Askıda ekmek ne demek? Askıda ekmek ne zaman ortaya çıktı? İşte askıda ekmek projesi

Son zamanlarda gündemde en çok söz edilen konulardan biri askıda ekmek oldu. İhtiyaç sahiplerinin ekmek ihtiyacını gidermek için ‘Askıda ekmek’ uygulaması pek çok şehirde devam ediyor. Peki askıda ekmek ne demek? Askıda ekmek ne zaman ortaya çıktı? İşte askıda ekmek projesi ile ilgili tüm merak edilenler:

Askıda ekmek geleneği ülkemizde çok eski dönemlere kadar uzanır. Askıda ekmek Osmanlı döneminde uygulanan bir gelenek olmasına rağmen unutulmaya yüz tutmuş bir gelenekti. Ancak son dönemlerde tekrar hatırlanmasıyla birlikte birçok vatandaş tarafından ne olduğu araştırılmaya başlandı. Ekmeğin serüveni ise 2,5 milyon yıl öncesine kadar dayanıyor. Kültürlerin ve toplumların gelişimiyle günümüzdeki son halini alarak sofralarımıza ekmek olarak gelmektedir. Geçmişten günümüze ekmek kültürü karşımıza hayra dönüşmüş şekilde "Askıda Ekmek" uygulaması olarak çıkıyor. İşte askıda ekmek hakkında bazı bilgiler

Askıda kahve ne demek? Caffé Sospeso: Napoli Usulü askıda kahve geleneğiİLİŞKİLİ HABERAskıda kahve ne demek? Caffé Sospeso: Napoli Usulü askıda kahve geleneği

askıda ekmek nedir

askıda ekmek nedir

ASKIDA EKMEK NEDİR?

  • Askıda ekmek her ne kadar günümüzde daha yeni ortaya çıkmış gibi görünse de kökeni ta Osmanlı’ya kadar dayanıyor. 
     
  • Askıda ekmek uygulaması şu şekilde yapılmaktadır. Maddi durumu iyi olan vatandaşların, ihtiyaç sahibi kimseleri incitmeden yardım etmelerini sağlayan bir uygulama olarak son dönemde çok popüler hale gelmiştir.
     
  • Askıda ekmek uygulamasında ekmek almak için fırına giden vatandaşlar kendilerinin ihtiyacı kadar ekmek aldıktan sonra ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için gönüllerinden geçen ekmek sayısının parasını ödeyip ekmekleri fırına bırakıyor.
     
  • Fırın sahibi de fazladan ücretini aldığı ekmekleri askıya asarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.
     
  • İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise fırına geldiğinde ücret ödemeden ekmek alabiliyor.
     
  • Bu uygulamada hayır yapan kişi ve hayrı alan kişi birbirini görmüyor ve böylelikle ihtiyaç sahibi kimselerin de gururu incinmemiş oluyor.

askıda ekmek ne zaman ortaya çıktı

askıda ekmek ne zaman ortaya çıktı

ASKIDA EKMEK UYGULAMASI NERELERDE YAPILIYOR?

- Askıda ekmek uygulaması ilk olarak İstanbul’da uygulamaya sokulmuştu.

- Oluşturulan hayır zinciri ülkemizin her ilinde sorunsuz ve çok güzel bir şekilde devam etmektedir.

askıda ekmek

askıda ekmek

- Bu sayede toplum içinde sosyal yardımlaşma artarken, manevi açıdan da insanlara katkıda bulunuyor. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 2 yıl önce

çoğu yer asmış ama lafla kalıyor,askıda ekmek filan görmediğim gibi bunu asan yerler ekmeği en yüksek fiattan satıyor.göz boyama aldatma çoğunluklukla.

Toplam 1 beğeni