Sağlıklı su nasıl anlaşılır? Evde su testi nasıl yapılır? Kaliteli suyun pH derecesi kaç olmalı

İnsan sağlığının en önemli kaynağı sudur. Son zamanlarda içme suyu kalitesinin bozulmasıyla birlikte kaliteli suyu anlamanın yolları araştırılmaya başlandı. Mikrop ve kimyasal artıklar dolu damacana sular insan sağlığını büyük ölçüde tehdit ediyor. Peki kaliteli su nasıl anlaşılır, Evde su testi nasıl yapılır. Kaliteli suyun pH derecesini anlamını detaylarını sizler için araştırdık.

Yaşamı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için tüketmemiz gereken suyun kaliteli olması çok önemlidir. Son zamanlarda sağlıklı su bulmak gitgide zorlaşmaktadır. Sağlıksız olarak tüketilen sular insan sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Suyun kalitesini belirmede en büyük ölçüt pH derecesidir. Ayrıca suyun saklandığı ortam çok önemlidir. Damacanaların içine konulan ve uzun zaman bırakılan su içildiğinde zehirleyebilir. Mikrop ve kimyasal artıklar dolu damacana sular insan sağlığını büyük ölçüde tehdit ediyor. Bu yüzden su alırken evde pH derecesini ölçümleyebilirsiniz. En sağlıklı sular arasında kaynak suları yer alıyor. Kaynak suları içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde işlenmiş sulara göre daha sağlıklıdır. Çünkü işlenmiş sular yapısı değiştirilmiş ve mineralleri alınmış sulardır. İşte kaliteli su ile ilgili tüm cevaplar:

Su içerek nasıl kilo verilir? 1 haftada 7 kilo zayıflatan su diyeti! Aç karna su içerseniz...İLİŞKİLİ HABERSu içerek nasıl kilo verilir? 1 haftada 7 kilo zayıflatan su diyeti! Aç karna su içerseniz...

SAĞLIKLI İÇME SUYUNUN İÇERİ NASIL OLMALI?

Uzmanlar, suyun kalitesini sadece 3 duyuya dayanarak kontrol edebileceğimizi söylüyor. Musluktan su içebileceğiniz bölgede yaşıyorsanız suyun güvenilirliği bu şekilde kontrol edebilirsiniz. İşte cevaplar:

- Kaliteli su en önemli özelliği kokusuz, renksiz berrak olmasıdır.

- İçtiğimiz su yumuşak ve içimi hoş olmalıdır.

- Herhangi hastalık oluşturabilecek mikroorganizmalar bulundurmamalıdır. 

- Suyun içinde arsenik, cıva, kurşun ve krom gibi maddelerin olmaması gerekiyor. 

- Suyun içinde kötü koku veren maddeler bulunmaması gerekir.

kaliteli su nasıl anlaşılır

kaliteli su nasıl anlaşılır

KALİTELİ SU NASIL ANLAŞILIR?

Suyun kalitesini anlamak için evde uygulayabileceğiniz su test kitleri bulunuyor. Birkaç türde su testi kitleri bulunuyor.

- İçme suyuna kullanılan kit kurşun ve klor gibi yaygın kirleticileri ölçümleyen olmalıdır.

- Kuyu suyuna kullanılan kit, daha kapsamlı ve böcek ilacı taraması içeren bir su kalitesi ölçümleyen olmalıdır.

kaliteli suyun ph derecesi kaç olmalı

kaliteli suyun ph derecesi kaç olmalı

KALİTELİ SUYUN pH DERECESİ KAÇ OLMALI?

Yapılan araştırmalarda Türk standartlarına göre kaliteli ve sağlıklı su 7.2 ve 8.5 pH aralığında olmalıdır.

Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

İLİŞKİLİ HABER

Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

pirana61 2 yıl önce

sen susuz kalda afrikadaki gibi çamurlu su bile içersin su buldunuzda

Toplam 1 beğeni

Tako 2 yıl önce

Tabi bizde evimizde uzmanların dediği maddeleri inceleyecek ekipmanlar bulunduruyoruz ya hani içinde arsenik kurşun varmı diye

sevgi 2 yıl önce

dünyada temiz su kaldı mı? oraya gideyim. eskiden çeşmeden su içilirdi. artık çok kirletilmiş veya temiz su klora boğulmuş içilmiyor. klor=zehir.