Metaverse nedir? Metaverse arsa nasıl alınır? Türkiye'den arsa alma

Metaverse arsalar son zamanlarda internette en çok merak edilen konulardan biri oldu. Değişen teknoloji ile birlikte internetin bir sonraki evrimi olarak kabul edilen metaverse nedir, metaverse arsa nasıl alınır? İşte yatırımcıların rağbet gösterdiği metaverse ile ilgili tüm merak edilenler...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Dünyanın her yerinde artan kripto para çılgınlığına bir yenisi daha eklendi. Dijital yatırım çağı kripto paralarla birlikte girdi. İnsanların hiçbir fiziksel çaba harcamadan yaratılan sanal gerçeklik içerisinde zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evren olan Metaverse tüm dünyanın gündeminde oturdu. Gelişerek devam eden sanal evren dediğimiz Metaverse evreninde insanlar arsa alıp satabiliyor. Metaverse evreninde İstanbul'a ilginin oldukça fazla olduğu belirtilmişti. İşte metaverse arsa çılgınlığı ve daha fazlası...

En iyi oyun nickleri, şekilli nickler! En havalı ve en güzel nicklerİLİŞKİLİ HABEREn iyi oyun nickleri, şekilli nickler! En havalı ve en güzel nickler

METAVERSE NEDİR?

2021'in son günlerinden en çok konuşulan metaverse kullanıcıların 3 boyutlu şekilde yer alabileceği 'sanal evren' olarak da adlandırılıyor. Özellikle sosyal medya platformu Facebook'un, şirket ismini 'Meta' olarak değiştirmesiyle gündemde kaldı. İnternet deneyimini bir üst noktaya taşıma amacı taşıyan bu teknoloji, Meta'nın (Facebook) Kurucusu Mark Zuckerberg tarafından 'fizikselleştirilmiş internet' olarak adlandırıldı. 

Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçen ay şirketin yeni markalaşmasını açıklarken, "Bir sonraki platform ve ortamda izlemekle kalmayıp, deneyimin içinde olduğunuz daha sürükleyici ve somutlaştırılmış internet olacak ve biz buna Metaverse diyoruz." dedi.

metaverse nedir

metaverse nedir

METAVERSE ARSA NASIL ALINIR?

Hızla değişen teknolojiyle birlikte sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini (sanal gerçeklik gözlüğü, akıllı bileklik vs.) kullanarak 3 boyutlu şekilde yer almaya başladı. 

Arsa satın almak için Sandbox, Ovr gibi birçok metaverse platformunda milyon dolarlık parsel alımları son hız devam ediyor. Metaverse adı verilen bu sanal toplumsal düzleme ilk giriş yapan şehir ise Seul oldu.

Dünyanın her yerinde Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünya haritasının toplumsal bir düzlem olarak kullanıldığı bazı metaverse evrenlerinde, birçok  insan meydanları, kültürel binaları, ibadet alanlarını bile satın aldı.

metaverse arsa nasıl alınır

metaverse arsa nasıl alınır

METAVERSE'ÜN EN POPÜLER SİTELERİ

  • Decentraland:
  • The Sandbox
  • Somnium Space
  • OVR
  • SuperWorld

METAVERSE İLE ÜRÜN İNCELEME

Sanal gerçekliği devasa bir ölçekte ölçeklendirmeye yönelik bilgi işlem gücü, daha yeni yeni ortaya çıkıyor. Müzikten moda tasarımına kadar çok sayıda kreatif meta-evren kurulan ve metaverse olarak adlandırılan bu sanal dünya sınırları zorluyor. İşte sosyal medyada son zamanlarda çok konuşulan "Metaverse" ile yapılan ürün incelemesi

Hintli çift çıldırdı! Düğünleri Metaverse'de olacak

İLİŞKİLİ HABER

Hintli çift çıldırdı! Düğünleri Metaverse'de olacak
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Isimsiz 2 yıl önce

Bir çıkarsa satan platform var. Peki bunlar birbiri ile entegre mi? Hayır değil. O yüzden ayni arsayı birden çok kisi farklı platform aracılığıyla satın alır. Diyelim ki ilerde entegre oldular. O zaman ne olacak? Bu bildiğin dolandiricilik.

Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce

Gençleri hayallere mahkum etmeyin.Sonu acı olur.

ELECTRAS 2 yıl önce

meta olayı 15 yıldır war, sanal gözlük 7 sene felan önce doğum günümde gelmişti, eee si şu facebook artık populerligini yitirdiği için, meta şirketi alan mark sanki yeni birşeymiş gibi millete hikaye anlatıyor, hani nerede sanal ortam gözlük ofis yaşam hepsine 1 cevap veriyor labr. aşamasında diye cevap veriyor. adam aldığı şirketin pazarlamasını yapıyor. yoksa avivator olayımız yıllardır war. sizde bu facebookun ekmeğine yağ sürmeyin.