Nem böceği nedir ve nasıl yok edilir? Gümüş böceği yok etme yöntemleri! Gümüş böceği ilaçlama

Gümüş böceği her ortamda yaşayan ve böcek aleminin en gizemli böceği olarak bilinir. Nem böceği olarak da bilinen bu haşerat evin her yerinde yaşar. Evde gördüğünüz nem böceklerini yok etmek istiyorsanız bazı yöntemler kullanarak kurtulmanız gerekiyor. Peki evdeki nem böceği nasıl yok edilir, nem böceği ilaçlama yapılır mı, Gümüş böceğini doğal yöntemlerle yok etmeniz yolları. İşte detaylar:

Gümüş renginde pullarla örtülü bir böcek olan nem böceği rutubet böceği, ve gümüş böceği olarak da isimlendirilmektedir. Nem böceği sağlam ve dayanıklı yapılarıyla çok hızlı bir şekilde üreyebilen haşerelerden biridir. Rutubet böceği adından anlaşacağı üzere nemli ortamları seven bir böcek türüdür. Gümüş böceği nemli ve karanlık ortamlarda yaşamayı sever ve genelde geceleri ortaya çıkar. Çok hızlı bir şekilde üreyebilen nem böceği çok kısa zamanda evinizin her tarafını sarabilir. Evinizde gümüş böceklerinin istilasına uğramamak için .ok kısa zamanda önlem almanız gerekiyor. Peki ama nasıl? İşte evde gümüş böceği ile mücadele etme yöntemleri:

Evdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır? Hamam böceği nasıl yok edilir İLİŞKİLİ HABEREvdeki hamam böceği nasıl ilaçlanır? Hamam böceği nasıl yok edilir

GÜMÜŞ BÖCEĞİ NEDİR?

Gümüş böceği, diğer adıyla nem böceğinin boyu 1-3 cm arasında değişkenlik gösterir. Üçgenimsi bir gövdeye sahip olan ve 8 adet ayağı bulunur. Gümüşçün böceklerinin dişileri günde 20’ye varan yumurta bırakabilirler. Kaygan ve parlak görünümlerini yumurtadan çıktıklarından itibaren korurlar.

gümüş böceği nasıl yok edilir

gümüş böceği nasıl yok edilir

GÜMÜŞ BÖCEĞİ NEREDE YAŞAR?

Kıyafetler, duvar kâğıtları, tahıl kutuları ve diğer karton veya kumaş malzemelerdeki küçük delikler ve sarımsı lekeler de yakında bir yerde gümüş böceklerinin olduklarını gösterir.

nem böceği nedir

nem böceği nedir

GÜMÜŞ BÖCEĞİ NASIL YOK EDİLİR?

  • Genelde mutfak ve banyolarda daha çok görülen gümüş böceklerini yok etmek için kabartma tozu ve şekeri karıştırıp bulundukları alanlara dökün. 
  • Yerleri temizlerken eğer limon ile temizlerseniz bu böceği rahatsız ederek uzaklaşmasını sağlayacaktır.
  • Evde mutlaka kekik otu bulundurun. Bu böcekler kekik otunu sevmez. 
  • Nem böceklerinin en sevmediği kokulardan biri de sedir ağacı kokusudur. Sedir ağacının kokusu gümüş böceğini uzaklaştırır bu yüzden böceklerin yaşadıkları yerlere sedir ağacı talaşı serpiştirerek onları uzaklaştırabilirsiniz.
  • Nem (rutubet) böceğini yok etmek için boş bir şişenin içine su ve sedir yağını koyun ve karıştırın. Daha sonra evinizde bulunan çatak yarık yatakların altına bu karışımdan sıkın. 
  • Nem böceği aynı zamanda baharat kokularını da sevmediği için en ağır kokulu baharatları seçip bir kesenin içine koyarak uzaklaştırabilirsiniz. (Özellikle karanfil ve tarçın ekleyebilirsiniz.)
Buharlı vantilatör işe yarıyor mu? Buharlı vantilatör soğutuyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Buharlı vantilatör işe yarıyor mu? Buharlı vantilatör soğutuyor mu?
Instagram'ın popüler tarifi şeftalili roka salatası nasıl yapılır?Şeftalili yaz salatası tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Instagram'ın popüler tarifi şeftalili roka salatası nasıl yapılır?Şeftalili yaz salatası tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0