"Rakamlar korkutuyor" diyerek uyardı! Osman Müftüoğlu: Bu gidiş iyi değil

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet'teki bugünkü köşe yazısında artan vaka sayılarıyla ilgili korkutan uyarıda bulundu.

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Vakalar, aniden ve birdenbire(!) 13-14 bin aralığına yükseliverdi; bu rakamlar korkutucu, bu gidiş iyi değil" değerlendirmesini yaptı.



Müftüoğlu yazısında, "Covid-19 vaka sayılarında maalesef ısrarlı ve can sıkıcı bir artış var. Sağlık Bakanımızın 'Vaka sayıları 7-8 bin aralığına sıkıştı, düşmüyor, azaltmak için ciddi bir ortak gayrete ihtiyacımız var' cümleleriyle özetlenebilecek uyarısının üzerinden daha 10 gün bile geçmedi ama rakamlar -nedense- aniden ve birdenbire(!) 13-14 bin aralığına yükseliverdi. Net ve açık olarak belirteyim: Bu rakamlar korkutucu, bu gidiş iyi değil" düşüncesini dile getirdi.

Mutant virüs nedir? Mutant virüs belirtileri nelerdir? Çift maske mutant virüsü önler mi?İLİŞKİLİ HABERMutant virüs nedir? Mutant virüs belirtileri nelerdir? Çift maske mutant virüsü önler mi?

Müftüoğlu yazısında şunları kaydetti:

Değil çünkü “yeniden normalleşme çabaları ve uygulamaları” başlayalı henüz 1 hafta bile olmadı. Ve bu korkutucu artışlarda ise adına “yeni normal” denilen uygulamaların herhangi bir etkisi de söz konusu değil. Bu son uygulamaların etkilerini önümüzdeki pazartesiden sonra net ve açık olarak göreceğiz. NETİCE ŞUDUR: 1 hafta önce paylaştığım “Doğru mu yaptık” yazısında da belirttiğim gibi biz, benim “kademeli esnetme”, pandemiyi yönetenlerin ise “yeniden normalleşme” olarak tanımladığı süreçleri maalesef iyi yönetemiyoruz. Yönetimdeki hataların sadece “yönetenler” de değil, “bizde” de olduğunu iyi bilelim ve şapkamızı önümüze koyup yeniden bir düşünelim.

Hatırlatma
KARACİĞER YAĞLANMASI TEHDİT EDİYOR

BİLELİM ki karaciğer yağlanması son yılların ilk 5’ine girecek kadar önemli bir sağlık tehdididir. Beslenme hataları ve hareketsizliğe bağlı (alkol ile ilişkisiz) karaciğer yağlanması ise bu tehdidin bir numaralı nedenidir. Üzülerek belirteyim, karaciğeri yağlı her 10 kişiden en az 1-2’sinde, sorun “karaciğer büzüşmesine (fibrozis)” kadar ilerleyebiliyor. Bunların da en az yüzde 10-25’inde siroz ve ileri derecede karaciğer yetmezliği gelişebiliyor. Karaciğer yağlanmasındaki bu hızlı artışın nedenlerini 1 numaralı kutuda, belirtilerini 2 numaralı kutuda, tedavisini ise 3 numaralı kutuda özetlemeye çalıştım.

Sedimantasyon testi nedir? Sedimantasyon testi kimlere ve nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sedimantasyon testi nedir? Sedimantasyon testi kimlere ve nasıl yapılır?
Pöç nedir ve hayvanın neresidir? Pöç nasıl pişirilir ve nasıl yenir?

İLİŞKİLİ HABER

Pöç nedir ve hayvanın neresidir? Pöç nasıl pişirilir ve nasıl yenir?
Winston Churchill'ın ayakkabısı 40 bin sterline satıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Winston Churchill'ın ayakkabısı 40 bin sterline satıldı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

fatih 3 yıl önce

yuzyuze mecburı sınav yapılmasın ıseyen yuzyuze egtıme gonderır ama rısk ıstemeyn kesımı mecburı tutmak hemde sınav ıcın dogru degil gunah

ETKİLİ ÇÖZUM 3 yıl önce

caba beyhude. şuan herkes ben rahatım bozulmayacak kadar dikkatedeyim.geri kalan insanlar çok çok fazla önlem alıp korunsun.diyor. ee peki herkes böyle yaparsa çok çok önlem alan insan kalmıyor.YANİ YASAKLAR AZALTILARAK GELMELİ.AMA OKULLARA DOKUNMAYIN.OKULLAR YANİ EĞİTİM DURUMU ÇOCUKLARIN DURUMU FELAKET.OKULLAR KESİNLİKLE DEVAM ETMELİ. RESTORANLAR SADECE KAPI ÖNUNDE AÇIK HAVADA İKİ MASA KOYMA HAKKI OLSUN.PAKET SERVİS OLSUN.ONUN DIŞINDA KAPANSIN.

vatandaş 3 yıl önce

Öğretmenler yatmıyormuş demek ki... Öğretmene dil uzatanlar inşallah anlamışlardır. Ve az da olsa varsa utanmışlardır inşallah...