Badem nasıl toplanır? Badem hangi mevsimde yenir? Badem içi nasıl toplanır

Diyetisyenlerin önerdiği çok sağlıklı yiyecekler arasında yer alan badem yenilebilen bir ağaç türüdür. Badem faydaları saymakla bitmeyen ve besin açısından çok sağlıklı bir gıdadır. Peki badem nasıl toplanır, Badem hangi mevsiminde yenir? Badem ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

Badem, Rosaceae familyasının Prunoideae alt familyasına ait bir meyve türü olarak bilinir. Kabuklu meyveler arasında yer alan badem deri gibi kaplı olarak bilinmektedir. Bademin içindeki çekirdek meyve olarak tüketilen kısımdır. Ilıman bölgelerde yetişen badem ülkemizde çerez olarak tüketilmektedir. Aynı zamanda tatlılarda kullanılan badem taze ve kavrulmuş olarak iki şekilde tüketilebilmektedir. İçerdiği vitamin ve madensel tuz sayesinde yetiştiriciliği son zamanlarda artan yiyecekler arasında yer alıyor. Hasat zamanı gelince toplama işleminin hızlıca yapılması gerekir. İşte badem toplama işlemi ile ilgili merak edilenler...

Kestane nasıl toplanır, Kestane nasıl soyulur? Kestane toplamanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKestane nasıl toplanır, Kestane nasıl soyulur? Kestane toplamanın püf noktaları

BADEM NEREDE YETİŞİR

Sıcak iklimleri seven badem Yunanistan, Çin, İran, İtalya, Fas, Portekiz, İspanya, Suriye, Türkiye ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise en çok Ege Bölgesinde yetiştirilen bitki türlerinden biridir. Badem toplama işlemi bitkinin türüne ve iklime göre değişiklik göstermektedir.

badem nasıl toplanır

badem nasıl toplanır

BADEM NASIL TOPLANIR?

  • - Badem yeşil kabuğu çatladığı andan itibaren meyveleri olgunlaşmaya başlar. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ağustos ayında toplanırken Akdeniz ve Ege bölgesinde temmuz ayı itibariyle toplanmaya başlar. 
  • - Badem toplama genelde el ile toplanmaktadır. Varsa sırık yardımı alarak da badem dalları çırpılarak olgunlaşan bademler yere düşürerek toplanması sağlanır. Zeytin hasadında kullanılan brandalar gibi ağaçların altına serilir. Ve sıyrıkla bütün bademler düşürülür. 
  • - Bu işlemden sonra badem meyvesini yapraklardan ayırma işlemi yapılır.

badem hasad mevsimi

badem hasad mevsimi

BADEM HANGİ MEVSİMDE YENİR

Bademlerin yeme zamanı 15 hazirandan itibaren başlar 15 temmuza kadar devam eder. Bazen de ağustos ayına kadar olgunlaşması beklenir. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Adem 2 yıl önce

ne haberdi ama....

Toplam 2 beğeni