En kolay Harire nasıl yapılır? Harire tatlısının evde yapımı

Çok eski yıllardan itibaren yapılan içerisindeki pekmezle lezzetlenen harire tatlısı adeta bir kez yiyenlerin hayran kaldığı bir tarif. Osmanlı döneminden itibaren yapılan harire tatlısı, Mardin yöresinin de vazgeçilmezleri arasında. Çok kolay bir yapımı olan harire tatlısının püf noktaları haberimizin detaylarında.

Mardin'in sevilen lezzetlerinden biri olan Harire tatlısı, ilk bakışta pudinge benziyor. Çok doyurucu ve besleyici olan harire tatlısını çocuklardan büyüklere kadar herkes çok sevecek. Aslında asıl yapılanı üzüm şırası olsa da aynı tadı pekmezle de alabilirsiniz. Arapça Mazruna denilen Öküzgözü’nden biraz daha irice ve mora yakın üzümden yapılan pekmezle yapılanı makbuldur. Pekmez, un ve şekerin kaynatılarak karıştırılması ile ortaya çıkar ve kahverengi kıvamda cevizle birlikte sunulur. Aynı zamanda aynı üzüm pekmezinden cevizli sucuğun dışı da yapılmaktadır. Harire özellikle balık yemekleri üzerine iyi gider.

HARİRE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 litre su
1 veya 2 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Tencereyi ocağa alıp pekmez, şeker, un ve suyu ekleyin.

Altını açıp tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca kısık ateşte pişirmeye devam edin.

İçerisine tarçını da ekleyip, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Kaselere eşit bir şekilde koyun ve soğuması için bekletin.

Üzerini çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0