Airfryer nasıl kullanılır? Airfryer nasıl çalıştırılır? Yağsız sıcak hava fritözü kullanımı

Son günlerde trend haline gelen ve mutfaklarda yemek yaparken büyük bir kolaylık sunan airfryer yani sıcak hava fritözleri kullanımı ile ilgili detaylar internette merak konusu oldu. Adeta mutfak ikonu haline gelen Airfryer ile birçok yemeği kolaylıkla ve yağsız bir şekilde pişirebilirsiniz. Tüm dünyada popüler hale gelen ve yemekleri lezzetli pişiren Airfryer nasıl kullanılır ve nasıl çalıştırılır? İşte cevaplar

Mutfaklarda yaygınlaşarak kullanılmaya başlanan airfyer yani sıcak hava fritözleri yağ kullanılmadan kızartma yapan makineler olarak biliniyor. Birçok kullanıcı tarafından airfyer makinelerinin ortaya harika lezzetli yemekler çıkardığını söylüyor. Yağsız pişirdiği için sağlık açısından da kullanımı çok önerilen bu makinelerin nasıl kullanıldığı ve ne tarz yemekler pişirildiği araştırılıyor. Aklınıza gelebilecek patates, tavuk her türlü sebze ve deniz ürünlerinin hepsini hızlı ve kolayca pişiren airfyer makinelerinin kullanım kolaylığı açısından bazı püf noktalarını sizler için araştırdık. İşte airfyer kullanımı ile ilgili çok merak edilen detaylar...

Airfryer nasıl temizlenir? Airfryer yıkanır mı? Hava fritözü nasıl temizlenir? Fritöz temizliğiİLİŞKİLİ HABERAirfryer nasıl temizlenir? Airfryer yıkanır mı? Hava fritözü nasıl temizlenir? Fritöz temizliği

AİRFYER NASIL ÇALIŞTIRILIR?

Airfyer delikli bir sepete giren yiyeceklerin etrafına sıcak hava üfleyerek pişirme işlemini gerçekleştirir. Bu makineler içine konan malzemelerin üzerine kuvvetli bir şekilde 160 santigrat derecenin üstünde hava üfleyerek pişirme işini yapıyor.

Airfryer nasıl kullanılır?

Airfryer nasıl kullanılır?

AİRFYER NASIL KULLANILIR?

Airfyer makinelerinde doğru pişirmek ve güzel verim elde etmek için ilk olarak içine koyacağınız malzemeleri doğru seçmeniz gerekiyor. Örneğin soda ile hazırlanan tempura hamurunu bu makinede pişirmek çok doğru bir tercih olmayabilir. Ayrıca sıvı şeklinde pişi gibi olan hamurlar çok akışkan olduğu için bu makinelerde pişirmeye uygun değildir.

Onun yerine daha çok kuru olan yiyecekler dışı sadece soslanmış, panelenmiş yiyecekleri makineye yerleştirip çok hızlı ve kolay bir şekilde kızartabilirsiniz.

Airfryer nasıl çalıştırılır?

Airfryer nasıl çalıştırılır?

Fazla doldurmamaya dikkat!

Ayrıca bir diğer dikkat etmeniz gereken püf noktalarından biri de airfryer makinesinin dolum kapasitesine göre yiyecekleri içine yerleştirmenizdir. Eğer hava fritözlerinin içine kapasitesinden çok yiyecekler ile doldurursanız koyduğunuz malzemeleri dengeli bir oranda pişirmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca tıka basa doldurduğunuz zaman üst kısımlardaki yiyeceklerin yanmasına neden olursunuz. Makinenizi aldıktan sonra kullanım kılavuzuna bakarak kapasitesini öğrenmek kullanım kolaylığı açısında daha sağlıklı olur. 

Yiyecekleri kurutmak çok önemli!

Hava fritözleri olarak da geçen bu çok kullanışlı makinelere koyacağınız yiyeceklerin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız mutlaka kurulamaya özen gösterin. Çünkü kullanıcıların deneyimlerine göre yiyeceklere yüksek sıcaklıkta hava üflendiğinde dış yüzeyleri karamelizasyon sonucu esmerleşerek lezzetli bir hale geliyor. Örneğin koyacağınız tavuğun dış kısmı çok ıslaksa ve kurulanmazsa bu istediğiniz çıtırlığı elde etmemenize neden olur. Bu yüzden mutlaka yıkadıktan sonra kağıt havlularla kurutmayı unutmayın.

 Yağsız sıcak hava fritözü kullanımı

Yağsız sıcak hava fritözü kullanımı

Yağlama işlemi çok önemli!

Delikli sepete malzemeyi koymadan önce çok az da olsa yağlamayı unutmayın. Pane harcına buladığınız yiyeceklerin yapışmasını böylece engelleyerek ortaya harika lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz. Balık pişirmede de yağlama işlemi size büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Airfyer makinelerinin döndürme özelliği yoksa bu işlemi sizin yapmanız gerekiyor. Yumuşak bir maşa yardımıyla hassas yiyecekleri dağılmadan ters düz edip daha dengeli pişmesini sağlayabilirsiniz.

 airfyer nasıl kullanılır püf noktaları

airfyer nasıl kullanılır püf noktaları

Temizlemeyi ihmal etmeyin!

Son olarak sürekli yemek pişirebileceğiniz ve mutfakların adeta ikonu haline gelen bu makineleri temiz tumanız gerekiyor. Her kullanımdan sonra mutlaka içindeki sepeti çıkararak temizlemeyi ihmal etmeyin.

İŞTE BU KADAR...

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır? Sünger gibi çikolata soslu ağlayan pasta tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En kolay ağlayan pasta nasıl yapılır? Sünger gibi çikolata soslu ağlayan pasta tarifi
Ruşur taşı nedir, ne işe yarar? Ruşur taşının cilde faydaları! Ruşur taşı nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ruşur taşı nedir, ne işe yarar? Ruşur taşının cilde faydaları! Ruşur taşı nasıl kullanılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0