29 Ekim tatilinde nerelere gidilir? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ne yapılır?

Türk milleti için en değerli günlerden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla beraber bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Bu özel günde Cumhuriyet Bayramının atmosferini soluyabileceğiniz hem de bol bol dinlenebileceğiniz seyahat rotalarını sizler için tek tek araştırdık. Peki, 29 Ekimde nereye gidilir? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında nerelere gidilir? İşte detaylar....

Bu yıl 100. senesini büyük bir sevinç ve gururla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, pazar gününe denk geliyor. Bu özel günde herkes hafta sonunu güzel bir şekilde değerlendirmek istiyor. Özellikle yoğun iş temposu ve hızlı şehir hayatından uzaklaşmak için harika bir fırsat sunan 29 Ekim'de aileniz ve sevdiklerinizle kaliteli anlar yaşayabilirsiniz. Türk milleti için en değerli günlerden biri olan 29 Ekim'de aileniz ve dostlarınızla şehir dışına kısa bir gezi rotası oluşturabilirsiniz. Gelin, sonbaharın eşsiz atmosferine yakından şahit olabileceğiniz 29 Ekim'de gezilecek en güzel yerleri birlikte keşfedelim.

10 KasımİLİŞKİLİ HABER10 Kasım'da ziyaret edilecek yerler nerelerdir? Anıtkabir nerede?

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NDA NERELERE GİDİLİR?

Türk tarihinin en önemli bayramlarından biri olarak kabul gören 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin dört bir köşesini keşfedebileceğiniz gezi rotaları oluşturabilirsiniz. İşte 29 Ekim tatilinde mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Ankara
  • Yedigöller
  • Edirne 
  • Kapadokya
  • Çanakkale

ANKARA 

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken bu onurlu günü başkentimiz Ankara'da geçirebilirsiniz. 5 bin yıllık tarihiyle Anadolu'nun gözde kentlerinden biri olan Ankara'da zengin bir tarihe tanıklık etmek mümkün. Ankara denildiğinde akla ilk olarak Anıtkabir gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938 yılında vefat etmesinin ardından inşasına başlanan Anıtkabir'in yapımı 1953 yılında tamamlanmıştır. 

Ankara Anıtkabir

Ankara Anıtkabir

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Anıtkabir, Rasattepe'de yer almaktadır. Tarihin derinden izlerini yakından hissedebileceğiniz Anıtkabir'de diğer vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşkuyla kutlayabilirsiniz. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Öte yandan; Ankara'da yer alan birbirinden özel müzeleri keşfederek kültürel bir gezi rotası da çizebilirsiniz. Özellikle Anadolu Medeniyetler Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, PTT Pul Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, Türk Hava Kurumu Müzesi mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. 

Ankarada gezilecek yerler

Ankarada gezilecek yerler

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan Hamamönü ise 17'inci yüzyıldan bu yana Osmanlı mimarisinin eşsiz güzelliğini gözler önüne sermektedir. Tarihi konak, cami ve evlerin yer aldığı Hamamönü Ankara'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Ankara Hamamönü

Ankara Hamamönü

YEDİGÖLLER

Eğer 29 Ekim tatilinizde doğayla iç içe zaman geçirebileceğiniz bir gezi rotası oluşturmak isterseniz; Bolu'nun eşsiz dokusuna kucak açan Yedigöller'e şans verebilirsiniz. Sonbaharın kızıllığını tüm ihtişamıyla sergileyen Yedigöller'de doğa yürüyüşü yapabilir ya da fotoğraf çekebilirsiniz. 

Yedigöller

Yedigöller

Yedigöller Milli Parkı nerededir, nasıl gidilir? Yedigöller Milli Parkı özellikleriİLİŞKİLİ HABERYedigöller Milli Parkı nerededir, nasıl gidilir? Yedigöller Milli Parkı özellikleri

Kapankaya Seyir Terasında huzura doyabileceğiniz manzaraları izleyebileceğiniz gibi gökyüzünün maviliği arasında temiz hava alabilirsiniz. Aynı zamanda burada çadır kurarak kamp yapabilir ya da bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. 

