Karpuz nasıl seçilir? İyi karpuz nasıl anlaşılır? Kelek karpuz nasıl anlaşılır

Yaz mevsiminin olmazsa olmaz meyvelerinden biri olan karpuz ülkemizde çok sevilmektedir. Sulu meyveler arasında yer alan karpuzu sulu ve tatlı seçmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Yasemin.com ekibi olarak sizler için karpuz nasıl seçilir, kelek karpuz nasıl anlaşılır? detaylarıyla araştırdık. İşte cevaplar...

Sıcak yaz günlerinde en çok tüketilen meyvelerin başında karpuz yer alıyor. Vücudunun su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan kalın kabuklu ve içi çekirdekli olan bir meyve çeşididir. Ama karpuz iyi seçilmediğinde içi beyaz ve bozulmuş karpuzlarla karşılaşarak hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak ve bozulmuş karpuzlara para vermemek karpuz alırken dikkat etmeniz gereken baz detaylar bulunuyor. Sizlere vereceğimiz tavsiyelere uyarak en tatlı ve en sulu karpuzu seçebilirsiniz. İşte cevaplar:

Bozuk karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz zehirlenmesine dikkat! Karpuz zehirlenme belirtileriİLİŞKİLİ HABERBozuk karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz zehirlenmesine dikkat! Karpuz zehirlenme belirtileri

İYİ KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

  • - Bal gibi bir karpuz seçmek için öncelikle karpuzun üzerinde sarı leke olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Eğer karpuzun dış kabuğunun üzerinde sarı lekeler varsa ve bu lekeler koyuysa bir o kadar karpuz lezzetli demektir. Bundan dolayı sarı lekeli karpuzları seçmeye dikkat edin. 
  • - Karpuzdaki örümcek ağına benzer yerler, arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işaret eder. Bu nedenle lekenin fazla olduğu karpuzlar, daha tatlıdır ve organiktir. 

karpuz nasıl seçilir

karpuz nasıl seçilir

  • - Karpuz sapının kuru olması da karpuzun olgun olduğunun göstergelerinden biridir. Sapı sarı olan karpuzlar, yeni koparılmış demektir. 
  • - Karpuzun, boyuna göre ağırlığı daha fazla olması gerekiyor. Eğer daha ağırsa yeterince olgun ve sulu bir karpuz olduğunu gösterir.

tatlı karpuz nasıl anlaşılır

tatlı karpuz nasıl anlaşılır

  • - Karpuz seçerken en büyük ya da en ufak olanları değil, orta boy olanlarını tercih edin. 
  • - Karpuzu geleneksel olan bir yöntemle de seçebilirsiniz. Genelde alırken karpuzun eline alıp vurunca eğer ses çıkarıyorsa lezzetli ve rengi kıpkırmızı demektir.  Eğer karpuza vurduğunuzda ses çıkmıyorsa o karpuz kötü anlamına gelir. 

sulu karpuz nasıl anlaşılır

sulu karpuz nasıl anlaşılır

  • - Uzun karpuzların sulu, yuvarlak karpuzların tatlı olduğunu unutmayın. 

karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenler

karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenler

  • - Daha uzun ve ince olan karpuzlar "erkek karpuz" olarak adlandırılır ve daha suludur, tam anlamıyla yuvarlak olan "dişi karpuz"lar ise daha tatlı olarak bilinir. 

Hicri yılbaşı ne zaman? Diyanet İşleri Hicri Yılbaşı 2023...

İLİŞKİLİ HABER

Hicri yılbaşı ne zaman? Diyanet İşleri Hicri Yılbaşı 2023...
En kolay irmikli yaz tatlısı tarifi! İrmikle yapılan enfes tatlı tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En kolay irmikli yaz tatlısı tarifi! İrmikle yapılan enfes tatlı tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

zafer gülten 9 ay önce

fiatlar her yerde birbirini tutmadığından,kimi yerde kilosu 9 tl,kimi yerde 15-16 tl olduğundan önce ucuz satan yer seçilir. sonra ele alıp ağırlığına bakılarak içinin geçip geçmediğine bakılır,ağır ve kabuğu parlıyorsa hafifçe parmakla vurulur,çıkan ses toksa alınır.

Toplam 1 beğeni

GÖNDER GELSİN 10 ay önce

kabak aşılı karpuz iyi çıkmaz KESMECE al kafan rahat olsun

Toplam 1 beğeni

tepki 1 yıl önce

buyuk olani almaz fazla kesik gøzum gørdumu alirim zaten berbat tatlari var insanin midesi bulaniyor

Toplam 3 beğeni

ede 1 yıl önce

Duyan da ortalıkta hakiki karpuz kalmış sanır. İstediğiniz kadar iyisini seçin. Tadı tuzu kalmamış ne olduğu belli olmayan karpuzlar piyasayı işgal etmiş durumda. Atalık tohum ile karpuz yetiştiren nerdeyse bulmak imkansız.

Toplam 4 beğeni

zafer gülten 2 yıl önce

bu zamanda birşein iyisi parayla ölçülüyor,bir yerde piyasadan ucuz karpuz görürsen ya içi geçmeye başlamış,yada güneş görmeyen yerde büyümüş tam olgunlaşamamış karpuzdur.

Toplam 4 beğeni