Pandemide kariyer planlarken nelere dikkat etmeli? 4 adımda kariyer planlaması

Günümüzde hızlı değişen iş koşullarına ayak uydurmak için bilmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. Bunun kariyer planlamasını doğru yapmak çok önemlidir. Çünkü kariyer planı kariyerinizde ulaşmak istediğiniz hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracak bir haritadır. Peki pandemi ve sonrası için kariyerini planlarken nelere dikkat etmeli? İşte 4 adımda kariyer planlaması

Kariyer, insanın hayatta ulaşmak istediği iş ve meslek olgusunu tanımlıyor. Kariyer hedefine ulaşmak isteyen kişiler ailede aldığı eğitimden, üniversite mezuniyetine kadar hedefleri ekseninde belirgin ve başarılı bir yol izlemeyi hedefler. Kariyer planı iş hayatınız boyunca bir çok farklı aşamada faydalıdır. Örnek verecek olursak iş yerinde (bulunduğunuz departmanın kapanması, firmanızın satılması…vb.) ya da özel hayatınızda karşınıza çıkacak ani bir değişiklikte çok işinize yarayacaktır. Böylelikle kişinin ihtiyacınız olduğunda, fazla endişelenmeden hazırlamış olduğunuz plana ve stratejilerinize kolayca göz atabilme ve karar verebilirsiniz. 

Hemşirelik bölümü nedir? Hemşireli mezunu ne iş yapar iş olanakları nelerİLİŞKİLİ HABERHemşirelik bölümü nedir? Hemşireli mezunu ne iş yapar iş olanakları neler

kariyer planlaması nasıl yapılır

kariyer planlaması nasıl yapılır

KARİYER PLANLAMASI NASIL YAPILIR?

Özellikle pandemide ve pandemi sonrası değişen çalışma yöntemleri ve bu süreçte kariyer planlaması yaparken nelere dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. 

1. Hedefi belirleme

İlk aşamada karşınıza çıkan anlamlı olan bir süre içinde (6 ay, 3 yıl, 10 yıl)  ulaşmak istediğiniz hedef ile ilgili kararlarınızı vermelisiniz. Hedefleriniz belirledikten sonra ulaşmak istediğiniz konusunda ısrarcı davranıp yolunuza çıkacak engellere karşı dikkatli olmanız gerekiyor. 

4 adımda kariyer planlaması

4 adımda kariyer planlaması

2. Sektörünü ve departmanını seçme.

Hangi sektörde ve hangi alanda ilerlemek istediğiniz seçmek çok önemlidir. Yeteneğinizin olduğu alanlarında çalışmak ya da sevdiğiniz alanlara yönelmek gireceğiniz işte verimliliğiniz daha çok artırmaktadır.

3. Kendini değerlendirme

Bu aşamada öncelikle hangi noktadasın onu belirlemek gerekiyor. Aynı zamanda  yeteneklerini, sahip olduğunu yetkinlikleri değerlendirmen oldukça önemlidir. Gelişim alanlarını bulup ona göre kendinize yatırım yaparak yetkinliklerinizi çoğaltabilirsiniz. 

4. Hareket planı

Ne yapacağını ve nasıl yapacağını planlaman seni hedeflerine ve başarıya daha hızlı ulaştıracaktır. Kariyer planlama konusunda her aşama çok değerli ve gerekli olmasına rağmen planlamanın en önemli noktası içinde bulunduğunuz durumu belirleme ve hareket planı kısımları oluşturmaktadır. Çünkü kendinizde eksik gördüğünüz noktaları kariyer yolunda, hareket planına geçmeden tamamlamanız gerekecektir.

Unutmayın hedefleriniz büyükse ya da güzel bir iş yaşamı hedefliyorsanız sözünü ettiğimiz planlamaları kesinlikle yapmanız gerekmektedir. Ancak, böyle bilinçli bir şekilde davranırsanız başarıya ulaşabilirsiniz.

Doğum için suni sancı nasıl verilir? Suni sancı kaçıncı haftada verilir?

İLİŞKİLİ HABER

Doğum için suni sancı nasıl verilir? Suni sancı kaçıncı haftada verilir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0