Gözlük camı nasıl temizlenir? Gözlük camı su ile yıkanır mı? Gözlük temizliği nasıl olmalı?

Hem sağlık açısından hem de aksesuar olarak kullanılan gözlükler dış etkenlerden dolayı zamanla kirlenerek kötü bir görüntüye neden olur. Hassas camlara sahip olan gözlükleri temizlerken daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak ve çizilmelerini engellememek için uygulamanız gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Peki en kolay gözlük camı nasıl temizlenir, gözlük camı su ile yıkanır mı ? İşte bazı ipuçları...

Bazen göz bozukluklarını gidermek bazen de güneşin zararlı ışıklarından etkilenmemek için takılan gözlükler en hassas aksesuarlarını başında geliyor. Bu yüzden uzun süre kullanmak isteyenlerin merak ettiği ve dikkat ettiği konulardan biri gözlük camı temizliğidir.

Kullanılan gözlüklerde cam kalitesi her ne kadar değişse de doğru temizleyerek gözlüklerinizin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Her gün kullanılan gözlükleri temizlemek için öncelikle çizilmesine neden olacak temizlik yöntemlerinden kaçınmanız gerekiyor. Peki gözlük camının en pratik temizleme yöntemleri neler? İşte sırasıyla uygulamanız gereken adımlar...

Devlet gözlük için ne kadar para ödüyor? 2023 SGK gözlük parası ne kadar Devlet destekli gözlükİLİŞKİLİ HABERDevlet gözlük için ne kadar para ödüyor? 2023 SGK gözlük parası ne kadar Devlet destekli gözlük

GÖZLÜK CAMI NASIL TEMİZLENİR?

Birinci yöntem: Gözlük camını temizlemek için su ve sabun kullanabilirsiniz. Bunun için ilk olarak bulaşık deterjanını sıcak suyla birlikte küçük bir kaba koyun. Güzelce karıştırın. Daha sonra yumuşak bir bez ya da sünger ile gözlük camlarınızı silebilirsiniz. Yavaş bir şekilde sildiğiniz gözlükleri su ile durulamayı unutmayın.

İkinci yöntem: Mikrofiber bez ile gözlük camını temizleme yöntemi son zamanlarda tercih edilen bu yöntemler arasında. Genelde cam temizliğinde de kullanılan mikrofiber bezi çok hafif ıslatıp daha sonra yavaşça temizleme işlemine geçebilirsiniz. 

Gözlük camı nasıl temizlenir

Gözlük camı nasıl temizlenir

Üçüncü yöntem: Bu yöntem genelde çizilmiş olan gözlük camları için özellikle önerilen bir yöntemdir. Gözlük camlarında zamanla oluşan çizikleri temizlemek için ilk olarak bir kasenin içine 1 çay kaşığı karbonat ve biraz suyu karıştırın. macun kıvamına geldikten sonra gözlük camlarınız temizleyebilirsiniz. Camları hafifçe karışımla ovaladıktan sonra gözlükleri durulamayı unutmayın. Bu şekilde çizilen gözlük camlarınız ilk gün ki gibi parlayacak.

Gözlük camındaki çizikler nasıl yok edilir

Gözlük camındaki çizikler nasıl yok edilir

Bir diğer yöntem ise gözlük satan mağazalarda satılan gözlük temizleme spreyleridir. Bu spreylerden biraz sıkarak gözlük camlarınız temizlemeyi deneyebilirsiniz. 

PRATİK BİLGİ: Gözlük camını herkesin ilk başvurduğu yöntemlerden biri olan kolonya ile temizlemekten kaçının. Islak mendilde kolonya gibi gözlüğünüze zarar verebilir. 

Runner nedir? Runner nasıl kullanılır? Runner modelleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Runner nedir? Runner nasıl kullanılır? Runner modelleri nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Asım 5 ay önce

En iyi fanila ile temizlenir.