Domates nasıl seçilir? Menemenlik domates nasıl seçilir? Konserve domates için 6 püf noktası

Yaz lezzetlerini kışa hazırlamak için neredeyse ülkemizin her yerinde kış hazırlıkları başladı. Birbirinden lezzetli yemekleri yapmak için kullanacağınız domatesleri seçerken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Özellikle menemenlik domates yaparken domatesten daha çok verim almak için bu detaylar çok işinize yarayacak. Peki domates nasıl seçilir? Menemenlik domates seçerken bazı detaylar...

Domates ülkemizde özellikle Ege, Akdeniz ve Marmara kıyılarında yetiştirilir. Kahvaltı öğünlerinin vazgeçilmez lezzeti olan menemeni yaz kış aynı lezzette tüketmek için hazırlık yapıp konserve şeklinde tüketebilirsiniz. Bunun için ev hanımlarının yorucu mesaisiyle başlayan menemenlik domates yapımı öncesinde domates seçiminde de dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Yemek yapımında yaygın olarak kullanılan domates birçok farklı çeşide sahiptir. Peki, konserve domates yaparken hangisi tercih edilmeli? İşte domates seçerken adım adım bilmeniz gerekenler... 

Çürüyen domatesleri sakın çöpe atmayın! Öyle bir işe yarıyor kiİLİŞKİLİ HABERÇürüyen domatesleri sakın çöpe atmayın! Öyle bir işe yarıyor ki

MENEMENLİK DOMATES NASIL SEÇİLİR?

- Menemen yapımında kullanacağınız domateslerin hem olgun, hem de taze olmasına dikkat edin.

- Pazar tezgahlarında yerini alan domateslerden kışa hazırlık olarak menemenlik seçmeye kara verdiyseniz özellikle ince kabuklu olmasına dikkat edin.

- Domateslerin ağırlığını kontrol edin. Bol etli az sulu olsun. Genellikle Bursa domatesin daha çok tercih edildiği konserve yapımında sizde bunu tercih ederek daha çok verimli ve kıvamlı menemenlik domatesler elde edebilirsiniz. 

Menemenlik domates nasıl seçilir

Menemenlik domates nasıl seçilir

- Bir diğer tercih edeceğiniz domates çeşidi de Rio grande domatestir. Halk arasında genellikle salça yapımında ve menemenlik konserve yapımında en çok kullanılan domates türlerinden biridir. 

- Domatesin lezzetli olduğunu renginden de anlayabilirsiniz. O yüzden mutlaka domates seçimi yaparken kıpkırmızı domatesleri tercih edin.

Konserve domates nasıl seçilir

Konserve domates nasıl seçilir

- Domatesi seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise ne çok sert ne de çok yumuşak olmaması gerektiğidir. 

- Ayrıca domates seçerken saplarını da kontrol edin. Domateslerin sapları koyu yeşil yıldız olması gerekiyor. 

Fas usulü kuskus nasıl yapılır? Orijinal fas yemeği kuskus tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Fas usulü kuskus nasıl yapılır? Orijinal fas yemeği kuskus tarifi
Bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonuyla nasıl mücadele edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonuyla nasıl mücadele edilir?
Malatya'da kurutmalık domates hasadı başladı!

İLİŞKİLİ HABER

Malatya'da kurutmalık domates hasadı başladı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0