Uyuz kıyafetler nasıl temizlenir? Uyuz hastalığında ev temizliği nasıl yapılır

Son günlerde artan uyuz hastalığı sonrası uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Uyuz hastalığınız kabinlerde denenen kıyafetlerden de bulaşabileceğiniz belirten uzmanlar kıyafet temizliğine de dikkat çekti. Uyuz hastalığında kıyafet temizliği nasıl yapılır, ev temizliği nasıl olmalı? İşte uyuzken temizlik ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Yatak örtüsü havlular ve kıyafetlerden bulaşma riski olan uyuz hastalığı mikroskopik sekiz bacaklı akarların sebep olduğu bir enfestasyondur. Uzmanlar, kişisel eşyalardan bulaşabilen uyuz hastalığından korunmak için ev ve kıyafet temizliğine dikkat etmek gerekiyor. Deneme kabinlerinde kıyafet denemeyin uyarısı yapan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karabay "uyuzun doğrudan deri temasıyla bulaştığını belirterek, "Bütün giysiler temizlenmeli, hasta iyi bir banyo yapmalı, yatak örtüleri ve giysiler mümkün olan en sıcakta yıkanmalıdır" dedi. Peki, uyuz kıyafetler nasıl temizlenmeli? İşte bilmeniz gerekler.

Uyuza karşı evde ne yapmalıyız? Dr. Feridun KunakİLİŞKİLİ HABERUyuza karşı evde ne yapmalıyız? Dr. Feridun Kunak'tan uyuza karşı muhteşem karışım

UYUZ KIYAFETLER NASIL TEMİZLENİR?

Uyuz hastalığında hijyen çok önemlidir. Yüksek sıcaklık, uyuz mikrobu ve yumurtalarının ölmesine yardımcı olur ve böylece hastalığın yayılması engellenir. Bu nedenle, uyuzlu kıyafetleri yıkarken yüksek sıcaklık ayarına sahip bir çamaşır makinesi kullanmanız önemlidir.

Uyuz kıyafetler nasıl temizlenir?

Uyuz kıyafetler nasıl temizlenir?

Teşhis konulduktan sonra uyuzlu kıyafetlerin temizlik öncesi ayrı bir torbaya koyulması gerekiyor. Ayrıca diğer temiz olan kıyafetlerden ayrı tutulması gerekiyor. 

UYUZKEN KIYAFETLER KAÇ DERECEDE YIKANMALI?

Daha sonra uyuzlu kıyafetlerin temizlenmesi için yüksek sıcaklıkta (60°C ve üzeri) yıkamanız gerekiyor. Hemen sonrasında mutlaka yıkanan çamaşırları güneşte kurutulması gerekiyor. Çünkü güneş ışığı da uyuz mikroplarını öldürmede etkili olabilir. 

Uyuzken kıyafetler kaç derecede yıkanmalı

Uyuzken kıyafetler kaç derecede yıkanmalı

Kıyafetlerin yıkanmasında adım adım bu detayları uyguladığınız takdirde hastalığı çok kısa sürede kontrol altına alarak yayılmasını önleyebilirsiniz.

İyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

İyi bir kahve öğütme makinesi nasıl seçilir? Kahve öğütücü alırken nelere dikkat edilmeli?
Genç yaşta kalp krizlerinin bir numaralı nedeni belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Genç yaşta kalp krizlerinin bir numaralı nedeni belli oldu!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

ümithalil 6 ay önce

yetenekli bir oyuncu alabilir