Bezelye nasıl ayıklanır? Bezelye kabuğundan nasıl ayrılır? Bezelye dondurucuya nasıl atılır?

Tam da mevsimi olan ve pazar tezgahlarında yerini alan bezelye soyduktan sonra ister yemeğini yapabilir isterseniz de kışlık olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Dış görünümü fasulyeyi andıran bezelyeyi kolay ayıklanabilen sebzelerden biridir. Peki bezelye nasıl ayıklanır? Bezelye kabuğundan nasıl ayrılır? İşte bezelye ayıklarken bilmeniz gereken bazı detaylar...

Bezelye; A, C vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahip aynı zamanda lif oranı yüksek olan sebzeler arasında yer alıyor. Bahar aylarında tezgahlarda yerini alan bezelye kalsiyum ve demir açısından da zengin bir besin olup tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Yeşil renkli sebzeler arasında yer alan bezelyeyi ayıklamak internette merak konusu haline geldi. Birçok kişi bezelye nasıl ayıklanır sorusuna cevap aradı. Peki, taze fasulyeyi andıran bezelye nasıl ayıklanır? Gelin hep birlikte bakalım.

Taze fasulye nasıl ayıklanır? Taze fasulye saklama yöntemleri...İLİŞKİLİ HABERTaze fasulye nasıl ayıklanır? Taze fasulye saklama yöntemleri...

BEZELYE NASIL AYIKLANIR?

- Taze bezelyeyi satın aldıktan sonra bir kabın içine boşaltın.

- Daha sonra bezelyeleri tek tek elinize alıp uç kısmına parmak uçlarınızla bastırıp patlamasını sağlayın.

- Patladıktan sonra ortadan ikiye ayırın ve muntazam bir şekilde dizilen bezelyeleri süzgecin içine parmaklarınızın yardımıyla boşaltın. 

- Sırayla aldığınız bütün bezelyelere bu işlemi yapabilirsiniz. İşte bu kadar basit...

Bezelye nasıl ayıklanır

Bezelye nasıl ayıklanır

BEZELYE DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?

Kış mevsiminde de tüketmek isterseniz ayıkladığınız bezelyeleri bazı aşamalardan geçirip derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için 2 yöntem bulunuyor. 

Çok basit olan birinci yöntem ile ayıkladığınız bezelyeleri kaç yemeklik istiyorsanız o şekilde kilitli poşetlerin içine ekleyerek saklama yöntemidir.

Buzdolabı veya kilitli saklama poşetlerine yerleştirdiğiniz bezelyeleri hava almayacak bir şekilde yerleştirmeniz gerekiyor.

Bu işlemi yaptıktan sonra direk dondurucuya atabilirsiniz.

Bezelye dondurucuda nasıl saklanır

Bezelye dondurucuda nasıl saklanır

Bazı ev hanımları tarafından uygulanan ikinci bir yöntem ise ayıklanan bezelyeleri haşladıktan sonra dondurucuya atma yöntemidir. 

Yemek hazırlarken pişmiş olarak konulan bezelyeleri daha pratik bulanların uyguladığı bu yöntemde bir tencerede su kaynatılır.

Suya bir tutam tuz atılır ve daha sonra tane bezelyeler suyla buluşur. Daha sonra 5 dakika kadar bu şekilde kaynatıldıktan sonra bir süzgece boşaltılır.

Bezelyeler bir kenarda soğumaları için biraz bekledikten sonra buzdolabı poşetlerine konularak ağzı sıkıca hava almayacak şekilde kapatılır.

İki yöntem ile yaklaşık 1 yıl boyunca güvenle bezelyelerinizi tüketebilirsiniz. 

Lakerda nedir? Palamut lakerda nasıl yapılır? İşte lakerda tarifi...

İLİŞKİLİ HABER

Lakerda nedir? Palamut lakerda nasıl yapılır? İşte lakerda tarifi...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0