Buzlukta vişne nasıl saklanır? Kışlık vişne saklamanın en pratik yolları

Tadı mayhoş ama bir o kadarda lezzetli olan vişneleri pastalarda ve tatlılarda kullanmak için buzlukta saklayabilirsiniz. Dışarıda pahalı satılan dondurulmuş vişneyi kendi ellerinizle evde pratik bir şekilde yapmaya ne dersiniz? Hazırladığımız bu yazıda kışlık vişne hazırlığı hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

Vişne, yaz mevsimin en çok sevilen kiraza benzetilen ancak tadı daha ekşi olan bir meyvedir. Anavatanı Hazar Denizi civarı olan vişne en çok Balkanlar’da görülmektedir. Ancak son yıllarda en çok hasadı yapılan ülke Türkiye'dir. Anadolu'da özellikle reçeli, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır. En fazla 8 metreye kadar büyüyen vişne ağacı, ayırt etmeyi bilmeyenler için kirazla benzerlik göstermektedir. Kirazın meyveleri daha iri ve koyu renkli olurken; vişne daha küçük ve açık renklidir. Gülgiller (Rosaceae) familyasından olan vişne, yaklaşık 50 yıl ömrü olan bitkilerden biridir. Ülkemizde Temmuz ayı gibi toplanan ve sonrasında manav reyonlarında gördüğümüz vişne pasta, tatlı, kurabiye gibi birçok hamurişinin vazgeçilmez lezzetidir. 

En kolay buzluk bezelyesi nasıl yapılır? Bezelyeyi buzlukta saklamanın yolları! İLİŞKİLİ HABEREn kolay buzluk bezelyesi nasıl yapılır? Bezelyeyi buzlukta saklamanın yolları!

vişnenin faydaları nelerdir

vişnenin faydaları nelerdir

Bağışıklık sistemini oldukça güçlendiren vişne, vücudun hastalıklarla daha rahat savaşmasını sağlamaktadır. Sağlıklı beslenmeyi desteklemesinin yanında kişinin kilo vermesini de kolaylaştıran vişneyi kışın da tüketmek için bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunlardan biri de buzlukta saklama yöntemidir.

vişne saklama yöntemleri

vişne saklama yöntemleri

Dondurucuda simit nasıl saklanır? Bayatlamadan buzlukta simit saklamanın yöntemleriİLİŞKİLİ HABERDondurucuda simit nasıl saklanır? Bayatlamadan buzlukta simit saklamanın yöntemleri

Vişne saklama yöntemleri bir kaç şekilde olsa da en pratik olan yöntem dondurucuda saklama yöntemidir. İsterseniz konserve yaparak da saklayabilirsiniz. Ancak vişne çok hassas meyve olduğundan dolayı buzlukta saklamak en ideal saklama yöntemidir. 

PEKİ BUZLUKTA VİŞNE NASIL SAKLANIR?

Vişnelerin çekirdeklerini pratik bir yöntemle ayıklayarak soğuk suyun altında bol suda yıkayın. Bu adımda vişnelerin ezilmemesine dikkat etmelisiniz.

vişnenin çekirdeğini çıkarma

vişnenin çekirdeğini çıkarma

Temizlediğiniz vişneleri tek tek bir fırın tepsisinin ya da büyükçe bir kabın üzerine dizin.

vişne saklama yöntemi

vişne saklama yöntemi

Ardından tepsiyi üzeri açık bir biçimde derin dondurucuya koyun. Bu şekilde 1 saat dondurun. 1 saat kadar dondurduktan sonra buzdolabı poşetlerine pay edin. Yeniden buzluğa koyun. Bu şekilde vişnelerinizin şekli bozulmadan donmasını sağlayacaksınız.

vişne dondurucuda nasıl saklanır

vişne dondurucuda nasıl saklanır

VİŞNE KOMPOSTO TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilo vişne
3 litre su
4 su bardağı şeker

En kolay vişne reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında vişne reçeli yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay vişne reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında vişne reçeli yapmanın püf noktaları

vişne kompostosu yapımı

vişne kompostosu yapımı

YAPILIŞI

Vişneleri sap ve çekirdek kısımlarından ayırarak bol suyun içerisinde yıkayın.

Tencerenin içerisine alarak, üzerine suyu ilave edin.

Vişneler kaynadıktan tam 15 dakika sonra şekeri ilave ederek, 15 dakika daha pişirin.

Hazır hale gelen kompostoyu kavanoza koyup, ağzını sıkıca kapatın.

Ters çevirip 1 gece beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0