Çeyiz ve Tazminat desteği?2024 çeyiz desteği ne kadar? Evleneceklere devletten 57 bin TL destek

Son zamanlarda oldukça merak edilen konulardan birisi evlenecek çiftlere devletin sunduğu para desteği ve tazminat desteğidir. Hayatını birleştirmek isteyen birçok çiftin maddi nedenlerden dolayı evlenememesi üzerine devletten müjde geldi. Devletin sağlamış olduğu 2024 çeyiz parası ve tazminat desteği ne kadar, çeyiz hesabı devlet desteği ne kadar, çeyiz hesabı şartları nelerdir? İşte tüm detaylar:

Devlet tarafından sağlanan desteklerden birisi olan çeyiz ödeneğini alırken belirli şartları karşılamak gerekiyor. İnternette en çok merak edilen konulardan biri olan çeyiz hesabı ile devletten yardım almak mümkün. Devletin sunduğu desteklerden biri de tazminat parasıdır. Evlendikten sonra çeyiz parası, maddi durumu olan evlenecek çiftler için büyük kolaylık sağlıyor. Çeyiz parası ödemeleri, 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapanlara da yapılmaktadır. Bu ödemeden yararlanabilmek için bazı şartlara uymak gerekiyor. İşte çeyiz yardımı alabilmek için gereken şartlar…

Doğum parası ne kadar ve nasıl alınır? 2024 doğum parası hesaplama! PTT doğum parası sorgulamaİLİŞKİLİ HABERDoğum parası ne kadar ve nasıl alınır? 2024 doğum parası hesaplama! PTT doğum parası sorgulama

KİMLER ÇEYİZ HESABI AÇABİLİR?

Çeyiz parası desteği ödemesi alabilmek için 3 yıl bankada çeyiz hesabı kullanmanız gerekiyor. Çeyiz hesabında 24 yaşından önce evlenen gençlere devlet biriktirmiş oldukları paraya ek olarak biriktirmiş oldukları para üzerinden hesaplanmak üzere hibe para yardımı yapıyor.

yeni evlenen kadınlara kıdem tazminatı

yeni evlenen kadınlara kıdem tazminatı

59 BİN LİRA DESTEK!

Bu sene, gençlerin alacağı tutar  36 bin 548 liradan, 59 bin 915 liraya çıkacak. Çiftler iki ayrı hesapla tutarı katlayabilecek...

İşte çeyiz hesabında yeni yılda hayata geçmesi beklenen yeni tutarlar:

Aylık ödemede alt sınır 630,51 liradan 999,11, üst sınır 6.305,22 liradan 9. 991,25 liraya çıkacak. 3 aylık ödemeyi tercih edenlerde ise 1.891,56 lira olan alt sınır 2. 997,37 liraya, 18.915,74 lira olan üst sınır 29.973,88 liraya yükselecek. Katılımcı hesabın açılış tarihinde azami 94.578 lira yatırabiliyordu. 2024'te hesap açanlar bir defada en çok 149.869 lira yatırabilecek.

YENİ EVLENEN KADINLARA KIDEM TAZMİNATI

İşyerinde en az 1 yılı aşan çalışan kadınlar evlendiklerinde tazminat alabilir. Bunun için evlendikleri tarihten itibaren 1 yıl içinde ayrılıp kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadırlar. Bu haktan yararlanmak isteyen çalışan kadınlar evli olduklarına dair olan belgeyi işyerine sunmaları gerekiyor. Feshin gerekçesinin evlilik olduğu açıkça belirtilmesi gerekiyor. 

kimler çeyiz hesabı açabilir

kimler çeyiz hesabı açabilir

DESTEK 73 BİN LİRAYA ÇIKABİLİYOR

Evlenmeyi düşünen gençler dilerlerse mevduat hesabı açarak biriktirdikleri paraya faiz getirisi de sağlamakta. Yuva kurmak isteyen çiftler ayrı ayrı olarak hesap açmaları durumunda devlet tarafından ödenen çeyiz hesabı desteği rakamı 115 bin 830 liraya kadar çıkıyor.

2024 Süt parası ne kadar? Süt parası alma şartları nelerdir? Emzirme parası nasıl alınır?İLİŞKİLİ HABER2024 Süt parası ne kadar? Süt parası alma şartları nelerdir? Emzirme parası nasıl alınır?

