Metabolizmayı hızlandıran çaylar

Kilo vermek ve her zaman forma kalmak metabolizmanızın her zaman hızlı çalışması gerekir. Akdi takdir de yavaş çalışan metabolizma fazla kiloya sahip olmanıza neden olabiliyor. Peki, bazı çayları tüketerek metabolizmanızı hızlandırabileceğinizi biliyor musunuz? İşte metabolizmayı hızlandıran çaylar....

Beslenme ve diyet uzmanları, metabolizmanızı hızlandırmak için sık sık egzersiz yapmanızı söylüyor. Bunun dışında metabolizmayı tükettiğiniz bazı çaylar sayesinde de hızlandırabilirsiniz. 

YEŞİL ÇAY

Yapılan pek çok araştırma yeşil çayın metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra yağ yakımını da kolaylaştırdığını söylüyor. Yeşil çay metabolizmayı yüzde dörde kadar hızlandırıyor. 

OOLONG ÇAYI 

Oolong çayı, vücutta bulunan yağların enerji olarak kullanılmasını sağlarken fazla yağların yakılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda metabolizmanın olduğundan daha hızlı çalışmasını sağlıyor. 

BEYAZ ÇAY 

Pahalı fiyatı ile dikkat çeken beyaz çay, vücuda alınan yağların depolanmasını önlüyor. Bileşeninde bulunan "epiogallocateschin -3-gallat" sayesinde besin yoluyla alınan yağların yakımını kolaylaştırıyor. 

ZENCEFİL ÇAYI 

Zencefil çayı, damarlardan kanın daha hızlı akmasını sağlayarak beden sıcaklığının artmasını sağlıyor. Bu durumda metabolizmanın hızlanmasına neden oluyor. Bunlarla birlikte zencefil çayı, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına engel olan bakterileri öldürüyor. 

TARÇIN ÇAYI 

Diyet yapanlara çok sık önerilen tarçın, baharat olarak tüketilebildiği gibi çay olarak da tüketilebiliyor. Metabolizmayı hızlandıran tarçın çayı, yağların kolaylıkla yakılmasını sağlıyor. 

MATE ÇAYI 

Zayıflama çayları arasında en çok talep gören çaylardan biri mate çayıdır. Güney Afrika'da yetişen mate ağacının yapraklarından elde edilen çay, kilo almaya engel olarak yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırıyor. 

 

Uçuş korkusunu yenmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Uçuş korkusunu yenmenin yolları
En farklı baklava tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

En farklı baklava tarifleri
 Ofis dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

Ofis dekorasyonları

BİR YORUM YAPIN 0