Yemek eleştirmeni Vedat Milor'dan olay çıkaracak açıklama! "İstanbul'da çiğ köfte yok hepsi..."

Yemek hakkında yaptığı yorumlarla sık sık anılan Vedat Milor'dan olay çıkaracak açıklama geldi. Sosyal medya da yayınladığı bir video ile çiğ köfte ve kısır tartışmasının fitilini ateşledi.

Türk öğretim üyesi olmakla birlikte yemek eleştirmeni olan Vedat Milor, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Milor, çektiği video ile gündemi sarsacak bir olaya imza attı. çiğ köfteye 'kısır' diyen Milor'a Çiğ Köfte Üreticiler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kamar'da tepki gösterdi.

BÖYLE ÜLKE MUTFAĞI ANCAK GERİYE GİDER

Çektiği videoda çiğ köfteyi gösteren Vedat Milor, söylediği sözlerle gündeme geldi. Milor, Bu çiğ köfte değil, kısır! "Doğruları sen söylemezsen, ben söylemezsem, o söylemezse, nasıl daha iyiye gidebiliriz ki? Böyle ülke mutfağı ancak geriye gider ve kokoreç mi yoksa kokoretsi mi diye kısır tartışmalarda takılı kalırız." dedi.

Vedat Milor çiğköfte tartışması

Vedat Milor çiğköfte tartışması

Yayılan videodan sonra Çiğ Köfte Üreticiler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kamar'da konu hakkında yorumunu şu şekilde dile getirdi: "Vedat Bey'in demecini biz de gördük ve açıkçası şaşırdık. Vedat Bey bilmiyorum nerede çiğ köfteyi tüketiyor, buyursun kendisi gelsin ve bünyemizdeki bütün şubelerimizde çiğ köftenin gerçek lezzetini görebilir. Biz etsiz çiğ köfte yapıyoruz çünkü etli çiğ köfte gerçekten sağlığa zararlı. O, özel günlerde tüketilen bir çiğ köfte. Biz ticari çiğ köfte üretiyoruz. Tüm Türkiye'nin dört bir yanına, hatta dünyaya bu lezzeti ulaştırıyoruz. Bu lezzet şu anda dünya mutfağının da vazgeçilmezi haline geldi. Anadolu mutfağı artık dünya mutfağına dönüştü." 

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

rmzn 10 ay önce

Çiğ köfte yok çok doğru bir yaklaşım. Yapılan etsiz köfte oda mutfağımızda kısıra daha yakın