PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır Pencere kış ayarı ne işe yarar? Çift açılımlı pvc pencere ayarı

Kış mevsiminde, karlı ve yağmurlu soğuk havalarda evinizin içine hava girmemesini sağlamak için pencerelerde yaz kış ayarı olduğunu biliyor muydunuz? Son günlerde çok konuşulan ve çoğu kişinin bilmediği pencerelerde mevsime göre ayarlanan bu özellik sayesinde evinizin ısısını koruyabilirsiniz. Ayrıca faturalarınızı daha az gelmesine de katkıda bulunan PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır, işte merak edilenler...

Soğuk havalarda evde daha çok ısınmak ve daha az doğalgaz faturası ödemek için çoğu kişi evde uygulanabilecek etkili yöntemleri araştırıyor. Pakpen, Pimapen gibi isimlendirilen PVC pencerelerde mevsime göre pencere ayarı bulunuyor. Bulunduğunuz mevsime göre ayar yaptığınız takdirde hem daha çok ısınıyor hem de faturaların daha az gelmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin; yazın evin daha serin olmasını, kışın daha sıcak olmasını PVC yaz-kış ayarını yaparak sağlamanız mümkün. İşte PVC yaz-kış ayarı püf noktaları...

Kar spreyi camdan nasıl temizlenir? Kar spreyi camdan çıkar mı? Kar spreyi silinir miİLİŞKİLİ HABERKar spreyi camdan nasıl temizlenir? Kar spreyi camdan çıkar mı? Kar spreyi silinir mi

PVC YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

Usta çağırmadan evde kendiniz conta ayarını yaparak istediğiniz yaz veya kış konumuna getirebilirsiniz. Bunun için;

  • İlk olarak pencereyi açın ve iç tarafta yer alan kilitleme mekanizmasını bulun. Bu mekanizma genelde yuvarlak veya oval bir pim şeklindedir.
  • Gördüğünüz mekanizmanın  pim kısmına evde bulunan tornavida ya da alyan anahtarı yardımıyla döndürün. İçinde yer alan silindir kilidi döndürün.

  • Silindir kilidin üzerindeki çentik sola (içeri) dönük ise lastik daha fazla sıkılacağı için hava girişi az olacaktır ve bu ayar kış ayları için uygun olandır.
  • Eğer silindir kilidin üzerindeki çentik ortada ise standart ayar geçerli olduğunu gösterir. Ayrıca bazı PVC pencereler standart ayarlı olarak gelir ve bu şekilde dört mevsim kullanılmasında bir sakınca yoktur.
  • Silindir kilidin üzerindeki çentik sağa (dışarı) dönük ise bu durum yaz ayları için uygundur.

PVC PENCERENİN YAZ MI YOKSA KIŞ AYARINDA OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

- PVC pencerenin yaz mı yoksa kış ayarında mı hangisinde olduğunu anlamak için pencerenizin pervazı ile birleştiği yere bir kağıt parça koyun.  Daha sonra koyduğunuz kağıt parçasını çekerek çıkarmayı deneyin. Eğer kağıdı çıkarırken hafif zorlanıyorsanız fakat kağıdı yırtmadan alıyorsanız pencereniz 4 mevsim ayarında olduğunu gösterir.

- Yerleştirdiğiniz kağıdı çekerken zorlanmıyorsanız ya da kağıt kendiliğinden düşüyorsa yaz modunda olduğunu gösterir,

- Kağıdı çekmekte aşırı zorlanıyor ve kağıt yırtılıyorsa da pencereniz kış modunda olduğunu gösterir.

- Ayrıca diğer deneyebileceğiniz bir yöntem ise; silindir kilidin üzerindeki çentiğe bakarak da PVC pencerenizin hangi modda olduğunu anlayabilirsiniz.

çift açılımlı PVC pencere ayarı

çift açılımlı PVC pencere ayarı

- Çentik sola (içeri) dönük ise kış, sağa (dışarı) dönük ise yaz ayarında olduğu gösterir. Çentik ortada ve yukarı dönükse standart ayardadır ve dört mevsim kullanılabilir anlamı taşır.

- Dikkat edeceğiniz bu yöntemle eviniz kışa ve yaza hazırlayabilirsiniz. 

İşte bu kadar...

Önemli: Cıvatayı tamamen çevirmeyin! Tam olarak 90 derece dönmelidir. Her şeyi doğru yaptıysanız, pencere daha sıkı kapanacaktır. Aksi halde hata yapmışsınız demektir. Tüm cıvataları tekrar kontrol edin ve sağ tarafa döndüklerinden emin olun.

Bebekleri tuzla yıkamak zararlı mı? Yeni doğan bebek tuzlama adeti nereden geliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Bebekleri tuzla yıkamak zararlı mı? Yeni doğan bebek tuzlama adeti nereden geliyor?
Eski yün yorganların mucizevi faydaları neler? Evinizdeki yün yorganları sakın atmayın

İLİŞKİLİ HABER

Eski yün yorganların mucizevi faydaları neler? Evinizdeki yün yorganları sakın atmayın
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Yaren Kadir 1 yıl önce

Bunu okuyan bazı kardeşlerimiz eline alyen anahtarı alıp kış diye bahsedilen ayarı yapmaya çalışacaklar, akabinde soğuktan sertleşen fitilden dolayı pencere tam kapanmayacak üstelik pencere kolu da yarım çevrili kalacak, zorlayıp tam çevirip kapatmaya çalışan da pencere kolunu kıracak, diğer türlü tam kapanmadığı için negatif bir tasarruf söz konusu olacak. Yani zarar üstüne zarar. Saygılarımla

Toplam 1 beğeni

Yaren Kadir 1 yıl önce

LÜTFEN; Yaz kış ayarı diye bir şey yoktur. Malzeme ve montajdan kaynaklanan minimal boşluk veya fazlalıkları telore etmek için geliştirilmiş bir sistemi sosyal medyada yanlış tanıtıyorsunuz. Kim ister yazın yada kışın penceresinde boşluk olmasını? Hava almasını istiyorsan pencereni açık/yarı açık konuma getirirsin havalandırırsın ihtiyacına göre.

Toplam 1 beğeni