Evde kombi bakımı nasıl yapılır? Kombi kaç derece olmalıdır? Kombi nasıl ayarlanır

Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerimizi ısıtan kombileri de yakmanın zamanı geldi. Kış mevsimi gelmeden önce kombilerin temizlik ve düzenli bakımının yaptırılması gerekiyor. Peki, soğuk havalarda kombi bakımı nasıl yapılır, Kombi kaç derece olmalıdır? İşte kombi bakımı ve ayarıyla ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

Hemen hemen her evde olan ve büyük bir rahatlık sağlayan kombilerin bakımı her sene kışa girerken yapılmalıdır. Eğer düzenli olarak doğalgaz ve kombiye bakım yaptırırsanız bütün yıl sorunsuz eviniz ısıtabilirsiniz. Ayrıca kombilerin sorunsuz ve uzun ömürlü çalışacak kalitede olmasını istiyorsanız bu bakımların neler olduğunu bilmenizde fayda var. Kombi bakımının düzenli yaptırılması ve bu hassasiyetin devam ettirilmesi hem sizin hem de kombinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. İşte kışın kombi bakımı sağlamanın yolları ve püf noktaları...

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları İLİŞKİLİ HABERPetek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

  • - Her yıl kışa girmeden senede bir kere olacak şekilde kombinizi dörde dörtlük bir bakımdan geçirmelisiniz. Özellikle kış mevsiminde herhangi bir arıza yaşanmaması için bakım için daha yoğun bir bakıma girişilmelidir.
  • - Kombilerin ve peteklerin bakımları düzenli yapıldığında kombiyi ısınmak için yaktığımızda yüzde 30 gibi bir tasarruf sağlamaktadır.
  • - Kombi aldığınız zaman yüksek verim sağlayıp sağlamadığına dikkat ederek satın alınız. Tasarruf ve deneyimi bir arada tutan yoğuşmalı kombiler, hem çevrenizin hem de bütçenizin dostu olacaktır.
  • - Kombilerinin yazın filtresini sık sık yaptırmanız gerekmektedir. Soğuk olduğunda ise daha fazla filtre kontrolü yapılmalıdır. Filtre temizliğinin yapılmaması sağlık açısından kötü sonuçlara doğurabilir.
  • Kombilerin sıcak su ve kaloriferin olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.
  • Kombide olan su boşaltma işlemini de her sene düzenli olarak yapmanız gerekiyor. 
  • Aynı zamanda Genleşme tankı havası alınması ölçülmesi çok önemlidir. 

evde kombi bakımı nasıl yapılır

evde kombi bakımı nasıl yapılır

YOĞUŞMALI KOMBİ DERECESİ KAÇ OLMALI?

Bir evin ideal sıcaklığı her odada aynı derecede olmamaktadır. 

  • Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20 derece olmalı,
  • Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15 derece olmalı,
  • Banyoda ise ideal sıcaklık değeri 24 derece olmalıdır.

Tam yoğuşmalı kombilerde 50 derece ve altında ayarlarsanız tasarruflu şekilde kullanabilirsiniz. 

Yoğuşmalı kombilerde sıcaklık arttığı zaman ise cihazın yoğuşma oranı düşmeye başlar. Ama kışın en soğuk günlerde kombinizi düşük derecede çalıştırmak cihazın daha fazla enerji tüketmesine yol açarak doğalgaz faturanızın daha yüksek gelmesine neden olabilir. Bu yüzden en soğuk dönemlerinde kombi derecesinin 50 civarında aynı ayarda bırakmanız faturanızın daha düşük gelmesini sağlayacaktır.

kombi derecesi nasıl ayarlanır

kombi derecesi nasıl ayarlanır

Ayrıca yoğuşmalı kombilerde odalarda yer alan peteklerin boylarını da dikkat etmek gerekiyor. Kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalışarak sürekli yoğuşma yapabilmesi için radyatörlerin daha geniş veya daha uzun olması gerekiyor. Buna göre seçmeniz daha doğrudur.

yoğuşmalı kombi bakımı nasıl yapılır

yoğuşmalı kombi bakımı nasıl yapılır

Xanax nedir ve Xanax neye iyi gelir ? Xanax nasıl kullanılır? Xanax ilacı 2024 fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Xanax nedir ve Xanax neye iyi gelir ? Xanax nasıl kullanılır? Xanax ilacı 2024 fiyatı
Evlenen kadınlar için AYM’nin eşitliğe aykırı bulduğu soyadı kanunu değişti

İLİŞKİLİ HABER

Evlenen kadınlar için AYM’nin eşitliğe aykırı bulduğu soyadı kanunu değişti
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 23

nüno 4 ay önce

naçizane önerim kombiyi asla ve asla kapatmayın kışın akşam 40-45 derecede çalışıyorsa sabah en düşük dereceye alın yine yansın yapılan bir hatada şu petekleri kapatma siz peteği kapatsanız da kapatmasanız da kombi ye verdiğiniz direktifte yanacaktır. Ekonomik olsun diye tekrar ediyorum sakın kapatmayın kış ayında ve petekleri kapatmayın mümkünse bir ayarda yansın ideali 40-45 derecedir saygılar.

Toplam 1 beğeni

Mahmut Akar 4 ay önce

21mbar da tüketicilere arz edilen doğalgaz ist. bel. tarafından halka düzeltme katsayısı olarak 1.049 ile çarpılarak fatura ediliyor. 1,021 düzeltme katsayısı doğru olandır.

Ali ali 1 yıl önce

50 derece diyor adam kafayı yemiş ocaga incir agacı dikecek galiba

Toplam 6 beğeni

THUNDER 1 yıl önce

begenmeyen kanadaya gidebilir gecen sene evin isinmasi ayda 300$ di simdi daha bismillah dediler kasim faturasi 700$ dan basladi ,, buradaki kazanc oradaki kazanctan az diyorlar buyrun siz gidin cok kazanin ve az odeyin oluyorsa haa birde para bile biriktirebilirsiniz belki

Toplam 5 beğeni

Savaş esentürk 1 yıl önce

Hiçbir alakası yok zam geldikçe zam geliyor istediğin kadar yaptır

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun