Yaş pasta nasıl kesilir? Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Pasta dilimleme teknikleri

Sofra kurarken, yemek yaparken, misafir ağırlarken pratik teknikler mutfakta büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle doğum günü partilerinin vazgeçilmezi olan yaş pastayı keserken zorlanmamak adına uygulamanız gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Orantılı ve herkese yetecek şekilde yaş pasta nasıl kesilir, Yuvarlak pasta nasıl kesilir? İşte adım adım pasta dilimleme teknikleri...

Lezzetiyle 7'den 70'e herkesi mest eden tatlılar arasında yaş pasta geliyor. Doğum günlerinde de en çok tercih edilen pastaların görüntüsünü bozmadan servis etmek kadınların en zorlandığı durumlar arasında geliyor. Özellikle kalabalık olan doğum günü partilerinde herkese eşit bir şekilde pasta dağıtmak için doğru kesmenin bazı püf noktaları bulunuyor. Bazen kare bazen yuvarlak şekilde olan pastaları dilimlemek için dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık. İşte detaylar...

Pastacılıkta sıkma torbası nasıl kullanılır? Sıkma torbası nasıl doldurulurİLİŞKİLİ HABERPastacılıkta sıkma torbası nasıl kullanılır? Sıkma torbası nasıl doldurulur

  • PASTA NASIL DİLİMLENİR?

Pasta kesmekte sorun yaşıyorsanız en çok başvurulan yöntemlerden biri bıçak ucunu ıslatma yöntemidir. Bu yöntem pastanızın yapışmamasını sağlayarak daha düzgün dilimler ortaya çıkarmanızı sağlar.

  • YUVARLAK PASTA NASIL DİLİMLENİR?

Yuvarlak pastalar en zor kesilen tatlılar arasında yer alıyor. Bunun için öncelikle pastanız için büyük bir bıçak hazırlayın. 

Daha sonra bir bardağın içine ılık su koyun. Bıçağınızı bardağın içine batırın. Sonrasında bıçağınızı temiz bir kağıt havlu ya da bezle silin.

Yuvarlak pastanızı önünüze alın ve ortasından başlayarak kesmeye başlayın. Tam ortasını böldükten sonra bir daha kesmek için pastanın diğer tarafını döndürüp yine ortadan kesin. 

Yaş pasta nasıl kesilir

Yaş pasta nasıl kesilir

Bu şekilde 4 büyük dilim elde edeceksiniz. Orantılı elde ettiğiniz 4 dilimi daha da küçültmek için aynı şekilde tekrar ortadan kesme işlemini yapmanız gerekiyor.

Aynı işlemi sürekli tekrarlayarak pasta dilimlerinizi kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Böylece aynı boyutlarda pasta dilimlerine sahip olabilirsiniz. İşte bu kadar basit. Şimdiden afiyet olsun. 

  • KÜÇÜK KARELER ŞEKLİNDE NASIL DİLİMLENİR?

Yuvarlak olan pastalarınızı küçük kareler şeklinde kesmek istiyorsanız pastanızı ince yaklaşık 2,5 Cm'lik dilimler şeklinde kesin.

Daha sonra temiz bir kesme tahtası üzerine koyun. Burada pastalarınızı eşit bir şekilde keserek küçük kareler elde edip servis edebilirsiniz.

 Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Pasta dilimleme teknikleri

Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Pasta dilimleme teknikleri

DİPNOT: Kullanacağınız bütün kesme tekniklerinde pastalarınızı kesmeden önce bıçağınızı ılık suyla ıslatmayı unutmayın.

Saniyede bağırsak çalıştıran diyet! Bağırsakları ne çalıştırır? Anında etki eden 12 besin

İLİŞKİLİ HABER

Saniyede bağırsak çalıştıran diyet! Bağırsakları ne çalıştırır? Anında etki eden 12 besin
Buz makinesi kullanışlı mı? Buz makinelerinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Buz makinesi kullanışlı mı? Buz makinelerinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
El-Müteali (c.c) ne demek?  El-Müteali (c.c) faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

El-Müteali (c.c) ne demek? El-Müteali (c.c) faziletleri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0