonvil çiçeği için en uygun yerdir. 
     
  • Gövde kısmı kalınlaşınca, dalları çoğalır fakat çiçekleri azalır
     
  • Budama işlemi mevcut çeşitlerine göre yapılmalıdır. 

begonvil çiçeği bakımı nasıl yapılır

begonvil çiçeği bakımı nasıl yapılır

BEGONVİL ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

- Begonvil çiçeğini ekmeniz için öncelikle büyük bir saksı almanız gerekiyor.  Begonvil çiçeği büyümesi doğru bir şekilde olunca da daha büyük bir saksı ile değiştirmeniz mümkündür.

Saksı değişimini yaparken tüm toprağı çıkararak yeni büyük saksının içerisine dikkatli bir şekilde koymanız gerekiyor. Begonvil çiçeğinde dikkat etmenin gerekecek noktalar şöyledir.

Benjamin çiçeği özellikleri

Benjamin çiçeği özellikleri

Begonvil çiçeğini yaz aylarında haftada 2 kere kış aylarında iise haftada bir kez sulamanız gerekiyor.

Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz. Güneş yapraklara gelirse begonvil çiçeği zarar görebilir.

Kış aylarında begonvil çiçeğini dışarıda bırakmamalısınız. Mümkünse camla kaplana balkonlar bırakmalısınız. Aksi halde begonvil çiçeği ölür.

benjamin çiçeği hikayesi

benjamin çiçeği hikayesi

Begonvil çiçeği Akdeniz ve çevresinde daha çok yetiştiği için direk bahçeye de kapının önüne ekebilirsiniz. Ilıman yerleri seven bu bitki güzel ve şık görüntüsüyle bahçenize yepyeni ve capcanlı bir görünüm sağlayacaktır. 

Küpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERKüpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir

BEGONVİL ÇİÇEĞİ HİKAYESİ NEDİR?

Adını, kendisini 1768 yılında Brezilya'da keşfeden ve Avrupa'da tanınmasını sağlayan Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville'den almıştır. Gelin Duvağı ve Rodos Sarmaşığı diğer adlarıdır. Ana vatanı Güney Amerika olan Begonvil Ekvator'dan orta Brezilya'ya kadar uzanan alanda yetişir. Eski Dünyada ise Akdeniz ikliminin görüldüğü don riskinin olmadığı kıyı bölgelerinde yetişir.

Düğün salonları açıldı mı, ne zaman açılacak? Düğünler ne zaman yapılacak?

İLİŞKİLİ HABER

Düğün salonları açıldı mı, ne zaman açılacak? Düğünler ne zaman yapılacak?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0