Vedat Milor'den yeni anket geliyor: Sütlaç mı, zerde mi?

Sosyal medyada yaptığı anketlerle adından söz ettiren Vedat Milor, takipçilerine bu kez "sütlaç mı, zerde mi" sorusunu yönelteceğini söyledi. Sizce Sütlaç mı, zerde mi?

Vedat Milor’un 2020 yılında yayınladığı “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” anketi ile büyük ses getirmişti. Milli bir konu haline gelen ankete 437 bin 657 kişi katılırken, anket sonuçlarına göre yüzde 51 soğanlı menemeni, yüzde 49’u ise soğansız menemeni tercih etmişti.

Geçtiğimiz hafta Vedat Milor’la Tadına Doyamadım programında esnaf restoranına konuk olan usta isim burada Zerde tatlısını denedi. 

SİZCE ZERDE Mİ YOKSA SÜTLAÇ MI?

Programında gittiği restoranda yediği zerde tatlısını değerlendiren Vedat Milor, iki il arasında büyük bir rekabete yol açan tatlı hakkında da dikkat çeken bir yorum yaptı. Zerdeyi sevenler ve sevmeyenler arasında bir anket yapacağını söyleyen Milor insanların sütlacı mı, zerdeyi mi tercih edeceklerini merak ettiğini kaydetti.

  • SÜTLAÇ:

SÜTLAÇ

SÜTLAÇ

Sütlaç, çeşitli mutfak kültürlerinde bulunabilen bir tatlı. Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılanlarından ve tanınanlarından biri de sütlaçtır. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir.

En kolay sütlaç nasıl yapılır? Tam kıvamında sütlaç yapımı...İLİŞKİLİ HABEREn kolay sütlaç nasıl yapılır? Tam kıvamında sütlaç yapımı...

  • ZERDE:

Zerde, Türk mutfağında İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa Tekirdağ Edirne ve Karaman yörelerine ait geleneksel bir tatlıdır. Pirinçle su pişirilerek ve içine kızamık şekeri ve karanfil atılarak hazırlanır. Safranla renk ve koku verilen bir çeşit şekerli pirinç peltesidir.ZERDE

ZERDE

En kolay zerde tatlısı nasıl yapılır? Zerde tatlısı nedir ve püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay zerde tatlısı nasıl yapılır? Zerde tatlısı nedir ve püf noktaları nelerdir?

Yetimhanede büyüyen Nursel Ergin kızını paylaştı! Görenler şaşkınlığını gizleyemedi

İLİŞKİLİ HABER

Yetimhanede büyüyen Nursel Ergin kızını paylaştı! Görenler şaşkınlığını gizleyemedi

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Büyük Yıkım 4 ay önce

Tabi ki Zerde.