En muhteşem iftar menüsü nasıl hazırlanır? 17. gün iftar menüsü

İftar menüleri vererek akşam için ne pişireceğim diyenler için kolaylık sağlamaya devam ediyoruz. 17. gün iftar menüsü oldukça zengin yemeklerden oluşuyor. Yapımları da sandığınız kadar zor olmayan iftar yemeği tarifleri sofranıza oturan herkesi büyüleyecek. İşte 17. gün iftar menüsü tarifleri…

Ramazan ayında neredeyse 20 günü geride bırakmak üzereyiz. Bu bereket ayı ile vedalaşmamıza çok az bir süre kaldı. Ülkenin en lezzetli iftar menüleri için farklı damaklara uyan denenmiş tarifler sunmaya devam ediyoruz! Ramazan ayının 17. gününde de midenizi yumuşatacak helle (un) çorbası ile karşınızdayız. Daha sonra size doyuruculuğuyla eşlik edecek sosyete mantısı yanı en çok yakışan etsiz çiğ köfte ile sofralarınızı şenlendiriyoruz. Son olarak ağzımızı tatlandıracak olan kolay sultan sarması ile menüyü tamamlıyoruz. Şimdiden sizlere keyifli iftar sofraları diliyoruz!

Lezzetli 17. gün iftar menüsü...

Lezzetli 17. gün iftar menüsü...

Kaçıranlar için: 16. gün iftar menüsü

Ramazana yakışan en kolay iftar menüsü nasıl hazırlanır? 16. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABERRamazana yakışan en kolay iftar menüsü nasıl hazırlanır? 16. gün iftar menüsü

17. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • HELLE ÇORBASI:

Amasya mutfağına özgü olduğu bilinen Helle çorbası, Tokat'ta da çokça pişiriliyor. Genellikle restoranlarda un çorbası ismiyle sarılan bu çorbanın yapımı ise çok basit. Un ve pirincin buluştuğu bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Peki nasıl yapılır? İşte helle çorbasının tarifi...

helle çorbası

Ramazan sofralarına çok yakışan helle çorbası, ilk kez deneyeceklerin bile nefis sonuçlar elde edebileceği tam ölçülü, denenmiş, pratik tarifiyle sizin de mutfağınıza konuk olmalı!

Helle çorbası nasıl yapılır? Un çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERHelle çorbası nasıl yapılır? Un çorbasının püf noktaları

  • SOSYETE MANTISI:

Mantıyı sevip, el oyalamasından yakınıyorsanız, hamur açma derdiyle uğraşmak istemiyorsanız doğru tariftesiniz. Bu sosyete mantısı ara sıcak olarak sunabileceğiniz harika bir tarif. Sosyete mantısı; özel günlerin, davetlerin, çay sohbetlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alır. Peki sosyete mantısı en kolay nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

sosyete mantısı

Ramazan gelince geleneksel lezzetlere düşkünlüğümüz artıyor. Ama mantı açmaya zamanım ve enerjim yok derseniz işte o zaman devreye sosyete mantısı giriyor.

En kolay sosyete mantısı nasıl yapılır? Sosyete mantısı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sosyete mantısı nasıl yapılır? Sosyete mantısı yapmanın püf noktaları

  • PÜRELİ SOSLU TOP KÖFTE:

Hem çocukların hem yetişkinlerin hiç vazgeçemediği bir lezzet ikilisi vardır, o da köfte ve patatesten başkası değildir!  Sosuyla, nefis kıvamlı püresiyle Püreli Soslu Top Köfte tarifimiz iftar sofranıza lezzet katsın! 

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

1 yemek kaşığı Sana Klasik
500 gram dana kıyma
2 adet soğan
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
2 adet pembe domates
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı un

YAPILIŞI

Köfte yapmak için dana kıymayı, 1 adet soğanı, maydanozu, tuzu, karabiberi, galeta ununu ve yumurtayı derin bir kap içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımdan ufak toplar şeklinde porsiyonlayarak şekil verin. Tüm köfteleri bir tepsi içinde una bulayın.
Bir tencereye 1 yemek kaşığı Sana Klasik ekleyin. İçine küp şeklinde doğradığınız diğer soğanı ekleyip kavurun. Sonrasında doğranmış pembe domatesleri ekleyip yine kavurmaya devam edin. İçine unladığınız köfteleri ekleyerek sıcak suyu ilave edin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.

Soğanlı Püresi için malzemeler:

200 gr Sana Klasik
5 adet patates
6 yemek kaşığı krema
Tuz, karabiber
1 adet büyük boy soğan

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp, sıcakken içine krema, tuz, karabiber ve Sana Klasik ekleyerek püre haline getirin.

Ayrı bir tavada soğanları karamelize edin.

Karamelize olan soğanları patates püresi ile birleştirin.

Servis ederken tabağın alt kısmına patates püresini koyun ve üzerine hazırladığınız domates soslu köfteleri ekleyerek servis yapın.

  • SARAY SARMASI:

5 çayı için kolayca yapabileceğiniz bir tatlı mı arıyorsunuz? O zaman saray sarması tam size göre. Sunumu oldukça şık olan saray sarmasının yapımı 5 dakikanızı bile almayacak. Hafifliğiyle ve lezzetiyle sütlü tatlılar arasında en sevilenlerin başında gelen saray sarmasının pratik tarifi bugünkü yazımızda.

sultan sarması

Hafif iftar tatlısı arayanlara birebir, tam kıvamında, kırılmadan sarılan şahane bir tarif! İhtiyacınız olan resimli yapılışı ve detaylı ipuçları için linkte tık tık.

Saray sarması nasıl yapılır? Saray sarması evde en kolay nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSaray sarması nasıl yapılır? Saray sarması evde en kolay nasıl yapılır?

HAYIRLI İFTARLAR...

18.günün iftar menüsü için tıklayın...

En hafif iftar menüsü nasıl hazırlanır? 18. gün iftar menüsü İLİŞKİLİ HABEREn hafif iftar menüsü nasıl hazırlanır? 18. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0