Airfryer nasıl temizlenir? Airfryer yıkanır mı? Hava fritözü nasıl temizlenir? Fritöz temizliği

Yeni bir hava fritözünüz mü var? Zaten kullanmaya başladıysanız, bu modaya uygun mutfak aletlerinin daha az yağ ve daha az kalori ile en sevdiğiniz kızarmış yiyeceklerin tadını çıkarmanıza izin verdiğini biliyorsunuzdur. Peki, yiyecekleri sıcak hava ve az yağla pişiren hava fritözleri nasıl temizlenir? Diğer adıyla bilinen Airfryer yıkanır mı? İşte son zamanların favori makinesi ile ilgili tüm merak edilenler...

Hava fritözü bir diğer adıyla Airfryer muhtemelen son zamanlarda en çok beğenilen kullanışlı olması itibariyle de en çok aranan mutfak aletleri arasında yer alıyor. Hava fritözünün en önemli özelliği yiyecekleri hızlı ve aşırı yağsız pişirmesidir. Hazırlamak istediğiniz bütün yiyecekleri kızartılmış gibi çıtır çıtır, çok daha hafif ve daha az yağlı bir şekilde yapar. Fırına harika bir alternatiftir, mutfağı serin tutar ve çok kısa sürede yemek pişirir. Çok az yağ kullanarak kullandığınız fritözün içi zamanla kokar ve yağ artıkları birikir. Bunun için hava fritözlerinin her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekir. İster sepet tipi ister tepsi tipi fritöz kullanın, temizlemeyi çok kolay hale getirmek için bu önerilerimize göz gezdirin.

Katı meyve sıkacağı nasıl temizlenir? Katı meyve sıkacağı nasıl sökülür? İLİŞKİLİ HABERKatı meyve sıkacağı nasıl temizlenir? Katı meyve sıkacağı nasıl sökülür?

HAVA FRİTÖZÜ TEMİZLERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER?

Fritözünüzü derinlemesine temizlemeden önce, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Bunlar;

  • Fritözünüzden yiyecek parçacıklarını ve kalıntıları çıkarmak için metal kaplar, aşındırıcı süngerler veya çelik tel fırçalar kullanmayın. Bu, pişirme yüzeyindeki yapışmaz kaplamaya zarar verebilir.
  • Fritözünüzü suya batırmayın. Ana ünite elektrikli bir cihazdır, dolayısıyla bu ona zarar verir.
  • Temizlerken fritözünüzün fişinin çekili olduğundan emin olun.
  • Fritözünüzden kötü bir koku geldiğini fark ederseniz, yapışan yiyecekleri çıkarmak için tahta bir şiş, kürdan ve hatta eski bir diş fırçası ile çatlakları temizlemeyi deneyin. Bu gizli kırıntılar zamanla yanarak makinenin duman ve koku yapmasına neden olabilir.
  • Ayrıca yarım limon kesebilir ve kalan kokuları gidermek için pişirme yüzeyini ve sepeti ovalayabilirsiniz. Temizlemeden önce yaklaşık 30 dakika bekletin.
  • Gıdaya uygun temizleyiciler kullanın. Gıda teması için onaylanmamış dezenfektanlardan kaçının.

HAVA FRİTÖZLERİ NE SIKLIKLA TEMİZLENMESİ GEREKİR?

⇒ Her kullanımdan sonra hava fritözlerini temizlemeniz daha sağlıklı ve hijyenik yiyecekler tüketmeniz açısından önemlidir. 

⇒ Fritözünüzü her kullanışınızda sepeti, tepsiyi ve tavayı sabun ve ılık suyla yıkayın veya bulaşık makinesine koyun. (Bu parçaların bulaşık makinesinde yıkanabilir olduğundan emin olmak için kullanıcı kılavuzuna bakın.) Ayrıca, iç kısmı nemli bir bez ve biraz bulaşık sabunu kullanarak hızlı bir şekilde temizlemelisiniz. Tüm parçaları kurutun ve tekrar monte edin.

⇒ Arada bir dış yüzeyi silmek için nemli bir bez kullanın. Isıtma serpantininde yağ veya kalıntı olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Orada birikme fark ederseniz, makine soğuyunca nemli bir bezle silin.

HAVA FRİTÖZÜ(AİRFYER) DERİNLEMESİNE NASIL TEMİZLENİR?

MALZEMELER

  • Nemli mikrofiber bez veya aşındırıcı olmayan sünger
  • Bulaşık sabunu
  • Karbonat
  • Yumuşak kıllı ovma fırçası
  • Temiz, kuru bez

HAVA FRİTÖZÜNÜZÜ TEMİZLEMEK İÇİN:

  1. Kullandığınız hava fritözünün fişini çekip yarım saat soğuması için bir kenara alın. 
  2. Daha sonra sepeti ve tavayı çıkarın ve sıcak sabunlu suyla yıkayın. Bu parçalardan herhangi birinde fırınlanmış yağ veya yiyecek varsa, aşındırıcı olmayan bir süngerle ovmadan önce parçaları en az 10 dakika sıcak sabunlu suda bekletin. Bazı parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir olabilir, bu nedenle temizlemek için bulaşık makinesini kullanmayı tercih ediyorsanız kılavuzunuza bakın.
  3. İçini silmek için nemli bir mikrofiber bez veya biraz bulaşık sabunlu aşındırıcı olmayan sünger kullanın. Makineyi sabunlu temiz nemli bir bezle silin.
  4. Cihazı ters çevirin ve ısıtma elemanını silmek için nemli bir bez veya sünger kullanın.
  5. Ana cihaz üzerinde herhangi bir pişmiş veya sert kalıntı varsa, su ve kabartma tozu kullanarak bir macun yapın. Yumuşak kıllı bir sert fırça kullanarak macunu kalıntıya sürün ve temiz bir bezle silin.
  6. Dış yüzeyi silmek için nemli bir bez kullanın. Sabunu temiz nemli bir bezle silin.
  7. Yeniden monte etmeden önce tüm çıkarılabilir parçaları ve ana üniteyi kurulayın.

İŞTE BU KADAR..

 

Diyet ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva diyet tarifi! Şekersiz ayva tatlısı nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Diyet ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva diyet tarifi! Şekersiz ayva tatlısı nasıl yapılır
Her gün severek içiyoruz! Çay ömrü uzatır mı? İşte cevabı

İLİŞKİLİ HABER

Her gün severek içiyoruz! Çay ömrü uzatır mı? İşte cevabı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0