Vedat Milor: Ben hayatımda hiç yemeğini yediğime aşık olmadım!

Yemek eleştirmeni Vedat Milor, katıldığı bir yotube programında yemek hakkında konuştu. Yemekle olan ilişkisi hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan Vedat Milor, yediği ilginç tatlara kadar birçok açıklama yaptı.

Gastronomi dünyasının bilinen isimlerinden biri olan Vedat Milor,  Hakan Gence’nin Sıkı Muhabbet isimli Youtube programına konuk oldu. Özel hayatından yemek dünyasına kadar önemli detaylar anlatan Vedat Milor, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Size 'gurme', 'yemek eleştirmeni', hatta 'şef' bile diyen var. Siz kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?" sorusuna ise "Adımın önündeki sıfatı kullanmıyorum o da "doktor" zaten. Doktoramı sosyoloji ve hukuk üzerine yaptım, ayrıca yazarım, kitaplarım var. Şef olmadığım kesin, yemek eğitimim yok, gurme çok kullanılıyor ama ben kullanmıyorum, hoşlanmıyorum da ne anlama geldiğini de bilmiyorum. Gurme yemeğin biçimine bakar, ben daha çok lezzette bakıyorum. Yemek sunum odaklı olmamalı." yanıtını verdi.

‘Bazı şefler kendini sanatçı olarak görüyorlar ve lezzetten çok sunuma önem veriyorlar’ diyen Milor "Ben şefleri sanatçı olarak görmüyorum. Bu da çok kötü bir gelişme bence. Bundan kendimi imtina ederim. Sevdiğim yemek olursa yemeği çok severim. Gurman açıklamam da obur anlamında denmek istenirse olur. Oburlukta bana göre zaten iyi olan şey değil. Yemek yemek her şeyi yemek anlamına gelmemeli." açıklamasını yaptı.

Vedat Milor

Vedat Milor

"BEN HAYATIMDA HİÇ YEMEĞİNİ YEDİĞİME AŞIK OLMADIM"

Vedat Milor, Hakan Gence'nin "Kalbimize giden yol gerçekten midemizden mi geçiyor" sorusuna ise esprili bir yanıt verdi. Benimki geçmedi diyen Milor "Eşim benimle evlendiği zaman 20 yaşındaydı, yemek de yapmıyordu. Şimdi yapıyor ama az. İş yoğunluğu da var, vakti de az... Yani benim midemden geçmedi. Bilemiyorum, ben hayatımda hiç yemeğini yediğime aşık olmadım." dedi.

Asla yemeyeceği yemek olarak Tavuğu söyleyen Milor, "Çocukken büyük dedemin bir tavuk çiftliği vardı, herhalde zorladılar yemeye. O yüzden yemiyorum ya da yiyemiyorum.” sözleriyle açıkladın sevdiği mutfağı da açıklayan Milor, İspanya mutfağına karşı bir sevgisi olduğunu dile getirdi.

Vedat Milor özel hayatı hakkında konuştu

Vedat Milor özel hayatı hakkında konuştu

"EN İYİ TÜRK YEMEĞİ TARHANA"

Kendisine yöneltilen en sevdiğiniz Türk yemeği sorusuna ise Milor şu sözlerle cevap verdi:
"Bu konuda zorluk çekiyorum. Mutfağımızda çok farklı tatlar var. Uluslararası bir yarışmada bize özgü bulduğum bir yemek, herkesin bildiği gerçek iyi bir tarhana çorbası. Türk mutfağı yemekleri gerçek bir adana kebabı. Canım çoğu kez lahmacun çok çekiyor. Ben daha çok herhalde munbarın, içli köftelerin, çiğ köftelerin mutfağını seviyorum, burnumda tütüyor." dedi.

Kuruluş Osman’ın Ülgen Hatun’u Begüm Çağla Taşkın'dan itiraf: Hipoterminin eşiğindeydim!

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman’ın Ülgen Hatun’u Begüm Çağla Taşkın'dan itiraf: Hipoterminin eşiğindeydim!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0