Sakallı iple paspas nasıl örülür? Sakallı iple örgü paspas adım adım yapılışı

Farklı görüntüsü ve yumuşaklığı ile piyasaya çıktığından beri birbirinden farklı ve değişik renk ve modellerde sakallı iple örgü paspas modelleri bulunuyor. Sizde evinizde kendi ürettiğiniz şeyleri kullanmak ve bunları kendi el emeğiniz ile üretmek istiyorsanız haberimizin içeriğine göz atmayı unutmayın. İşte sakallı iple örgü paspas adım adım yapılışı

Yıllardır evlerde odalarda yerleri süsleyen ve hala günümüzde de modasını koruyan bu ip türlerinden birisi ise sakallı iplerdir. Bu ipler değişik ve yumuşak formları sayesinde bir çok ellerde; atkılara, berelere, battaniyelere, kazak modellerine dönüşüyor. Evde boş zamanlarınızı değerlendirmek hem de ortaya güzel işler çıkarmak isterseniz sakallı iple harikalar yapabilirsiniz. Kadınların çok beğeneceği birbirinden güzel sakallı örgü modeller bulunuyor. Bugün sizler için sakallı iple örebileceğiniz harika bir uğur böcekli paspas yapımını anlatacağız. İşte detaylar:

Eskimiş kazaklardan paspas nasıl yapılır? Eski kazaklardan paspas yapımıİLİŞKİLİ HABEREskimiş kazaklardan paspas nasıl yapılır? Eski kazaklardan paspas yapımı

Sakallı iple paspas nasıl örülür

Sakallı iple paspas nasıl örülür

SAKALLI İPLE ÖRGÜ UĞUR BÖCEĞİ PASPAS YAPIMI

Malzemeler:

- Tığ

Kırmızı sakallı ip

 Aynı renk kırmızıdan patiklik normal ip

Siyah sakallı ip

Aynı renk siyahtan patiklik normal ip

 Beyaz sakallı ip

 Halı kaydırmaz

Makas

 Sakallı iple örgü paspas adım adım yapılışı

Sakallı iple örgü paspas adım adım yapılışı

Yapılışı:

Bahar aylarında evde bolca vakit geçirdiğimiz şu günlerde bu modeli evinizin her odasına sermek için yapabilirsiniz. İster çocuk odasına, antreye, mutfağa nereye koyacak olursanız oraya kesinlikle yakışacak olan bu modeli mutlaka yapmalısınız.

⇒ Özellikle çocuk odası için marifetli ellerinizde şekillenecek olan bu uğur böceği paspasına çocuklarınız çok beğenecek. Yumuşacık formu ile de her ayak bastığınızda bu yumuşaklığı hissettirerek insanı mutlu edecek bir örnektir.

⇒ Öncelikle ördüğünüz paspasın sert ve tok durması için ipimizi olduğundan kalın hale getirmeniz gerekiyor.

⇒ Kırmızı sakallı ip ile kırmızı patiklik ipi birlikte sarıp daha kalın bir ip haline getirin.

⇒ Dört adet zincir çekerek halka yapın ve içine altı adet ikili trabzan örüyoruz.

⇒ İkinci sırada her deliğe iki kere ikili trabzan yaparak on iki adet ikili trabzan yapın.

⇒ Üçüncü sırayı bir deliğe bir kere bir deliğe iki kere trabzan yaparak tamamlayın.

⇒ Bu arttırarak örme işini kırmızı yuvarlağınız istenilen ölçüye gelene kadar devam edin.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0