Kapankaya Seyir Terası

Kapankaya Seyir Terası

EDİRNE 

Köklü tarihi ve göz alıcı doğasıyla her yıl binlerce ziyaretçiye kucak açan Edirne, İstanbul'a olan yakınlığı sebebiyle en sık tercih edilen gezi rotalarından biridir. Özellikle Mimar Sinan'ın ustalık dönemine ait olan Selimiye Camii, Edirne denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden biridir. Tam bir şaheser olan Selimiye Camii, 2011 yılında Dünya Mirası listesinde kendisine yer bulmuştur.

Edirne nerededir? EdirneİLİŞKİLİ HABEREdirne nerededir? Edirne'de gezilecek yerler nerelerdir? Edirne'ye nasıl gidilir?

Edirne Selimiye Camii

Edirne Selimiye Camii

Osmanlı Dönemine ışık tutan tarihi eserleri ve boylu boyunca uzanan kervansaraylarıyla ilgi odağı haline gelen Edirne'de Mimar Sinan'ın bir diğer önemli eseri olan Rüstem Paşa Kervansarayını da mutlaka görmelisiniz. 

Rüstem Paşa Kervansarayı

Rüstem Paşa Kervansarayı

Öte yandan Osmanlı Padişahı Abdülmecit tarafından Meriç Nehrinin üzerine yaptırılan Meriç Köprüsü de Edirne'nin sembollerinden biri olarak görülmektedir. 1842 yılında inşasına başlanan köprü, 263 metre uzunluğunda ve 13 ayak üzerinde yer almaktadır. 

Meriç Köprüsü

Meriç Köprüsü

KAPADOKYA 

Adeta bir masalın içerisindeymiş hissi veren Kapadokya, her dönem güzelliğiyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Özellikle çocuklu aileler için muhteşem bir tatil fırsatı sunan Kapadokya'da balon turu yaparak tüm şehrin ayaklarınızın altına serildiğine şahit olabilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya

KapadokyaİLİŞKİLİ HABERKapadokya'ya nasıl gidilir? Kapadokya'da gezilecek en güzel yerler nelerdir?

Öte yandan yer altı şehirlerinin gizemli dünyasını keşfedebilir ve tarihi yerleri baştan sona gezebilirsiniz. Fotoğrafçılıkla ilgilenenler için gizli bir cevher olan Kapadokya'da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Ihlara Vadisi, Göreme Açıkhava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Derinkuyu Yer Altı Şehri, Avanos gibi yerler bulunuyor.

Kapadokyada gezilecek yerler

Kapadokyada gezilecek yerler

ÇANAKKALE

Kahramanlık destanının yazıldığı köklü tarihi ve zengin doğasıyla kendine hayran bırakan Çanakkale, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında duygu dolu anlar yaşamak isteyenler için harika bir rota. Türk milletinin gücünü ve inancını tüm dünyaya gösteren Çanakkale'nin geçmişini göz önüne alırsak burada gezip görmeniz gereken onlarca yer var. 

Çanakkale nerede, nasıl gidilir? ÇanakkaleİLİŞKİLİ HABERÇanakkale nerede, nasıl gidilir? Çanakkale'de gezilecek yerler nerelerdir?

Çanakkale

Çanakkale

Ancak size ilk tavsiyemiz Çanakkale denildiğinde ilk akla gelen yer olan Çanakkale Şehirliği ve Şehitler Anıtı olacaktır. 1915 yılında Çanakkale Savaşı'nda şehit olan askerlerin anısına yapılan bu anıta özellikle çocuklarınızla giderek tarihte ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Öte yandan Aynalı Çarşı, Kilitbahir Kalesi gibi noktalar da seyahat rehberinizde olmalı. 

Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Anıtı

Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Anıtı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne değişen kadın modası!

İLİŞKİLİ HABER

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne değişen kadın modası!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0