Dekorasyonda kış renkleri

Kış mevsiminde ev dekorasyonunda en göze çarpan objeler, evde kullanılan renklerin nasıl bir uyum çerçevesinde sergilendiğidir. Bununla beraber önemli olan bir diğer konu ise nasıl renklerle nesnelerin nasıl dizayn edileceğidir. O halde, sizlere kış ayına özel dekorasyon için kullanabileceğiniz renkleri sunuyoruz.

Kış ayının soğuk bir ay olması nedeniyle ev dekorasyonlarında renklerin kullanımı açışından zıtlık uyumu ön plana çıkarılmalıdır. Dolayısıyla kış mevsimde sıcak renkler daha fazla tercih edilmelidir. Açık kahve, sarı, kırmızı, turuncu ve bu renklerin tonlarındaki tüm renkler sıcak renkler grubundadır. Sıcak renkler nelerdir? Ve kış mevsimine özel nasıl dekore edilir? Bu sayfamızda sizlere kış ayında kullanabileceğiniz renkleri derledik. 

İşte, dekorasyonda kullanılan kış renkleri:

Kış dekorasyonu için kullanılan sarı renk ortama canlılık katar. Sarı renk, sararan yaprak dökülmesini simgeler. Sararan yaprakların dökülmesi beraberinde başlayan kış mevsiminde sarı renkler sıcak renk olarak tercih edilir. Siz de oturma odanızda sarı renkleri simgeleyen koltuk takımları ve aksesuarlar kullanabilirsiniz.

- Kış mevsiminde kullanılan sıcak renklerden bir diğeri turuncu rengidir. Kabak, havuç gibi turuncu tonlara hakim olan kış sebzelerinin kışı betimleyen yapısının sıcak renkler olarak ev dekorasyonuna da taşınabilir olmasıyla eve sıcak bir görünüm sağlarken aynı zamanda kış mevsimine özel dekoratif dokunuşlarla da farklı bir görsellik sağlanabilir.

- Kış aylarının en sıcak gözde rengi olan kırmızının bu aylarda özel olarak kullanılmasının esas nedeni gün batımında güneşin batarken buluta yansıttığı kızıllıktan ibaret olduğu bilinir. Kırmızı, kızıl ve bordo tonları kış mevsiminde tercih edilen favori renkler arasındadır. Bu renk tonlarını yatak odası dekore ederken seçebilirsiniz.

- Açık kahve ve pastel tonları kış dokunuşlarının olduğu renklerdir. Açık kahve tonlarını salon için koltuk takımlarına uygun rengarenk yastıklar ile kombin yapabilirsiniz. Ayrıca gri perde ile ahenk sağlayabilirsiniz. Yağmur bulutunun aldığı renk olan grinin ev dekorasyonuna uyarlanması hem evinize ferah bir görünüm verecek hem de karamsarlığı ortadan silecektir.

2018-19 Kış dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

2018-19 Kış dekorasyonları
Ev dekorasyonunda tuğla duvarı için öneriler

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda tuğla duvarı için öneriler
Kombinin su damlatmasına karşı alınacak yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Kombinin su damlatmasına karşı alınacak yöntemler

BİR YORUM YAPIN 0