Perşembe günü ev temizliğinin sırları nelerdir? En kolay temizlik önerileri

Temizlik yaparken belirlenen günlerden biri de perşembe temizliğidir. Hafta sonunun yaklaştığı günlerden olan perşembe gününde temizliğin büyük bir bölümünü kolaylayabilirsiniz. Peki perşembe günü ev temizliğinin sırları nelerdir? İşte adım adım en kolay temizlik önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Ev temizliğinde hızlı olmak ve pratik olmak çok önemlidir. Genelde gün içerisinde öğle vaktinden sonra yapılan küçük çaplı temizlikler hem vakti öldürür hem de evin hızlı tozlanma yapmasında ve kirlenmesinde gecikme sağlar. Perşembe günleri sabahın erken saatlerinde yapacağınız temizlikle beraber hafta sonuna rahat bir geçiş yapabilirsiniz. Temizlik yaparken planlı programlı ilerlerseniz çok hızlı bir şekilde temizliği bitirebilirsiniz. İşte perşembe günü ev temizliğinin sırlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Cuma günü temizlik yapılır mı? Cuma günü ev temizliği nasıl yapılır? En kolay cuma temizliğiİLİŞKİLİ HABERCuma günü temizlik yapılır mı? Cuma günü ev temizliği nasıl yapılır? En kolay cuma temizliği

PERŞEMBE GÜNÜ EV TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR

Çalışan kadınların temizliği genelde iş çıkışları ya da hafta sonları hızlıca yapmaya çalışır. Özellikle hafta sonunu ailesiyle birlikte geçirmek isteyen kadınlar perşembe gününden itibaren temizliğe girişerek ailesine zaman ayırmak ister.

  • Bunun için öncelikle hafta içi biriken çamaşırlar direk makineye atılır ve yıkanır. Daha sonra evin dağınıklığını toplamak gerekiyor. Bunun için ortada bulunan eşyaları doğruca yerine yerleştirin. Mutfakta bulunan tezgah ve banyoda yer alan lavabo, duşakabin ve tuvalete çamaşır suyu koyup bekletin.
     
  • O arada da salon temizliğine girişebilirsiniz. Ortalığı topladıktan sonra süpürge makinesini açıp bütün koltukların arkasını her tarafı güzelce süpürün.

perşembe günü ev temizliğinin sırları

perşembe günü ev temizliğinin sırları

  • Yatak odasında kullandığınız çarşaf yastık ne varsa onları da çıkarıp makineye atın. Ardından temizlerini geçirip odanın her tarafını süpürmeye devam edin. 
     
  • Mutfak alanında yapacağınız ilk şey bulaşıkları makineye atmak olsun. Makineye giren bulaşıklardan sonra dolapların üstünü yağ çözücü ile iyice temizleyebilirsiniz. Fırının olduğu alanda zamanla biriken yağların kolayca çıktığını göreceksiniz. 
     
  • Ardından çamaşır suyuyla beklettiğiniz tezgahı güzelce bol suyla durulayıp silin. Mutfağa da süpürge tuttuktan sonra kapı kolları ve kapıların her tarafını toz yapmayan bir bezle silin.

günlük ev temizliği nasıl yapılır

günlük ev temizliği nasıl yapılır

  • Kapılar bittikten sonra temiz su hazırlayarak evin bütün parkelerini silerek parlatabilirsiniz. 
     
  • Evi mis gibi yaptıktan sonra son olarak banyo kaldı. Banyonun bütün her tarafını cifleyin ve bol suyla durulayıp son silme işlemini yaparak temizliğe son verebilirsiniz. 

İŞTE BU KADAR...

Koridor dekorasyonu nasıl yapılır? Koridorların dekorasyonunda nelere dikkat edilmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Koridor dekorasyonu nasıl yapılır? Koridorların dekorasyonunda nelere dikkat edilmelidir?
Hacamatın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hacamat sivilceleri geçirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Hacamatın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hacamat sivilceleri geçirir mi?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0