Duş başlığı nasıl temizlenir? Tıkanmış duş başlığı nasıl temizlenir?

Banyolarda temizliği en zor olan ve suda biriken kireçten dolayı çok çabuk tıkanan eşyalardan biri duş başlıklarıdır. Son günlerde internette duş başlıklarının Legionella bakterisi yaydığı bilgisi gündem oldu. Ciddi bir solunum yolu enfeksiyonu olan bu hastalığa yakalanmamak için duş başlığındaki kireç nasıl temizlenir? Tıkanmış duş başlığı nasıl temizlenir. İşte duş başlığı temizliği hakkında tüm merak edilenler...

Evin en sık kullanılan alanlarından biri olan banyolardır. Duşakabinlerde yıkanmak için konulmuş olan duş başlığı sudan kaynaklı zamanla içinde kireç meydana gelir. Eğer artık sizi yıkamak yerine etrafa su sıçratıyorsa temizlik zamanı gelmiş demektir. Uzmanlar duş başlıklarında zararlı bakterilerin gizlenebileceğini, ifade ediyor. Duş başlıklarındaki kir ve bakteriler ,duş başlığı hastalığı olarak da bilinen "Lejyoner hastalığı, Legionella bakterisi kaynaklı ciddi bir akciğer enfeksiyonu neden olduğu gündem oldu. Bu yüzden birçok kişi duş başlığını daha hijyen yapmak ve bu hastalığa yakalanma riskini ortadan kaldırmak için en doğru duş başlığı temizleme yöntemlerini araştırıyor. İşte duş başlığı temizlerken bilmeniz gereken yöntemler... 

Banyo temizliği en pratik nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucuİLİŞKİLİ HABERBanyo temizliği en pratik nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu

DUŞ BAŞLIĞI NASIL TEMİZLENİR?

Suyun serbestçe akması için duş başlığının içinde biriken mineralleri temizlemek çok önemlidir.

  • Bunun için eşit miktarda sirke ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Daha sonra plastik bir torbanın içerisine doldurun ve duş başlığını bu torbanın içerisine koyun ve etrafını sarın.
  • 15-20 dakika bekledikten sonra başlığı çıkarıp durulayın. Duş başlığının ilk günkü gibi yeni bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz. 

duş başlığı nasıl temizlenir

duş başlığı nasıl temizlenir

Yeni duş başlıkları duş koluna, duş duvarından çıkan boruya vidalanır. Daha eski modeller, duş başlığı için bir dönme görevi gören, top şeklindeki bir ucu olan bir duş koluna sahiptir.

duş başlığı hastalığı Lejyoner hastalığı

duş başlığı hastalığı Lejyoner hastalığı

ALETSİZ DUŞ BAŞLIĞI TEMİZLİĞİ

- Duş başlığınızı çıkaramazsanız veya sadece bu adımı atlamak istiyorsanız, bir lastik bant ve bir plastik torba kullanarak duş başınızı ıslatın. (Not: Bu yöntem krom, paslanmaz çelik veya diğer korunmuş metal yüzeylerle yapılmış duş başlıkları için idealdir.)

- İlk önce duş başlığının üstüne bir lastik bant geçirin.

- Plastik poşetin yerinde kalacak şekilde bir veya iki kez duş kolunun etrafına dolanmak isteyebilirsiniz. Daha sonra plastik bir poşeti beyaz sirke ile doldurun.

- Çantayı lastik bandın altına doğru kaydırarak çantayı duş başlığına takın. Bir saat bekleyin, ardından torbayı çıkarın ve suyla yıkamak için suyu açın.

- Yumuşak bir bezle cilalayın.

duş başlığı nasıl temizlenir

duş başlığı nasıl temizlenir

PRATİK BİLGİ: Eğer duş başlığını çıkarabiliyorsanız içinde oluşan kirleri bir diş fırçası yardımıyla derinlemesine temizleyebilirsiniz. 

Yeşil bezelye çorbası tarifi! Rahatlatıcı bezelye çorbası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yeşil bezelye çorbası tarifi! Rahatlatıcı bezelye çorbası nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Halil öndeş 1 yıl önce

Çok teşekkür ederim ben daha önce tuzruhu ile temizlik yapıyordum bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Dilinenize saglık iyi günler dilerim.

Toplam 1 beğeni