Ramazan bayramı temizliği nasıl yapılır? 9 adımda pratik bayram temizliği

Ramazan bayramının gelmesiyle bütün hanımları temizlik telaşı sardı. Her bayram öncesinde evlerde kapsamlı bayram temizliği yapılır. Evde derinlemesine bir temizlik yapıldığı için bayram temizliği yapmak genelde yorucu olmaktadır. Özellikle çalışan kadınların işini kolaylaştıracak olan en pratik Ramazan bayramı temizliği nasıl yapılır? İşte Ramazan bayramında dip köşe yapılacak temizlik önerileri...

Her bayram öncesinde evlerde yapılan kapsamlı temizliğe bayram temizliği denilmektedir. Kalabalık sofraların kurulduğu Ramazan Bayramına hazırlık sürecinde hanımlar bütün evi baştan aşağı temizliğe girişir. Bayramda misafirleri ağırlarken hazırlıksız yakalanmamak için sırayla her tarafı temizlemeye girişmek için pratik olmak işinizi kolaylaştırmaktadır. Özellikle titiz ev hanımlarının daha çok dikkat ettiği dip köşe temizlik yaparken işbölümü ve planlama yapmak hızlıca temizliği bitirmenizi sağlayacaktır. İşte Ramazan bayramı öncesi en kolay temizlik nasıl yapılır, bütün detaylarını sizler için sıraladık...

Mayıs ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri! Dip köşe temizlikİLİŞKİLİ HABERMayıs ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri! Dip köşe temizlik

RAMAZAN BAYRAMINDA TEMİZLİK NASIL YAPILIR?

Hem bahar temizliği hem de Ramazan Bayramı temizliğini aynı anda yapabileceğiniz bu bu zamanda işe evi toplayarak başlamak ilk adımınız olsun.  Her şeyi bir sepete veya yeri varsa direk oraya kaldırın. 

HALI TEMİZLİĞİ

  • Evdeki dağınıklığı topladıktan sonra yerde bulunan halıları süpürüp kaldırın ve yıkamaya gönderin. 

Ramazan temizliği nasıl yapılır

Ramazan temizliği nasıl yapılır

PERDE TEMİZLİĞİ

  • Daha sonra sırayla salondan başlayarak evdeki perdeleri çamaşır makinesine atın ve perde programında yıkayın.
  • Perdelerinizi yıkamak için makinenize limon tuzu ve karbonat ekleyerek perdelerin bembeyaz olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Perdeler yıkandıktan sonra ütülü bir şekilde olmasını istiyorsanız ıslak bir şekilde makineden alır almaz direk asma işlemini yapabilirsiniz. Böylelikle ütüleme gibi bir işlemle uğraşmanıza gerek kalmaz. 

Perdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanırİLİŞKİLİ HABERPerdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanır

CAM TEMİZLİĞİ

  • Evin genel düzenini sağladıktan sonra camları temizlemeye başlamanızda fayda var. Camlarda oluşmuş yağmur damlası lekelerini, kuşların sebep olduğu kirleri temizlemek için krem temizleyicileri ya da beyaz sirkeyi tercih edebilirsiniz.
  • Cam temizleyicinin içine bir miktar sirke koyduğunuzda camların kolayca kirlerden arındığını ve tertemiz olduğunu göreceksiniz.

bayramda temizlik nasıl yapılır

bayramda temizlik nasıl yapılır

DOLAP TEMİZLİĞİ

  • Camları hallettikten sonra dolap temizliğine başlayabilirsiniz. Dolabınız ahşap ise yüzey üzerindeki parmak izlerini ve olası lekeleri ahşap yüzeyler için özel olarak tasarlanan koruma sprey ürünleriyle alt edebilirsiniz.
  • Temiz perdeler bir ortamın temiz ve güzel görünmesinde önemli rol oynar ve bulunduğu odayı aydınlatır. En azından kısa programda perdelerinizi yıkayıp makinede bekletmeden ıslak şekilde asarsanız perdeleriniz hem kırışmaz hem de odanızı mis gibi kokutur. 

SALON TEMİZLİĞİ

  • Camlar, perdeler, mobilyalar süpürme işlemi esnasında oluşacak tozlanmadan fazla etkilenmez. Ancak toz alma işlemini muhakkak süpürme işleminden sonra yapmalısınız.
  • Evde en çok kirlenen alanların başında oturduğumuz daha çok zaman geçirdiğimiz salon bölümüdür. Özellikle koltuklar zaman içerisinde çok fazla kire ve toza maruz kalır. 

KOLTUK TEMİZLİĞİ

  • Koltuklarınız ya da halılarınız üzerinde inatçı lekeler varsa beyaz sirke ve Arap sabunu kullanırken bütün lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.
  • Etraftaki tüm tozlar alındıktan sonra son adım olarak nemli bezle toz alabilirsiniz.

en kolay temizlik nasıl yapılır

en kolay temizlik nasıl yapılır

MUTFAK TEMİZLİĞİ

  • Mutfak temizliğinde en önemli yer mutfak dolaplarıdır. Mutfak dolaplarında bulunan inatçı yağ lekelerini yağ çözücü ile yok edebilirsiniz. Burada evde eşinizden evde bulunan yakınlarınızdan yardım isteyebilirsiniz.
  • Dolapların içini dışını güzelce temizledikten sonra aspiratör kısmını da açarak temizleyin. Son olarak mutfak duvarlarını ve yerleri de temizleyip bu alandan çıkabilirsiniz. 

YATAK ODASI TEMİZLİĞİ

  • Yatak odası temizliğinde ilk olarak bütün kirli nevresimleri kaldırıp yerine yenileri koyun ve kirli sepetine koyup sırayla makinede yıkayın.
  • Camları ve perdeleri hallettikten sonra yerleri süpürüp silebilirsiniz. 

banyo temizliği

banyo temizliği

BANYO TEMİZLİĞİ

  • Temizliğinin son adımı banyo, tuvalet ve mutfak temizliğidir. Banyo ve tuvalet temizliğine ilk önce zemini temizleyerek başlayın.
  • Daha sonra banyonuzun içindeki sabun artığı ve kireç lekelerini temizleyin. Kireç lekelerinden çok çabuk kurtulmak istiyorsanız limon tuzu kullanabilirsiniz.
  • Musluk, duşluk gibi yerlerde oluşan kireç lekelerinin üzerine direk limon tuzu koyup ovun. Ovduktan sonra biraz bekletin ve durulayın. Musluk üzerinde bulunan kireçlerin kolayca çıktığını ve muslukların parladığını göreceksiniz.

İŞTE BU KADAR... SEVDİKLERİNİZLE GÜZEL BİR BAYRAM GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE

İstanbul'da en çok ziyaret edilen türbeler neresi? İstanbul'da gidilecek türbeler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da en çok ziyaret edilen türbeler neresi? İstanbul'da gidilecek türbeler
Çini deseni nerelerde kullanılır? Ev dekorasyonunda çini kullanımı

İLİŞKİLİ HABER

Çini deseni nerelerde kullanılır? Ev dekorasyonunda çini kullanımı
Cildin yorgun görünmesini nasıl engelleriz? Ciltteki yorgun görünüm nasıl azalır?

İLİŞKİLİ HABER

Cildin yorgun görünmesini nasıl engelleriz? Ciltteki yorgun görünüm nasıl azalır?

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0