Kaşe kaban nasıl yıkanır? Montlar nasıl yıkanır? Kaşe kaban kaç derecede yıkanır?

Kış mevsiminde soğuk havalara karşı giyilen kaban ve montlar dış giyimde en çok tercih edilen parçalarıdır. Sık sık giyildikten sonra belli aralıklarla yıkanması gereken kaşe kaban ve montlar doğru yöntemle yıkanmadığında deforme oluyor. Bu yüzden kaban ve mont yıkamada size rehber olacak doğru yıkama yöntemini sizlerle paylaşıyoruz.

Kış aylarında kadın ve erkeklerin en çok tercih ettiği kaban ve montlar dış giyimin vazgeçilmez parçalarıdır. Çeşitli renk ve modellerle soğuk havalara karşı koruyan kaban ve montların temizliği de bir o kadar önemlidir. Gün içinde oluşan lekelenme ter gibi birçok etkenden etkilenen mont ve kabanları temizlemek için evde kolayca yıkayabilirsiniz. Hassas kumaşa sahip olan kaban ve mont temizliğinde uygulamanız gereken yöntemler nelerdir? İşte kaban ve mont temizliğinde size rehber olacak o adımlar...

Soğuk havada çamaşırlar nasıl kurur? Kışın çamaşırları çabucak kurutmanın yolu!Şoke eden yöntemİLİŞKİLİ HABERSoğuk havada çamaşırlar nasıl kurur? Kışın çamaşırları çabucak kurutmanın yolu!Şoke eden yöntem

KAŞE KABAN ELDE YIKANIR MI?

Kaşe kabanlarını deforme olmaması için öncelikle elde yıkamayı tercih edebilirsiniz. Elde yıkarken suyun sıcaklığını ılığa yakın ayarlamanız gerekiyor. Aynı zamanda elde yıkarken çok hafifçe çitileyerek çok sıkmadan yıkayabilirsiniz. 

Kaşe kaban elde yıkanır mı

Kaşe kaban elde yıkanır mı

KAŞE KABANLAR MAKİNEDE YIKANIR MI?

Elde yıkama işlemi biraz meşakkatli ve zor olduğundan çamaşır makinesinde de yıkayabilirsiniz. Kabanlar hassas kumaşları olduğundan ona göre makine hassas program ya da makinenizin elde yıkama ayarı varsa öyle ayarlayarak yıkayabilirsiniz. Bir diğer dikkat etmeniz gereken detay ise kabanı atmadan önce mutlaka etiketini kontrol ederek makinede yıkanıp yıkanmayacağına gözden geçirin. Ayrıca kabanda tüylenme varsa onları fırça yardımıyla temizledikten sonra yıkamanız gerekiyor. 

Kaşe kaban nasıl temizlenir

Kaşe kaban nasıl temizlenir

MONT NASIL YIKANIR?

Kaz tüyü ve şişme mont temizliğine geçmeden önce mutlaka etiketini kontrol edin. Yıkama talimatında mont makinede yıkamasına uygun ise fermuarını kapatarak veya varsa düğme onları kapatarak makineye atabilirsiniz.

Montlar nasıl yıkanır

Montlar nasıl yıkanır

Daha sonra mutlaka makineye sıvı deterjan koyun. Çünkü toz deterjan güzel durulanmazsa montlarınızda lekeye dönüşerek kötü bir görüntüye neden olabilir.

Montu düzgünce makineye yerleştirdikten sonra makineyi yıkama talimatına uygun şekilde düşük dereceye ayarlayın.

evde mont temizliği

evde mont temizliği

Kurutmak için ise montları çıkardıktan sonra içinde yer alan dolguyu eşit olduğundan emin olun. Daha sonra şişkinliğinde herhangi bir bozulma olmaması için düz bir yerde kurutmaya çalışın. 

Pamukkale artık gece de gezilebilecek!

İLİŞKİLİ HABER

Pamukkale artık gece de gezilebilecek!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0