Deprem okul kaydı nakli nasıl yapılır? E-okul nakil aldırma! Üniversite, lise nakil işlemleri

Kahramanmaraş ve çevre illerinde adeta yıkıma neden olan deprem sonrası 10 ilde okullar kullanamaz hale geldi. Yapılan son açıklamaya göre başka illere göç etmek zorunda kalan birçok öğrenci istediği illerde okullara başvuru yapabilecek. Peki üniversite, Deprem okul kaydı nakli nasıl yapılır, lise nakil işlemleri nasıl yapılır? İşte depremzede ailelerin adım adım uygulaması gerekenler:

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7'lik ve 7,6'lık depremler ile sarsıldı. Yaşanan depremler sonrası 10 ilde seferberlik ilan edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremde evi yıkılan öğrenciler için 'Doğal Afet Nedeniyle Nakil' seçeneği getirdi. Peki, başka şehirlere göç etmek zorunda kalan depremzedeler için internette merak konusu olan deprem okul kaydı nakli nasıl yapılır? İşte doğal afet nedeniyle üniversite ve lise nakil kaydırma başvuruları ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Aile hekimliği nasıl değiştirilir? E-DevletİLİŞKİLİ HABERAile hekimliği nasıl değiştirilir? E-Devlet'ten aile hekimi nasıl değiştirilir?

OKUL NAKİL KAYDI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB açıklaması şöyle:

"Afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara 'Doğal Afet Nedeniyle Nakil' seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak."

Afet bölgesinde lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi için Türkiye genelindeki okullara il, ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmeden yerleştirilmeleri sağlanacak.

E- OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E okul üzerinden sisteme TC kimlik ve öğrenci numarasıyla giriş yaparak Türkiye genelinde bulunan illerde 'Doğal Afet Nedeniyle Okul' seçeneği ile il/ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından yapılabilecek.

E- OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi

Uzmanı uyardı: Deprem görüntüleri kişide olumsuz duyguları ortaya çıkarıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanı uyardı: Deprem görüntüleri kişide olumsuz duyguları ortaya çıkarıyor!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0