Ramazanda yorulmadan ev temizliği nasıl yapılır? En kolay ramazan temizliği nasıl yapılır

Ev temizliği kadınları en çok zorlayan ve sürekli yapılması gereken ev işlerinden biridir. Özellikle Ramazan ayında oruç tutarken daha yorucu hale gelen temizliği daha kolay hale getirebilirsiniz. Peki ama nasıl? En kolay ramazan temizliği nasıl yapılır? İşte Ramazanda fazla yorulmadan ev temizlemenin püf noktaları...

Ramazan ayı geldiğinde bütün evlerde tatlı bir koşturmaca yaşanır. Ev hanımları hem alışveriş hem de ev temizliğine girişir. Evin en çok kirlenen yerlerini temizlemek ve toz oluşumuna engel olmak için Ramazan ayı boyunca evde yapılacak temizlikte uygulayacağınız bazı pratik yöntemlerle yorulmadan ev temizliğini halledebilirsiniz. Ramazan ayında yorulmadan bir ev temizliğinin nasıl olacağını merak ediyorsanız, haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz. İşte, evinizde uygulanması gereken oldukça pratik ramazan temizliği ile ilgili tüyolar...

Temizlik yaparken hayat kurtaran doğal ve pratik çözümler nelerdir? İLİŞKİLİ HABERTemizlik yaparken hayat kurtaran doğal ve pratik çözümler nelerdir?

RAMAZANDA YORULMADAN EV TEMİZLİĞİ PÜF NOKTALARI

  • Temizliğe başlamadan önce ortalığı toplayın her şeyi yerli yerine koyun.  
  • Kullanacağınız malzemeleri hazır bulundurun. Böylelikle çok daha kısa sürede ve planlı şekilde temizliği bitirebilirsiniz.
  • Temizliği akşam üstüne bırakmayın. Kalkar kalkmaz enerjinizin en üst seviyede olduğu zaman diliminde başlamak temizliği daha kolay ve hızlı yapmanızı sağlayacaktır.

RAMAZANDA UYGULANMASI GEREKEN PRATİK EV TEMİZLİĞİ

- Ramazanda ev temizliğinde fazla yorulmamak için gün içerisinde daha az kirletmeye özen göstermek çok önemlidir. 

- Mübarek Ramazan ayı bu sene Mart ve Nisan aylarına arasında denk gelmektedir. Yavaş yavaş havanın değiştiği bu bahar mevsiminde koku çeken çöp poşetleri kullanırsanız hem evin kokusunda olumsuz gelişen değişikliğe yöntem bulmuş olabilir. Hem de sinek problemini engelleyebilirsiniz. 

- Evde oluşabilecek herhangi bir dağınıklığı anında düzeltmek gerekiyor. Özellikle akşamları yemekten sonra ortalığı toplamaya zaman ayırabilirsiniz. Böylece gündüz oluşabilecek dağınıklıklardan kurtulmuş olursunuz. 

ramazanda ev temizliği nasıl yapılır

ramazanda ev temizliği nasıl yapılır

- Mutfak ve benzeri alanlardaki pencere kenarlarında delik olan yerlere alçı uygulayın. Bu yöntemle mutfaktaki raf gibi yoğun kullanılan alanların çabuk kirlenmesine ve tozlanmasına engel olabilirsiniz. 

- Polar cinsi yer bezlerini hafif nemli şekilde kapı pervazlarına serebilirsiniz. Polar bezini yer zeminine uygun renkte seçerseniz çok fazla sırıtmayacaktır. Polar kumaş tozları üzerinde toplamaya fayda sağlayabilir. Haftada bir bezi yenileyebilirsiniz.

- Mum yakmaya özen gösterin. Her akşam yaktığınız mum evdeki uçan tozları ve kokuları içine çekecektir.

pratik ev temizliği

pratik ev temizliği

- Evinizi havalandırırken kalın perdeyi önüne bariyer koyarak havalandırın. Perde dışarıdan gelen tozun içeri girmesine engel olacaktır.

- Salon ve oturma odanızdaki koltuk ve kanepelerin üzerine koruma amaçlı örtü sererek tozlanma ve kirlenmesine karşı engel olabilirsiniz.

- Masa ve sehpaların üzerine penye kumaştan yapılmış dekoratif süs örtüler kullanın. Penye kumaş toz göstermeyecektir.

temizlik

temizlik

 İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy'dan tavsiyeler! Çocuklara Ramazan ayı nasıl anlatılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy'dan tavsiyeler! Çocuklara Ramazan ayı nasıl anlatılmalı?
Tansiyon hastaları oruç tutabilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Tansiyon hastaları oruç tutabilir mi?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0