En kolay Alabalık nasıl temizlenir? Alabalık temizlemenin püf noktaları

Pullu balık çeşitlerinden biri olan alabalık en lezzetli balıklardandır. Tatlı sularda yaşayan alabalık Omega yönünden çok zengin bir balıktır. Peki, faydaları saymakla bitmeyen alabalık nasıl temizlenir, alabalık pulu nasıl ayıklanır? Alabalığı ayıklamanın püf noktaları nelerdir? Cevaplar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Alabalık vitamin yönünden en zengin balık türlerinden biridir. A, D ve B12 vitaminlerinin yanı sıra mineral ve protein bakımından tam bir şifa deposudur. Tatlı deniz balığı olarak bilinen alabalık pullu, hafif yassı ve uzun vücut şeklinde, yanları basık, gövdesi kalın, başı büyük olarak bilinir. Balık denince akla ilk gelenlerden olan alabalık, taze taze ulaştığında ve güzelce temizlenip pişirildiğinde sofralarda yer alır. Kalabalık ailelerin tercihi bu balığı, misafir sofralarında da görmekteyiz. Faydaları saymakla bitmeyen Alabalığı ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Alabalığın içini temizlemeden önce pulları nasıl alınmalıdır? İşte, en kolay alabalık ayıklamanın pratik çözüm önerileri...

Balık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir? Balığın üstüne ne sürülürİLİŞKİLİ HABERBalık ızgaraya nasıl yapışmaz? Püf noktaları nelerdir? Balığın üstüne ne sürülür

ALABALIK NASIL TEMİZLENİR?

- Alabalığı taze pazar tezgahlarından aldıktan sonra bir tahtanın üzerine koyun. Ardından pullarını ayıklamak için keskin bir bıçak hazırlayın ve alabalığı tahtanın üzerine koyun. 

- Alabalığı pullarını tıraşlama yöntemiyle temizleyiniz. Bıçağı yukarıdan aşağıya pulların çıkacağı yönde temizleyin. Balık pulu tıraşlama aparatıyla da yapabilirsiniz. Eğer yoksa bıçağın keskin yüzüyle pullarını temizleyebilirsiniz.

alabalık nasıl temizlenir

alabalık nasıl temizlenir

- Balığın pullarını iyice temizledikten sonra içinin temiz şekilde alınması siyah lekelerin temizlemesini yapın. Balığın içini derinlemesine ayıklamanız gerekiyor.

- Alabalığı fileto şeklinde pişirecekseniz başını kesin ve daha sonra ortadan ikiye ayırın. Keskin bıçak yardımıyla kılçıklarını yavaş yavaş keserek çıkarın. 

alabalık fileto nasıl yapılır

alabalık fileto nasıl yapılır

- Fırında bütün olarak pişirecekseniz başını kesmeniz gerek yok direk yıkayıp pişirme kısmına geçebilirsiniz. 

- Eğer daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişirmeden önce lezzeti ve kıvamı için mutlaka tuzlayıp 20 veya 25 dakika kadar dolapta bekletiniz.

alabalık nasıl temizlenir

alabalık nasıl temizlenir

İŞTE BU KADAR...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Arman 2 yıl önce

alabalığın pulu yok ki

Toplam 1 beğeni