Bulaşık makinesi nasıl temizlenir? En kolay bulaşık makinesi temizleme yöntemleri

Bulaşık temizliğinde ev hanımlarının eli ayağı olan bulaşık makineleri belirli aralıklarla temizlenmezse bakteri yuvasına dönüşür. Bulaşık makinelerinde zamanla biriken yemek artılarını temizlemek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Peki bulaşık makinesi nasıl temizlenir? En kolay bulaşık makinesi temizleme yöntemleri...

Günlük yapılan işlerde sürekli olarak karşımıza çıkan bulaşık temizliğini zamandan tasarruf etmek için bulaşık makinelerini kullanırız. Özellikle çalışan hanımlar için büyük bir kolaylık olan bulaşık makinelerini daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak doğru kullanmak ile orantılıdır. Sürekli olarak yıkanan bulaşıklar zaman içerisinde yemek artıklarının birikmesine neden olur. Bulaşık makinesinin filtresinde oluşan yemek artıkları sürekli temizlenmez ise bulaşık makinesi kokar ve bakteri yuvasına dönüşür. Ayrıca makinenin ömrünü de kısaltır. Bu yüzden en az ayda 1 defa temizlemeye özen gösterin. İşte bulaşık makinesi temizliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları! İLİŞKİLİ HABERBulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları!

BULAŞIK MAKİNESİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

- Temizlenmediği takdirde yıkama özelliğini de kaybeden bulaşık makinelerini ayda bir defa temizlemeniz gerekiyor. Bunun için marketlerde satılan bulaşık makinesi temizleyicisini kullanabilir ya da doğal olan karbanot ve sirkeyle temizleyebilirsiniz. 

- Bulaşık makinesine bulaşıkları dizmeden önce mutlaka bütün artıkları sıyırıp temizlemeniz gerekiyor. 

- Bulaşık makinesinin içerisinde zamanla biriken kireci yok etmek için evde hazırlayabileceğiniz doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Bunlar: 

bulaşık makinesi nasıl temizlenir

bulaşık makinesi nasıl temizlenir

SİRKE VE KARBONAT İLE BULAŞIK MAKİNESİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

- Bulaşık makinesinin alt ve üst iç raflarını çıkarıp makineyi tamamen boşaltın.

- Makineyi boşalttıktan sonra elinize temiz bir bez alın ve her tarafını güzelce temizleyin.

- Bulaşık makinesinin rafında herhangi bir yemek arttığı varsa onları çöpe koyun. Ayrıca makinenin içinde de varsa onları da boşaltın. Rafları temizledikten sonra yerlerine takabilirsiniz. 

- Ardından bir kasenin içine beyaz sirke koyun ve makinenin alt rafına yerleştirin.

- Koyduktan sonra programda bir tur olarak ayarlayıp çalıştırın. Sıcak ayarda çalıştırmanız gerekiyor. 

- Çalıştırdığınız makinenin programı bittikten sonra bir paket karbonatı makineye her tarafına dökün.

- Karbonatı her tarafına yaydıktan sonra bir tur daha sıcak ayarda çalıştırın. 

- Böylelikle bulaşık makineniz tertemiz ve mis gibi kokacaktır.

karbonat ile bulaşık makinesi temizliği

karbonat ile bulaşık makinesi temizliği

LİMON TUZU İLE BULAŞIK MAKİNESİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

- En etkili temizleme yöntemlerinden biri olan 2 yemek kaşığı limon tuzunun içine 2 su bardağı beyaz sirkeyi koyup karıştırın.

- Limon tuzu eriyene kadar karıştırıp makinenin içine bu karışımı dökün. 

- Sıcak su ayarında olan programda bir tur çalıştırın. 

Arap sabunu ile bulaşık makinesi nasıl temizlenir?

Bulaşık makinesi temizliğinde Arap sabununu kullanabilirsiniz. Hm sıvısı hem de katısı bulunan Arap sabununu iki şekilde de kullanabilirsiniz. 

Çok kolay yöntemlerden biri olan Arap sabunu ıslak ve temiz bir beze koyup bütün makinenin raflarını ve içini temizleyebilirsiniz. 

Ardından kağıt havlu yardımıyla makinenin içini kurulayabilirsiniz. Kurulama işlemi bittikten sonra yaklaşık 45 dakika kadar makinenin kapağını açık bırakabilirsiniz. 

bulaşık makinesini doğal yöntemlerle temizleme

bulaşık makinesini doğal yöntemlerle temizleme

Saça kıyafete yapışan sakız nasıl çıkarılır? Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkar

İLİŞKİLİ HABER

Saça kıyafete yapışan sakız nasıl çıkarılır? Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkar
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0