Mapo tofu tarifi! Japon mapo tofu nasıl yapılır? Yapılışı ve püf noktalarıyla mapo tofu yapımı

Japon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mapo tofu, MasterChef programı ile gündeme geldi. Merak edilen mapo tofu yapılışı ve püf noktalarıyla aratılmaya başlandı. Peki "mapo tofu nasıl yapılır?", "Mapo tofu tarifi nedir?" Hadi birlikte Japonların vazgeçilmez mapo tofu tarifini ve püf noktalarını adım adım yapalım.

Japon mutfağının dünyaya yaydığı lezzetlerden biri olan tofu, Çin ve Japon yemeğinde etle birlikte tek tabakta sunulur. Geleneksel bir yemek olan tofu MasterChef programı ile izleyici tarafından merak edilmeye başlandı. "Mapo tofu nasıl yapılır?" soruları aratılmaya başlanınca sizler için mapo tofunun nasıl yapıldığı, püf noktaları ve tarifine değindik. Hadi gelin mapo tofu tarifini ve nasıl yapıldığına bakalım.

Gyoza nasıl yapılır? Japon mantısı gyoza tarifi nedir? İşte içi sulu dışı çıtır çıtır mantı...İLİŞKİLİ HABERGyoza nasıl yapılır? Japon mantısı gyoza tarifi nedir? İşte içi sulu dışı çıtır çıtır mantı...

 

MAPO TOFU TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram kıyma
1/2 su bardağı sıvı yağ
6-8 adet kurutulmuş kırmızı biber
1-2 dişin ince kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı zencefil
1/2 yemek kaşığı siçuan karabiber
1/2 çay kaşığı mısır nişastası
1 bardak tavuk suyu
1/4 çay kaşığı susam yağı
1/4 çay kaşığı şeker
1 soğan (ince doğranmış)
1/4 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı baharatlı fasulye sosu

MasterChef All Star gohan tarifi! Japon pilavı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMasterChef All Star gohan tarifi! Japon pilavı nasıl yapılır?

Mapo tofu tarifi!

Mapo tofu tarifi!

YAPILIŞI

İlk olarak küçük bir tencerede biberleri kızartın. Kokusu çıkana kadar 5 dakika ısıtın . Bu süreçte biberlerin yanmamasına dikkat edin. Ve kenara koyun

Tekrar bir tava alın ve içerisine yağı koyun. Orta ateşte ısıtın. İçerisine zencefil ekleyin. 1 dakika sonra sarımsak koyun. 1 dakika sonrada ısıyı yükseltin ve kıymayı ekleyin. Kıyma pişene kadar karıştırın. Öğütülmüş Sichuan karabiberlerini ekleyin ve yaklaşık 15-30 saniye karıştırın, bu aşamada biberlerin yanmamasına özen gösterin. 

Karışıma baharatlı fasulye sosunu ekleyin ve iyice karıştırın. Tavuk suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu aşamada bir kaç dakika kaynamasını bekleyin. 

Bu aşamada tofunuzu hazırlayın ve su ile mısır nişastasını küçük bir kaseye alın.

Tofu

Tofu

Mısır karışımını da sosunuzun içine koyun ve karıştırın.

Sos kalınlaşmaya başlayıncaya kadar köpürmesine izin verin.

Ardından önceden kızartılan biberi ekleyin. Ve hazırladığınız tofuları da yavaşça ekleyin. Bu süre de 3 -5 dakika pişmesine izin verin.

Ve 5 dakika sonra servise hazır bir şekilde tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0