Katı meyve sıkacağı nasıl temizlenir? Katı meyve sıkacağı nasıl sökülür?

Kuşkusuz, katı meyve sıkacağı makinesi, meyve ve sebzelerden sağlık yararları elde etme konseptinde dev icatlardan biridir. Mutfaklarda yer alan katı makineleri kullandıktan sonra temizlemesi biraz uğraştırmaktadır. Peki son günlerde lezzetli içeceklerin hazırlanmasını kolaylaştıran katı meyve sıkacağı makinesi temizliği en kolay nasıl yapılır? İşte katı meyve sıkacağı makinesini temizliği ipuçları

En lezzetli ve besleyici olan sebze ve meyveleri yaz, kış boyunca tüketmek için katı meyve sıkacağı makineleri büyük kolaylık sağlamaktadır. Katı meyve sıkacakları düzenli spor yapanların, sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin ve çocuklu ailelerin mutfağının olmazsa olmaz aletidir. Birçok farklı boyut ve özellikte icat edilen bu makinelerin birden fazla parçası bulunmaktadır. Bu yüzden, internette  meyve sıkacağı filtresinin temizliğinin nasıl yapılması gerektiği araştırılıyor. İşte katı meyve sıkacağı temizliği ve bakımı hakkında tüm merek edilenler:

Mutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar? İLİŞKİLİ HABERMutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

KATI MEYVE SIKACAĞI NASIL TEMİZLENİR?

  • Temizlemeye başlamadan önce ilk olarak prizden fişini çıkarın. Birçok parçadan oluşan meyve sıkacağı ana gövdesi temizlenemez. 
  • Katı meyve sıkacağının en fazla kirlenen parçalarından biri de doğal olarak sıkılan meyve ve sebzenin posasının toplandığı kabıdır.
  • Katı meyve sıkacağının bir diğer parçaları ise sırasıyla meyve itici, üst kapak, filtre yuvası, meyve suyu musluğu, meyve suyu sürahisi, köpük ayırma bölmesi ve paslanmaz filtredir.

katı meyve sıkacağı nasıl temizlenir

katı meyve sıkacağı nasıl temizlenir

  • Bunları temizlemek için tek tek çıkarıp tezgahın üzerine koyun. Kullanım kılavuzunda anlatıldığı gibi parçaları çıkarmaya çalışın. Yoksa küçük parçalarda yer aldığı için kırma ihtimaliniz veya yanlış çıkarma ihtimaliniz olabilir.
  • Ayırdıktan sonra meyve iticiyi lavaboda ılık suyun altına koyun ve biriken parçalarından arındırın.
  • Daha sonra üst kapağın içerisinde biriken meyve posasını elinizle bir poşet içerisine dökün. Bu işlemin ardından üst kapağı musluk altında süzdürün. Yıkama sırasında elinizle kapak içini iyice ovun ve yapışan posaları iyice temizleyin.

katı meyve sıkacağı filtre temizliği

katı meyve sıkacağı filtre temizliği

  • Sıkılan meyve ve sebzelerin suları sıkma işlemi sırasında köpürür ve bu köpük sürahi gövdesine yapışır. Bu köpük lekesinden kurtulmak için bekletmeden hızlı bir şekilde ılık su altında sürahiyi çalkalayarak güzel bir şekilde yıkayın. 
  • Sırada doğrayıcı filtrelerin temizliği var. Bunun için bazı ürünlerde doğrayıcı filtreyi temizlemek için fırçalar bulunur. Eğer yoksa da ince uçlu bir fırçayla ve akan ılık su altında temizleyerek bütün kirlerden arındırabilirsiniz. 

katı meyve sıkacağı nasıl sökülür

katı meyve sıkacağı nasıl sökülür

  • Bütün temizlediğiniz parçaların mutlaka temiz bir bezin üzerinde kurumasına dikkat edin. Sonrasında kağıt havlu ile tek tek parçaları kurutup yerlerine dikkatli bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin.
  • Gövde olan kısmı yani su ile yıkanmayan kısmında lekeler oluşmuşsa onları temiz bir beze sprey temizleyici kullanarak temizleyebilirsiniz. 

İşte bu kadar basit...

Duyu bütünleme ya da duyusal oyun nedir? Duyu bütünleme etkinlikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Duyu bütünleme ya da duyusal oyun nedir? Duyu bütünleme etkinlikleri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0