Neden eğri duruyoruz?

Birçoğumuz eğri duruyoruz, mutsuzluk bile postürümüzü etkiliyor.

Peki nedir postürü etkileyen faktörler?

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, problemi uzakta değil, yakında aramamız gerektiğini belirtiyor. Dr. Şenbursa, postürü etkileyen faktörler hakkında şu bilgileri verdi:

- Yürüme bozukluğu, denge bozukluğu, ayakların pozisyonu, ayak tabanındaki basış problemleri hepsi birer etkendir.

- Ayağımızın yere düzgün temas etmemesi de postürümüzü aşağıdan yukarıya değiştirir. 

- Ayaktaki problem bacak kemiklerinin pozisyonunu değiştirir, bacak kalça kemiğinin pozisyonunu etkiler, kalça seviyelerindeki eşitlik bozulur. 

Topuklu ayakkabılar, çantalar, hamilelik...

Alışkanlıklar postürün bozulmasını etkileyen faktörler arasındadır. Kadınların topuklu ayakkabı kullanımı, tek taraflı takılan çantalar, hamilelik postürünü etkiler. 

Telefonlar konuşurken boynunuz eğri kalmasın

2015’te Journal of Physical Therapy Science’da yayınlanan bir çalışmada akıllı telefon kullanan ve boyunda ağrısı olan 27 erkeğin, telefon kullanımı sırasında boyun açılarında farklılıklar tespit edilmiştir. Ağrılı grup akıllı telefon kullanırken boynunu daha fazla öne eğmiştir ve ağrıdan dolayı kasların motor kontrolünün etkilendiği tespit edilmiştir.

Aynanın karşısına geçip vücudunuzu inceleyin

Postürünüzde bir problem olmadığını kendiniz kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ayna karşısında vücudunuzu incelediğinizde kalça, omuz ve diz seviyelerindeki farklıklar ya da yeni aldığınız kıyafetlerin bir tarafının diğer tarafından farklı görünmesi, ayakkabılarınızın tabanına baktığınızda bir tarafın hep daha fazla yıpranması gibi belirtiler postür problemi yaşadığınızı gösterir.

BİR YORUM YAPIN 0