çeyiz yardımı ne kadar 2023

çeyiz yardımı ne kadar 2023

DEVLET YARDIMI ÇEYİZ HESABI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Her sene fiyatları güncellenen devletin çeyiz desteği 2024 yılı itibariyle oranı yükseltildi. Her yıl açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden rakamlar güncellenirken çeyiz hesabı açan bankalar üzerinden yapılan başvuruda evlenmeden önce çeyiz hesabı açarak en az 3 sene boyunca bu hesapta birikim yapan kişilere evlilik öncesi biriktirdikleri paraya ek olarak devlette hibe para yardımı yapıyor.

devlet yardımı çeyiz başvurusu nasıl yapılır

devlet yardımı çeyiz başvurusu nasıl yapılır

ÇEYİZ HESABI İÇİN AYLIK VE 3 AYLIK EN AZ - EN FAZLA KAÇ TL ÖDENİR, AYLIK ÖDEME TUTARLARI KAÇ TL?

  • 2023 yılı için açıklanan rakamlara göre düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 999,11 TL olarak uygulanırken üst sınır ise 9.991,25 TL olarak ilan edildi.
  • 3 aylık ödemeyi tercih edenlerde ise, 2.997,37 olan alt sınır; üst sınır 94.578,20 TL'den 149.869,09 TL'ye yükselecek.

yeni evlenenlere destek kaç tl

yeni evlenenlere destek kaç tl

DEVLET ÇEYİZ PARASI NE KADAR 2024? YENİ EVLENENLERE DEVLET DESTEĞİ KAÇ TL? DEVLET KATKISI HESAPLAMASI

- Çeyiz hesabında 36 - 47 ay para biriktiren kişilere biriktirmiş oldukları paranın yüzde 20'si üzerinden hesaplanmak üzere en fazla 41,827,61 TL,

- Çeyiz hesabında 48 - 59 para biriktiren kişilere biriktirmiş oldukları paranın yüzde 22'si üzerinden hesaplanmak üzere en fazla 48.262,61 TL,

- Çeyiz hesabında 60 ay ve üzeri para biriktiren kişilere biriktirmiş oldukları paranın yüzde 25'si üzerinden hesaplanmak üzere en fazla 57.915,15 TL devlet desteği olarak hibe para ödemesi yapılacak.

- Evlenmek isteyen gençler bu hesabı ayrı ayrı açarak toplamda 115 bin liraya kadar devletten çeyiz hesabı desteği alabilecekler.

KİMLER ÇEYİZ HESABI AÇTIRABİLİR, ÇEYİZ HESABI ŞARTLARI NELER?

  • 24 yaşını doldurmamış ve daha önce evlilik yapmamış Türk vatandaşı veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28’inci maddesi kapsamında olanlar,
  • Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl hesabına düzenli ödeme yapanlar,
  • 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlar devlet katkılı Çeyiz Hesabı’ndan yararlanabilecektir.
  • Çeyiz Hesabı 18 yaşından büyükler adına açılabilmekte olup, 18 yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından açılabilmektedir. 
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 14

Ayfer 5 ay önce

Sözlüyüm çalişmiyorum paraya ihtiyacım var bana destek verin lütfen

Ümit 5 ay önce

parasızlık yüzünden hiç evlenemedim yaşım 39 ben niye faydalanamıyorum. benim suçum ne? benim bu desteğe ihtiyacım var. neden bu haksızlık. ? benim ödediğim vergi vergi değil mi?

sanırım 1 yıl önce

ben param yeterli değil maaşım düşük diye evlenemedim. yaşımda geçti. devlet sağ olsun gençleri destekliyor güzel çok memnun oldum gençler benim gibi mağdur olmayacak. devlet sanırım benim gibi yaşı geçmişleri önemsemiyor bu üzücü tabi. beni kapsamasada yararlanamasam da yinede bir şeyler yapılmış insanımız için iyi tarafından bakmak lazım

Toplam 1 beğeni

Muhtar 1 yıl önce

Faizle evlilik yapacakmışız. 3 yıl birikecekmiş ve devlet birikene yüzde 116 verecekmiş. 3 yıllık enflasyon yüzde 200. Eee nerede mantık

Toplam 4 beğeni

Sherlok holmes 1 yıl önce

Bununda sahtekarligi yakinda meydana cikar.Hani her kulpa sap uyuduruyoruz ya.!

Yorumların Tümünü Okuyun